Dolar 32,5563
%0.13
Euro 34,8676
%0.59
Altın 2.427,860
%-0.21
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay evinde dağıldı!

Altay evinde dağıldı!

TFF 1. Lig'in 21. haftasında Altay ile Pendikspor karşı karşıya geldi. Altay'ın ev sahipliğinde oynanan mücadelede kazanan taraf 4-1'lik skorla konuk ekip Pendikspor oldu. Ev sahibi takımın cezası nedeniyle siyah-beyazlı taraftarlar müsabakayı takip edemedi.

  • Ege Postası
  • 21.01.2023 - 21:48

Spor Toto 1. Lig’in 21. haftasında Altay, sahasında karşılaştığı Pendikspor’a 4-1 mağlup oldu.

Pendikspor'un gollerini 25. dakikada Rogerio, 62'de Kappel, 69'da Ahmed Ildız ve 90+2'de Rogerio kaydetti.

Ev sahibi Altay'ın tek golünü ise 45+8'de penaltıdan Paixao kaydetti.

Üst üste 4'üncü yenilgisini alan İzmir ekibi 18 puanda kalırken, Pendikspor 34 puana ulaşıp Play-Off hattındaki yerini korudu.

Öte yandan ev sahibi takımın cezası nedeniyle siyah-beyazlı taraftarlar müsabakayı takip edemedi.

Ligde gelecek hafta Altay, Ankara Keçiörengücü deplasmanına gidecek. Tuzlaspor ise evinde Sakaryaspor'u ağırlayacak.

Maçtan dakikalar

1. dakikada Eren Erdoğan’ın soldan ortasında ceza sahası içinde Marco Paixao'nun kafa vuruşunda kaleci topa sahip oldu.

14. dakikada Ahmed Ildız’ın rakiplerini eksilterek kaleye vurduğu şut kalenin sağından dışarıya çıktı.

25. dakikada Kappel’in sağ kenardan ortasında ceza sahası Rogerio Rosario kafayla topu ağlara gönderdi. 0-1

38. dakikada Tolga Ünlü’nün soldan ortasında topla buluşan Eren Erdoğan, meşin yuvarlağı doğrudan kaleye gönderdi, kaleci gole izin vermedi.

45+5. dakikada Pendikspor ceza sahası içinde Özgür ile Ahmed’in hava topu mücadelesinde top Ahmed’in eline çarptı ve VAR’dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu izleyen hakem Ömer Tolga doğrudan penaltı noktasını gösterdi.

45+8. dakikada topun başına gelen Marco Paixao, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-1

62. dakikada İbrahim Öztürk ve Ozan’ın hatasını değerlendiren Kappel, topu filelere yolladı. 1-2

69. dakikada Regattin’in sağ taraftan getirdiği topla ceza sahası içinde buluşan Ahmed'in şutu ağlara gitti. 1-3

90+2. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Kappel, Rogerio'ya pasını verdi, bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-4

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Ömer Tolga Güldibi, Kadir Akıllı, Onur Gülter

Altay: Ozan Evrim Özenç, İbrahim Öztürk, Björkander, Efe Sarıkaya, Salih Sarıkaya (Dk. 73 Mehmet Gündüz), Eren Erdoğan (Dk. 90+1 Enes Yetkin), Ceyhun Gülselam, Özgür Özkaya (Dk. 73 Deniz Kadah), Naderi (Dk. 88 Yusuf Tekin), Tolga Ünlü, Paixao

Pendikspor: Burak Öğür, Erdem Özgenç, Berkay Sülüngöz, Hasan Hatipoğlu, Ferhat Öztorun (Dk. 73 Erhan Kara), Kappel, Ahmed Ildız, Mesut Özdemir, Regattin (Dk. 90+4 Aias Aosman), Hasan Kılıç (Dk. 78 Tarık Tekdal), Thuram (Dk. 90+4 Oğulcan Çağlayan)

Goller: Dk. 25 ve 90+2 Thuram, Dk. 62 Kappel, Dk. 69 Ahmed Ildız (Pendikspor), Dk. 45+8 Paixao (Penaltıdan) (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 45+8 Osman Özköylü (Teknik direktör), Dk. 75 Thuram, Dk. 90+6 Oğulcan Çağlayan (Pendikspor), Dk. 65 Zeki Yıldırım (Yedek kulübesinde) (Altay)

Sinan Kaloğlu: "Skor kimseyi yanıltmasın"

Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, Pendikspor maçının ardından rakiplerini tebrik ederek, “Ligin en güçlü rakiplerinden birine karşı oynadık. Zihinsel olarak ve fiziksel olarak bizden iyiydiler” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, bireysel hatalardan gol yediklerini ifade ederek, “Maalesef son haftalardaki bireysel hatalarımızı yine yaptık. Bireysel hatalar kırılganlık yaptı” şeklinde konuştu.

Stratejik olarak rakiplerine hazırlandıklarını dile getiren Kaloğlu, “Öncelikle rakibimizi tebrik ediyoruz. Stratejik olarak rakibimizin oynayabileceği iki formatına da sahada karşılık verdik. Ligin en güçlü rakiplerinden birine karşı oynadık. Zihinsel olarak ve fiziksel olarak bizden iyiydiler. Bugün zaman zaman iyi işler gösterdik. Maalesef son haftalardaki bireysel hatalarımızı yine yaptık. Bireysel hatalar kırılganlık yaptı. Skor kimseyi yanıltmasın biz de goller atabilirdik ama fırsatları değerlendiremedik. Zihinsel anlamda kolay bir durumda değiliz. Oyuncularımızı hazırlamak zorlanıyoruz ama devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Osman Özköylü: "İyi futbolla, iyi bir galibiyet aldık"

Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Altay maçının ardından iyi futbolla iyi bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, “Bizim için güzel bir galibiyet oldu, iyi bir futbolla iyi bir galibiyet aldık” şeklinde konuştu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, tekrar özgüvenlerini kazandıklarını söyleyerek, “Tekrar öz güvenimizi kazanmamız gerekiyordu. Sahamızdaki son iki maçımızda kaybettiğimiz puanlar bizi etkilemişti” dedi.

Altay’ın mevcut durumundan dolayı önemli bir galibiyet elde ettiklerini dile getiren Özköylü, “Bizim için iyi bir galibiyet oldu. Önemli bir maçtı. Rakibin yaşadıkları, ligde kalmak için verdikleri mücadele açısından ayrıca önemli maçtı. Biz de 3 haftadır kazanamıyorduk. Son hafta şanssız iki puan bırakmıştık. Onu telafi etmek için bu maç önemliydi. Çocuklar istediklerimizi sahaya yansıttılar. İyi bir futbol ve oyun oynadık. Önemli olan maçı kazanmamızdı. Tekrar öz güvenimizi kazanmamız gerekiyordu. Çünkü sahamızdaki son iki maçımızda kaybettiğimiz puanlar bizi olumsuz etkilemişti. Tekrar ligin üst grubuna çıkmamız için bugünkü 3 puanı kazanmamız gerekiyordu. Tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum. Ligin ikinci yarısında zorlu maçlar olacak. Her takımın planları var. Kimi takım şampiyonluk kimi takım play-off ve kümede kalma için oynayacak. Bu yüzden puan kaybı yaşamamak önemliydi. Önümüzdeki 4-5 hafta alt sıralardaki takımlarla oynayacağız dirençleri yüksek bu takımlara hazırlıklı olmalıyız. Geriden hızlı çıkan takımlar olacak bunlara dikkat etmemiz gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.