Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alaçatı rüzgarı dünyayı birleştirecek

Alaçatı rüzgarı dünyayı birleştirecek

Çeşme Belediyesi’nin destekleriyle 16 – 20 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenlenecek Alaçatı Wind Fest kapsamında Türkiye tarihinde ilk kez çocuklar ve gençler kategorisinde PWA Slalom World Cup organize edilecek. Şampiyonada, 15 ülkeden 100’den fazla sporcu bir araya gelecek. Başkan Ekrem Oran, “Söz verdiğimiz gibi; Uluslararası sörf yarışlarını Alaçatı’ya yeniden getirdik” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.11.2022 - 14:24

Su ve plaj sporlarında Avrupa’nın merkezi konumuna gelme yolunda ilerleyen İzmir, şimdi de Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu iş birliğiyle PWA Slalom Word Cup’a ev sahipliği yapacak. Çağla Kubat Windsurf Academy tarafından organize edilecek  şampiyona, 16-20 Kasım 2022 tarihleri arasında Alaçatı Wind Fest kapsamında Alaçatı’da düzenlenecek.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ DÜZENLENİYOR

Daha önce turizm cennetleri Hawaii, Kanarya Adaları ve Bonaire’nin yanı sıra İspanya, Fransa, Almanya, Danimarka, Japonya ve Güney Kore’de organize edilen PWA Slalom World Cup, gençler ve çocuklar klasmanında ülkemizde ilk kez düzenlenecek. Sompo Sigorta’nın ana sponsorluğunda Ay Yapım, Philips, Audi Eröz, Pegasus, Altın Yunus Hotel, PowerApp, Cabbar Port, Medicana, Cbs Design ve İstek Okulları’nın destek verdiği PWA Slalom Word Cup’a daha şimdiden 15 ülkeden 100’ün üzerinde sporcu kayıt yaptırdı. Dünyanın en önemli sörf merkezlerinden Alaçatı’da gerçekleşecek beş günlük organizasyonda sporcular, IQFoil ve Finn kategorilerinde yarışacak.

“SÖRF YARIŞLARINI ALAÇATI’YA YENİDEN GETİRDİK”

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Söz verdiğimiz gibi; Uluslararası sörf yarışlarını Alaçatı’ya yeniden getirdik. Sağlıklı yaşam kenti Çeşme’de 12 ay boyunca kültür sanat etkinliklerimiz devam edecek. Alaçatı Wind Fest’e ev sahipliği yapacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

ÇAĞLA KUBAT’TAN TEŞEKKÜR

Sporculuk kariyerinde Avrupa şampiyonluğu, Dünya üçüncülüğü ve Türkiye şampiyonlukları bulunan Çağla Kubat, çocuklar ve gençler kategorisinde dünyanın en önemli organizasyonlarından birini düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer başta olmak üzere, her zaman yanımızda duran Çeşme Belediye Başkanımız M. Ekrem Oran ile Yelken Federasyonu Başkanımız Özlem Akdurak’a ve sponsorlarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

"RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANACAK"

Kubat, Türkiye’de ilk kez düzenlenecek PWA Slalom World Cup’ın Alaçatı’nın ve İzmir’in dünyaca tanınmasında çok önemli bir rol üstleneceğini de sözlerine ekleyerek, “Projeye ilk başladığımız günden bu yana büyük destek görerek ilerledik. Alaçatı’da beş gün boyunca yarışma heyecanının yanı sıra Alaçatı Wind Fest kapsamında çok renkli görüntüler yaşanacak. 16-20 Kasım’da dünyanın sörf cenneti Alaçatı’ya herkesi bekliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.