Dolar 32,5959
%0.25
Euro 34,8234
%0.46
Altın 2.410,990
%-0.9
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay, eksik Beşiktaş'a şans tanımadı! Liderliğe yükseldi

Altay, eksik Beşiktaş'a şans tanımadı! Liderliğe yükseldi

Süper Lig'in 7. haftasında Beşiktaş, İzmir'de Altay ile karşı karşıya geldi. Mücadele, ev sahibi ekibin 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Maçın gol perdesini Beşiktaş, 47. dakikada Güven Yalçın ile açarken Altay, 57'de Kappel, 88'de Bamba ile Beşiktaş'a cevap verdi. Bu sonuçla puanını 15'e yükselten Altay maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.Öte yandan Beşiktaş'ta, Miralem Pjanic ve Oğuzhan Özyakup sakatlanarak oyundan çıktı.

  • Ege Postası
  • 24.09.2021 - 21:57

Süper Lig'de 7. haftanın açılış maçında Altay, Beşiktaş'ı konuk etti. 

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Fırat Aydınus yönetti. Mücadele, 2-1’lik Altay üstünlüğüyle noktalandı.

11 eksiği bulunan Beşiktaş, İzmir deplasmanına birçok oyuncusundan yoksun gitti. İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında gelen gollerle Altay 2-1 kazandı.

Sakatlıklarla boğuşan Beşiktaş, Altay karşısında bir yıldızını daha kaybetti. Sakatlık geçiren Miralem Pjanic 31. dakikada yerini Güven Yalçın'a devretti.

İkinci yarıda dakikalar 47'yi gösterdiğinde Beşiktaş öne geçti. Oyuna sonradan giren Güven Yalçın'ın attığı golle Beşiktaş 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Beşiktaş'ın öne geçtiği maçta Altay'ın beraberlik yanıtı gecikmedi. 57. dakikada soldan çizgiye inen Bamba pasını Kappel'e çevirdi ve onun vuruşunda top filelerle buluştu. Altay bu golle skoru 1-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda iki takım da rakip kalede gol fırsatları ararken Altay son anlarda üstünlüğü ele geçirdi.

88. dakikada, ilk golün asistini yapan Bamba bu kez topu filelere yolladı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Altay liderliği devraldı

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Altay, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek üç puanı hanesine yazdırdı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş ligdeki ilk yenilgisini yaşadı ve 14 puanda kaldı.

15 puana yükselen Altay ise ligin zirvesine yükselerek liderlik koltuğuna oturdu.

Altay ligde bir sonraki maçında Gaziantep FK’ya konuk olacak. Beşiktaş ise, Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda Ajax ile karşılaştıktan sonra ligde Sivasspor’u ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada Gökhan Töre'nin sağ kanattan yaptığı ortada Altaylı savunma oyuncularından seken topla sol çapraz pozisyonda buluşan De Souza'nın şutunda, kaleci Lis topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.

14. dakikada sol kanattan Erhan Çelenk'in yaptığı ortada ceza sahası içinde topla buluşan Kappel'in şutunda, kaleci Mert iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

20. dakikada Pjanic'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Ceyhun Gülselam'la topa müdahale eden Kenan Karaman'ın vuruşunda top filelere gitti. Ancak VAR'dan gelen uyarı üzerine Kenan Karaman'ın topa elle temas ettiğini tespit eden Fırat Aydınus, filelere giden topu gol olarak geçerli saymadı.

22. dakikada Nsakala'nın kontrol edemediği topla sol çapraz pozisyonda buluşan Bamba'nın şutunda, meşin yuvarlak direğin yanından dışarı çıktı.

30. dakikada sol kanattan Cebrail'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Kappel'in şutunda, top direğin yanından auta gitti.
Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

55. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Güven Yalçın'ın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Kenan Karaman, savunma oyuncularını geçmesine rağmen kaleci Lis yerinde bir müdahale ile topu kontrol etti.

57. dakikada Altay beraberliği yakaladı. Sağ kanatta Björkander'in kaptığı topla ceza sahası içinde buluşan Bamba'nın ortasında kale önünde meşin yuvarlağa dokunan Kappel, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1.

78. dakikada Can'ın pasıyla sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Kenan'ın şutunda, kaleci Lis topu kontrol etti.

88. dakikada Altay tekrar öne geçti. Kappel'in uzun pasına ceza sahası içinde hareketlenen ve kaleciyle karşı karşıya Bamba'nın şutunda, Mert Günok'a da çarpan top filelere gitti: 2-1.

90 3. dakikada ceza sahası içindeki Rıdvan'ın şutunda, kaleci Lis topu uzaklaştırdı.

90 5. dakikada Serdar'ın müdahalesiyle ceza sahası içinde Kappel'in yerde kaldığı pozisyonun ardından hakem Fırat Aydınus, penaltı kararı verdi. Ancak VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonun dışarıda olduğunu belirten Fırat Aydınus, penaltıyı iptal etti.

Müsabaka Altay'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Erdem Bayık

Altay: Lis, Cebrail Karayel, Björkander, Murat Akça, Naderi (Dk. 46 İbrahim Öztürk), Kappel, Zeki Yıldırım, Aka (Dk. 71 Pinares), Ceyhun Gülselam, Erhan Çelenk (Dk. 71 Paixao), Bamba

Beşiktaş: Mert Günok, Nsakala, Serdar Saatçı, Atiba, Rıdvan Yılmaz, Gökhan Töre (Dk. 76 Umut Meraş), De Souza, Oğuzhan Özyakup (Dk. 76 Can Bozdoğan), Salih Uçan, Pjanic (Dk. 32 Güven Yalçın), Kenan Karaman

Goller: Dk. 47 Güven Yalçın (Beşiktaş), Dk. 57 Kappel, Dk. 88 Bamba (Altay)

Beşiktaş ligde ilk mağlubiyetini aldı

Daha önce ligin 2. haftasında Gaziantep'le 0-0, 6. haftada da Adana Demirspor'la 3-3 berabere kalarak puan kaybı yaşayan Beşiktaş, Altay karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve bu sezon ilk yenilgisini aldı. Siyah-beyazlı ekip 14 puanda kaldı.

Süper Lig'de Trabzonspor ve İttifak Holding Konyaspor'un yenilgileri bulunmuyor.

Pjanic de sakatlandı

Karşılaşmanın 30. dakikasında sakatlanan Miralem Pjanic, yapılan kontrollerden sonra oyuna devam edemedi. Arka adalesinde sorun olduğu öğrenilen Pjanic'in yerine 32. dakikadan itibaren Güven Yalçın forma giydi.

Sakatlıkları olan Wellinton, Domagoj Vida, Mehmet Topal, Necip Uysal, Georges-Kevin N'Koudou, Alex Teixeira, Michy Batshuayi, Cyle Larin, Rachid Ghezzal, Francisco Montero ile cezalı Valentin Rosier'den yoksun olarak Altay maçına çıkan Beşiktaş'ta sakatlanan 11. oyuncu Pjanic oldu.

Süper Lig'de son golünü 28 Aralık 2020'de Demir Grup Sivasspor karşısında bulan Güven Yalçın, sonradan oyuna dahil olduğu müsabakada takımının tek golünü atmasına rağmen mağlubiyeti engelleyemedi.

Altay'dan üst üste 3. galibiyet

Beşiktaş maçına kadar 6 maçta 4 galibiyet ve 2 yenilgisi bulunan Altay, renktaşını 2-1 yenerek 5. galibiyetine ulaştı. Süper Lig'e 18 yıl sonra dönen İzmir temsilcisi puanını 15'e çıkararak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Beşiktaş'tan önce iç saha maçında İzmir derbisinde Göztepe'yi konuk eden Altay, o müsabakada da 1-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmıştı.

Kappel, ikinci golüne ulaştı
Daha önce 2-1 kazandıkları Göztepe maçında skoru 1-1'e taşıyan Leandro Kappel, Beşiktaş karşısında da takımının beraberlik golüne imza attı.

Takımının galibiyet golüne imza atan Karamoko Bamba ise bu sezon 4. golünü kaydetti.

Beşiktaş'ı 6 maç sonra yendi

Beşiktaş'a karşı son galibiyetini 1997-1998 sezonun ikinci devresinde 21 Şubat 1998'de deplasmanda 1-0'lık skorla alan Altay, daha sonra oynadığı 6 lig maçında 2 beraberlik ve 4 yenilgi yaşamıştı.

Süper Lig'de 18 yıl sonra tekrar Beşiktaş'a rakip olan Altay, rakibini 2-1 yenmeyi başardı.

Müsabakayı 2665 seyirci takip etti. Altaylı futbolcular maçtan sonra galibiyet coşkusunu taraftarlarıyla paylaştı. Seyirciler, teknik direktör Mustafa Denizli'yi "Büyük Mustafa" tezahüratlarıyla kutladı.

MAÇIN ARDINDAN

Mustafa Denizli: “Ligde kalıcı olmak değil yukarılarda bitirmek istiyoruz”

Ligde kalıcı olmayı değil önemli ölçüde yukarıda bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Altay’ın teknik direktörü Mustafa Denizli, "Şu ana kadar gösterdiğimiz grafik bu doğrultuda.
Ligde kalıcı olmayı değil önemli ölçüde yukarıda bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Altay'ın teknik direktörü Mustafa Denizli, "Şu ana kadar gösterdiğimiz grafik bu doğrultuda. İnşallah sezon sonu da böyle olur” dedi.

Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından konuşan Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, kendileri açısından şanslı oldukları maçta rakiplerinin şanssız olduğunu söyledi. Beşiktaş'ın kadroda yer alan oyuncularının önemli bir bölümünün maçta görev yapamadığını hatırlatan Denizli, “Bizde de süreklilik arz eden 4 arkadaşımız yoktu. Temposu yüksek bir maç oldu. Geriye düştükten sonra dönüş yapabilmek bizim için çok önemli bir faktör. Bu, ilerisi için bizi ümitlendiriyor. Aramıza yeni katılan 10 arkadaş oldu. Bunların kulübe de ciddi bir mali yükü olmadı. Şuanda düşündüğümüz puan hedefinin hemen hemen çevresinde dolaşıyoruz. Süper Lig'e yeni çıkmış bir takımdan sezon başında böyle bir performansı çok kimse beklemiyordu, bizim dışımızda. Çabuk adapte olduk” dedi.

Kalite olarak çok yüksek kalite gösteremediklerini ancak yüksek bir mücadele sergilediklerini ifade eden Denizli, “Futbol hatalar oyunu. Yediğimiz gol de hatadan kaynaklandı. O dakikalarda takımları düşüren bir faktör olur ama geri dönüşümüz iyi oldu. Daha sezon başındayız. Sezonun çok kısa bir bölümünü geride bıraktık. İlerleyen haftalarda hangi durumda oluruz bilemiyoruz. Hedefimize varmak için büyük bir mücadele ortaya koyacağız. Oyun anlayışımız İzmir'de ve deplasmanda değişmez” diye konuştu.

"Ligi hangi şartlarda bitireceğimiz önemli"

Beşiktaş'ın sakat oyuncuları nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini hatırlatan Denizli, “Oynayacakları bir Ajax maçı var. Bu Türk futbolu için de önemli bir maç. Böyle bir durumda böyle bir maça çıkmaları onlar için olumsuzluk. Saha içinde ve saha dışında gerekli saygıyı gösterdik” dedi.

Kendi futbolculuğum zamanında da Altay'ın Süper Lig'e çok iyi bir giriş yaptığını belirten Denizli, “O zaman da uzun süreli bir liderlik yaşamıştık. Bu akşam maç fazlasıyla liderlik olduk. Bu kelime bile bizi psikolojik olarak olumlu etkiliyor. Ligi hangi şartlarda bitireceğimiz önemli. Düşündüğümüz yerden daha iyi bir yerde bitirebiliriz diye düşünüyorum. Futbolcularımı emeklerinden dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.

"İnşallah sezon sonu da böyle olur"

Maçtan sonra Sergen Yalçın'la kısa bir sohbet ettiklerini de söyleyen Denizli, “Kendisine, ‘Hayatımın çok büyük bir bölümü futbolla geçti. Ne futbolculuğumda ne de teknik adamlık dönenimde böyle bir tabloyla karşılaşmadım. Allah kimseyi de böyle bir tabloyla karşı karşıya bırakmasın' dedim” diye konuştu.

Hedeflerini sezon başında açıkladığını söyleyen Denizli, “Biz ligde kalıcı olmayı değil önemli ölçüde yukarılarda yer almak istiyoruz demiştim. Şuana kadar gösterdiğimiz grafik bu doğrultuda. İnşallah sezon sonu da böyle olur” dedi.

"Ben o şampiyonlukları defalarca yaşadım"

Türkiye'de çeşitli şehirlerden Süper Lig şampiyonu çıktığını ifade eden Denizli, “İzmir de şampiyon çıkartabilir. Şampiyon olmak için şartların oluşması gerekiyor. Biz transfer bütçesi en düşük kulübüz. Aylarca izledik ve bir kadro oluşturduk. Daha iyisi bu yıl için mümkün değildi. İyi bir takım olabiliyorsanız Türkiye'de her şey olur. Ben o şampiyonlukları defalarca yaşadım. O yolun zorlu bir yol olduğunu biliyorum. Bazı şeyler zaman içinde değişebilir” diye konuştu.

Sergen Yalçın: “Oyuncularımı kimsenin önüne atamam”

Kaybedilen maçların ardından bazı oyuncuların performansından memnun olmamanın normal olduğunu söyleyen Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın, "Oyuncularımı kimsenin önüne atamam. Bunlar içeride konuşması gereken konular" dedi.

Altay'a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, lige yeni çıkmalarına rağmen iyi bir grafik çizdiklerini belirterek Altay'ı ve Mustafa Denizli'yi tebrik ettiğini söyledi.

Altay'a karşı mağlubiyeti hak etmediklerini ifade eden Sergen Yalçın, “Oyuncularımız iyi şeyler yapmaya çalıştılar. Müsabakayı kazanabilirdik ancak bireysel hatalar ikinci yarıda 2 gol yememize sebep oldu. Sağ bek pozisyonunda sol beki oynatıyoruz. Pozisyonu olmayan oyuncuları başka yerde oynatıyoruz. Bu bahane değil ama oyuncular çok eleştiriliyor. Oyuncuların iyi niyetli, gayretli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Sakat oyuncular nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Yalçın, “Ajax ve Sivasspor maçlarını atlatıp toparlanacağız diye düşünüyorum. Sakatlık ve skorları başka yerlere bağlıyoruz. Bu fazla maç oynamaktan da olabilir, zeminden de olabilir ama oyuncuların kendilerine bakmadığına inanmıyorum. Hakim olmadığınız bir konuda yorum yapmamak gerekir. Oyuncularımızın hepsi profesyonel ve kendilerine bakıyorlar. Sezon başı kısmet böyleymiş. Böyle sorunlar olabilir. Oyuncularımız gayet iyi oynadı, iyi mücadele etti. Oyunu kazanması gereken taraf bizdik. Basit hatalar yaptık. Her takım maç kaybediyor. Bir an evvel toparlanmamız ve sakatlarımızın düzelmesi gerekiyor” diye konuştu.

"Oyuncularımı kimsenin önüne atamam"

Şampiyonlar Ligi maçlarının Süper Lig maçlarından daha tempolu ve yorucu olduğunu kaydeden Yalçın, “Bu maçlar oyunculara zarar veriyor. Ajax maçından sonraki sürece tam kadro girmeyi istiyoruz. Ajax maçına kadar Larin, Batshuayi ve Rosier düzelebilir. Belki Necip dönebilir. Bugün Pjanic de sakatlandı, onun da Salı günü oynayabileceğini sanmıyorum. Biz çıkıp oynarız, sonucuna bakarız” dedi.

“Kaybedilen maçlardan sonra bazı performanslardan memnun olmamız normal” diyen Yalçın, “Oyuncularımı kimsenin önüne atamam. Bunlar içeride konuşması gereken konular. Hepsi benim oyuncularım” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.