Dolar 32,4360
%-0.16
Euro 34,7801
%-0.55
Altın 2.450,080
%0.57
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay evinde tek golle yıkıldı!

Altay evinde tek golle yıkıldı!

Süper Lig'in 9. hafta maçında Fatih Karagümrük'ü konuk eden Altay, rakibine 1-0 mağlup oldu. Öte yandan ev sahibi Altay'ın ikinci yarıda bulduğu gol ve 60. dakikada kazandığı penaltı VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

  • Ege Postası
  • 17.10.2021 - 18:08

Süper Lig'in 9. haftasında Altay ile VavaCars Fatih Karagümrük karşı karşıya geldi.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadele 1-0'lık konuk ekip üstünlüğüyle sona erdi.

Konuk takımda Zukanovic'in uzun topunu Karamoh kontrol etti. Cebrail ve kaleci Lis'i geçen 23 yaşındaki forvet 15. dakikada topu ağlarla buluşturdu: 0-1.

İlk yarı Fatih Karagümrük'ün 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda ataklarını artıran Altay, Karamoko Daouda ile skoru eşitlendi ancak pozisyonu VAR'da inceleyen hakem Suat Arslanboğa golü iptal etti.

60'ta ev sahibi ekip bu kez penaltı kazandı. Pozisyon VAR'da incelendi ve ofsayt nedeniyle iptal edildi ve Altay ikinci kez VAR'a takıldı.

Bu sonuçla 17 puana ulaşan VavaCars Fatih Karagümrük, averajla 4. basamağa yerleşti.

15 puanda kalan Altay ise 7. sırada konumlandı.

Süper Lig'de gelecek hafta Altay, Yeni Malatyaspor'a konuk olacak. Fatih Karagümrük, Hatayspor'u ağırlayacak.

Maçtan önemli anlar

Karşılaşmanın 7. dakikasında Kappel'in pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Pinares'in sert şutunda kaleci Viviano yerinde bir müdahaleyle topu kornere uzaklaştırdı.

12. dakikada Naderi'nin sol kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde Ahmed Rayan'ın kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

15. dakikada VavaCars Fatih Karagümrük öne geçti. Zukanovic'in kendi yarı sahasından attığı uzun topa sol kanatta hareketlenen Karamoh, Cebrail Karayel'i geçtikten sonra ceza alanına girip, kaleci Lis'i de geçti. Karamoh, çizgideki Murat Akça'ya rağmen yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümünü VavaCars Fatih Karagümrük 1-0 önde bitirdi.

Karşılaşmanın 51. dakikasında sol kanattan Zukanovic'in yaptığı ortada penaltı noktası yakınındaki Ahmed Musa'nın vuruşunda, kaleci Lis topu uzaklaştırdı.

56. dakikada Altay'ın Bamba ile filelere gönderdiği top, oyuncunun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle gol olarak geçerlilik kazanmadı.

60. dakikada ceza sahası içinde Altay'dan Cebrail'in Karamoh'un müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonun ardından hakem Suat Arslanboğa penaltı noktasını gösterdi. Ancak VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonda ofsayt olduğunu tespit eden hakem Suat Arslanboğa, penaltı kararını iptal etti.

90 1. dakikada Cebrail'in verdiği pasa hareketlenen Kappel'in sağ çapraz pozisyonda ceza sahasına girdikten sonra attığı şutta meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

Karşılaşma, VavaCars Fatih Karagümrük'ün 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Suat Arslanboğa, İsmail Şencan, Ali Tuna

Altay: Lis, Cebrail Karayel, Thiam, Murat Akça (Dk. 52 İbrahim Öztürk), Naderi, Kappel, Poko, Ceyhun Gülselam (Dk. 72 Zeki Yıldırım), Bamba, Pinares (Dk. 72 Thaciano), Ahmed Rayan (Dk. 46 Paixao)

VavaCars Fatih Karagümrük: Viviano, Hedenstad (Dk. 64 Balkovec), Burak Bekaroğlu, Zukanovic, Caner Erkin, Ahmed Musa (Dk. 64 Borini), Jimmy Durmaz (Dk. 72 Tunay Torun), Biglia, Bertolacci (Dk. 72 Erhun Aksel Öztümer), Karamoh (Dk. 81 Kerim Frei), Pesic

Gol: Dk. 15 Karamoh (VavaCars Fatih Karagümrük)

Sarı kartlar: Dk. 49 Cebrail Karayel, Dk. 87 Zeki Yıldırım, Dk. 90 5 Paixao (Altay), Dk. 62 Caner Erkin, Dk. 73 Karamoh, Dk. 80 Balkovec (VavaCars Fatih Karagümrük)

Mustafa Denizli'den "hakem" tepkisi

Fatih Karagümrük maçında maçı kazanabilecek pozisyonları ürettiklerini söyleyen Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, "Bu kadar kötü yorumu olan bir hakemle bugün bizim adımıza kazanmak zordu" diye konuştu.

Süper Lig'de Fatih Karagümrük'e 1-0 mağlup olan Altay'da Teknik Direktör Mustafa Denizli, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Her sonucun çıkabileceği bir 90 dakikanın geride kaldığını söyleyen Denizli, rakiplerinin ligin iyi ekiplerinden biri olduğunu ifade etti.

Oyunun genelinde maçı kazanabilecekleri pozisyonları ürettiklerini söyleyen Denizli, "Belki maçta atabilecek en fazla şutu kaleye atmayı denedik, bunlarda fazla isabet sağlayamadık. Final paslarında keza öyle. Telafi edilmesi mümkün olan 3 puan kaybettik. Kazanmak bütün hedefimizdi. Ligde ciddi bir kopmaya neden olacak bir bir puana ulaşacaktık ama olmadı" dedi.

Denizli, takım olarak her zaman düşüncelerinin kendilerini geliştirmek ve takımı üst sıralarda tutmak olduğunu ancak bunu bugün gerçekleştiremediklerini belirterek, şunları söyledi: "Hakemin de yorumları bunun üzerinde çok etkili oldu. Hakem tarafından ihraç edilmedim, bugün ihraç edilsem normal karşılanırdı. Aynı pozisyonları farklı yorumlayan bir hakem ben son yıllarda belki de teknik direktörlük hayatımda görmedim. Bunu sadece kendi takımım için söylemiyorum. Bu kadar kötü yorumu olan bir hakemle bugün bizim adımıza kazanmak zordu."

Atılay Canel: "Puan aldığımız için mutluyuz"

Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Atılay Canel, Altay maçının ardından yaptığı açıklamada, "Buraya gelirken puan almayı hedeflemiştik, puan aldığımız için de mutluyuz" dedi.

Süper Lig'de deplasmanda Altay'ı 1-0 yenen Fatih Karagümrük'te Teknik Sorumlu Atılay Canel, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Tüm İslam aleminin Mevlüt Kandili'ni kutlayarak söze başlayan Canel, müsabakanın ilk 15 dakikalık bölümünde buldukları ikinci pozisyonu golle sonuçlandırdıklarını söyledi. Canel, "İlk yarı iyi top oynadık. İkinci yarı Altay'ın üstünlüğüyle geçmesine rağmen oyun felsefemizden kopmadık. Buraya gelirken puan almayı hedeflemiştik, puan aldığımız için de mutluyuz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.