Dolar 32,3336
%0.26
Euro 35,1187
%-0.01
Altın 2.302,480
%1.1
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay evinde Aslan'a teslim oldu

Altay evinde Aslan'a teslim oldu

Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında Altay sahasında ağırladığı Galatasaray'a 1-0 mağlup oldu. Maçın tek golü Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi. Son 5 maçta 4. yenilgisini alan Altay'ın kümede kalma umutları iyice azaldı.

  • Ege Postası
  • 24.04.2022 - 22:31

Süper Lig'in 34. haftasında Altay ile Galatasaray karşı karşıya geldi.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılılar 1-0'lık skorla kazandı.

Mücadelenin henüz 8. dakikasında Kerem Aktürkoğlu ile öne geçen Galatasaray, kalan dakikalarda skoru korumayı başardı.

Galatasaray bu sonuçla birlikte 47 puana yükseldi. Galibiyet hasreti 5 maça çıkarken düşme hattında yer alan Altay, 30 puanda kaldı. Giresunspor'un 10 puan gerisinde kalan Altay'da bitime 4 hafta kala ligde kalma umutları azaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Galatasaray, iç sahada Demir Grup Sivasspor'u ağırlayacak. Altay ise Atakaş Hatayspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Maçtan dakikalar (ilk yarı)

8. dakikada Berkan Kutlu’nun pasıyla sol çapraz pozisyonda topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 1-0

20. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Gomis’in şutunda kaleci Lis’in son anda dokunduğu top kornere gitti.

42. dakikada Ahmed Rayan’ın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Thaciano’nun şutunda meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.

Maçtan dakikalar (ikinci yarı)

48. dakikada Martin Rodriguez’in sol kanattan kullandığı kornerde, ön direğe hareketlenen Khaly Thiam’ın kafa vuruşu yan ağlarda kaldı.

63. dakikada Zeki Yıldırım’ın pasında topla buluşan Andre Poko ceza sahasına kadar girdi ancak kaleye gönderdiği şutu Muslera son anda kornere çeldi.

67. dakikada sol çaprazda Alpaslan’ı çalımlayan Poko cezasahası içinde son çizgiye inip orta yaptı. Poko’nun ortası Galatasaray savunmasından dönerken, dönen topa yine Poko ancak pozisyondan yararlanamadı.

84. dakikada Poko’nun sağdan pasında topla buluşan Kappel’in sağ çaprazdan sert şutu Muslera’da kaldı.

90+4. dakikada Kappel’in sağdan ortasında İbrahim Öztürk penaltı noktası üzerinde topu indirdi. Önüne düşen topa dokunan Poko’nun şutunu Muslera son anda kornere çeldi.

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Volkan Bayarslan xx, Samet Çiçek xx, Yusuf Bozdoğan xx

Altay: Lis xx, Björkander xx, Tolga Ünlü x (İbrahim Öztürk dk. 87 ?), Ceyhun Gülselam x (Cesar Pinares dk. 75 x), Zeki Yıldırım xx, Martin Rodriguez xx, Thaciano xx, Andre Poko xx, Khaly Thiam xx, Ahmed Rayyan x (Leandro Kappel dk. 65 x), Kazımcan Karataş x (Cebrail Karayel dk. 86 ?)

Yedekler: Cihan Topaloğlu, Ozan Evrim Özenç, Tugay Gündem, Eren Erdoğan, Serge Arnaud Aka, Nurettin Küçükdeniz

Teknik Direktör: Sinan Kaloğlu

Galatasaray: Muslera xx, Elabdellaoui xx, Nelsson x, Marcao x (Alpaslan Öztürk dk. 55 x), Patrick van Aanholt xx, Pulgar xx, Berkan Kutlu x (Ömer Bayram dk. 82 ?), Emre Kılınç xx (Arda Turan dk. 82 ?), Ryan Babel xx (Cicaldau dk. 66 x), Kerem Aktürkoğlu xx, Bafetimbi Gomis x (Mostafa Mohamed dk. 66 x)

Yedekler: İsmail Çipe, Ignacio Pena, Semih Kaya, Sacha Boey, Halil Dervişoğlu

Teknik Direktör: Domenec Torrent

Gol: Kerem Aktürkoğlu (dk. 8) (Galatasaray)

Sarı kartlar: Andre Poko, Martin Rodriguez, Cesar Pinares (Altay), Erick Pulgar, Marcao, Patrick van Aanholt, Omar Elabdellaoui (Galatasaray)

Sefer Yılmaz: "Oyuna iyi başladık ama erken gelen gol moralimizi bozdu"

Altay Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz, Galatasaray karşısında aldıkları 1-0 mağlubiyetin ardından yaptığı açıklamada “Oyuna iyi başladık ama erken gelen gol moralimizi bozdu” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Altay Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz, açıklamalarda bulundu. Sefer Yılmaz, “Bugün sonuç ne olursa olsun destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum. İkinci teşekkürüm ise futbolcularıma. Bütün hafta ne çalıştıysak sahaya yansıtmaya çalıştılar. Oyuna iyi başladık ama erken gelen gol moralimizi bozdu. İlk yarı boyunca çok fazla etkili olamadık. İkinci yarıya iyi de başladık. Rakip sahaya daha çok girdik. Gol pozisyonlarımız da vardı. Son vuruşlarda etkili olamadık. Bunu da biraz forvet hattındaki oyuncu eksikliğimize bağlıyorum. Son 10 dakikada stoperimizi oyuna alıp santrfor pozisyonuna çektik. Maalesef golü bulamadık. Bu maç geçti, önümüzdeki hafta 3 puan alıp, rakibimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Domenec Torrent: "İkinci yarıda oynadığımız oyundan memnun değilim"

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, 1-0’lık Altay galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada ilk yarıda istedikleri gibi oynadıklarını ancak ikinci yarıda inanılmaz kötü olduklarını söyledi. Fenerbahçe’ye kaybettikten sonra sezonun sonlandığı havası varmış gibi konuşulduğunu söyleyen Torrent, “Tek gerçek şu Galatasaray'ın bu sezon için herhangi bir şampiyonluğu olmayacak” dedi. Torrent, gençlere çok güvendiğini vurgulayarak, önümüzdeki sezon takımda kalması halinde 3 oyuncuyla çok çalışmak istediğini kaydetti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, açıklamalarda bulundu. Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, “Bütün sezon boyunca Galatasaray’ın başına gelen şeyin özeti gibiydi bu maç. Gerçekten ilk yarıda istediğimiz gibi oynadık. Cesur oynamayı başardık, iyi bir oyun kurduk. 7 tane çok net pozisyon yakaladık. Ancak ikinci yarıda inanılmaz kötüydük. İki gol daha çıkartabilirdik fakat oynadığımız oyundan memnun değilim. Oynamak istediğimiz şekil bu değildi. İlk yarıda çok fazla gol pozisyonu yakaladık. 1-0 çok tehlikeli bir skor. Fakat benim için risk almak kısa oynamak değil uzun oynamaktır. Bence Galatasaray topa sahip olduğu zaman rakibinden daha iyi oynayabilir. Ancak topa sahip değilse o zaman daha iyi olmayabilir. İkinci yarıda bundan bahsettiğimiz halde tam tersini yaptık. Sanki korkuyormuş gibi uzun toplarla oynadık. Bu takımın başına ne geldi? Bunu anlamak için mükemmel bir gün. Maç içerisinde çok fazla pozisyon yakalayıp sadece bir tane gol atmak. Başımıza gelen buydu” şeklinde konuştu.

"Türkiye’de maç 65. dakikada kopmuş oluyor"

Bir gazetecinin Türkiye’ye geldikten sonra Galatasaray’da ne değiştiği sorusu üzerine Torrent, şöyle cevap verdi:

“Öncelikle pozisyon olarak baktığımızda farklı bir oyun anlayışımız var. Galatasaray bekleri dışardan, kanatları içerden oynatıyordu. Bizim gibi çok fazla pozisyon yakalayabiliyordu. Çok fazla kontra atak vardı. İlk başta bizim de başımıza aynısı geldi. Kanatlar içeri, bekler dışarı ve bekler içerideyse de kanatlar dışarıda oynadığımız için kontra atakları biraz daha kontrol altında tutuyoruz diye düşüyorum. Türkiye’de maç 65. dakikada kopmuş oluyor. Dolayısıyla daha güçlüysen maçı bitirebilirsin diyebilirim. Ligde en fazla pozisyona 4-5 takımdan biriyiz. Çok pozisyona giriyoruz ama bitiremiyoruz. Bu sefer acı çekmeye başlıyoruz. Bugün olan şeyde buydu."

"Arda her antrenmanda çok pozitif, elinden geleni veriyor"

Arda Turan ve Ryan Babal’e forma vermesi hakkındaki soruyu da cevaplayan Torrent, "Oyuncu seçmek kolay değil. Çünkü birçok kez 5 tane çok iyi antrenman çıkartan oyuncuyu kadro dışında bırakmak zorunda kaldım. Nasıl oynamak istediğimize göre listeyi dengelemeye çalışıyoruz. Kimseyle sorunum yok. Arda daha önce sakatlığıyla ilgili oynayamadı. Avrupa'da sanki onu ben oynatmıyormuşum denmiş ama gerçek bu değildi. Görüyorsunuz zaten Arda oynuyor. Her antrenmanda çok pozitif, elinden geleni veriyor" diye konuştu.

"Fenerbahçe’ye kaybettikten sonra sezonun bittiği havası vardı"

Torrent, odaklandığı son noktanın maç kazanmak olduğunu belirterek, "Sportif direktörümüzle önümüzdeki sezonla ilgili bir kadro düşünmüştük. Kaleciler hariç saha oyuncusu olarak 20 futbolcu düşünüyorduk. Çünkü hak eden oyuncuyu kadro dışı istemiyorduk. Şu anda ara vermiş durumdayız, kulüpteki süreci biliyorsunuz. Ara vermek durumundayız, başka bir hoca ile devam etmek isterlerse haklarıdır, bunu da kabul etmek gerekir. Fenerbahçe'ye karşı maçı kaybettikten sonra Galatasaray için artık sezon bitti, esprisi kalmadı havası vardı. Tek gerçek şu Galatasaray'ın bu sezon için herhangi bir şampiyonluğu olmayacak. Beni buraya kontratla alan kulübü de taraftarı da çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

Torrent 3 oyuncuyu işaret etti

Gençlere çok güvendiğini vurgulayan Torrent, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"Umarım bir şansım olur da sezon öncesi dönemde onlarla çalışırız. Özellikle 3 oyuncu var, gerçekten bayılıyorum onlara. Ama şu anda Galatasaray'ın sakinleşme evresi. Eminim ki genç futbolcular benimle de olur, başkasıyla da olur, sezon öncesi dönemde fırsat bulacaklardır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.