Dolar 32,5865
%0.31
Euro 35,0286
%0.16
Altın 2.454,640
%0.76
Bist-100 9.775,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZTO'da 26 yıl sonra bir ilk! Mahmut Özgener güven tazeledi!

İZTO'da 26 yıl sonra bir ilk! Mahmut Özgener güven tazeledi!

İzmir Ticaret Odası yeni başkan belirlemek üzere bugün sandık başına gitti. 185 üyenin oy kullandığı seçimde 183 oy alan Mahmut Özgener yeniden İZTO Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, 2 oy geçersiz sayıldı. Öte yandan oda tarihinde 26 yıl sonra ilk kez tek başkan adayı ile yönetim kurulu başkanlığı seçimi yapıldı.

  • Ege Postası
  • 08.10.2022 - 10:29

EGEPOSTASI- İHA- İzmir Ticaret Odası (İZTO) 4,5 yılın ardından 3 Ekim’de sandığa gitti. Yeni dönemde meclis ve meslek komitesi üyelerinin belirlendiği seçimde 10 bin 978 kişi oy kullandı. Oylardan 127 tanesi geçersiz sayılırken, geçerli oy sayısı 10 bin 851 oldu. Bu seçimde 59 yeni isim meclis üyesi seçilmiş oldu. Mecliste 7 de kadın üye olduğu belirtildi. 

İZTO üyeleri bugün de 2022-2026 dönemi Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Birlik Genel Kurulu Delegeleri, Meclis Başkanı ve Başkanlık Divanını belirledi. İzmir Ticaret Odası tarihinde 26 yıl sonra ilk kez tek aday ile yönetim kurulu ve meclis başkanlığı seçimi gerçekleşirken, seçimlerde ikisi geçersiz olmak üzere 185 oy kullanıldı. Geçerli 183 oyun tamamını alan Mahmut Özgener, henüz resmileşmemiş sonuçlara göre yeni dönemde de Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Özgener’in yönetim kurulunda 2 kadın meclis üyesi yer aldı. Meclis Başkanlık Divanı seçimlerinde ise, meclis başkanlığı için tek aday olan Selami Özpoyraz, yeni dönemde de Meclis Başkanı oldu.

185 ÜYE OY KULLANDI

İzmir Ticaret Odası’nı 4 yıl boyunca yönetecek kadro, 8 Ekim Cumartesi günü gerçekleşen seçimler ile belli oldu. İzmir Ticaret Odası’nda 09.00-17.00 saatleri arasında yapılan seçimlerde ikisi geçersiz olmak üzere 185 oy kullanıldı. Mevcut Başkan Mahmut Özgener, geçerli 183 oyun tamamını alarak yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Özgener’in yönetim kurulunda 2 kadın meclis üyesi yer aldı.

İzmir Ticaret Odası’nda 2022-2026 tarihleri arasında görev yapacak yönetim kurulu asil listesi şu isimlerden oluştu: Abdullah Salkım, Ahmet Oğuz Özkardeş, Emre Kızılgüneşler, Eyüp Cemal Elmasoğlu, İsmail Kahraman, Jülide Tutan Hergül, Mahmut Erkoç, Mehmet Şahin Çakan, Nuray Eyigele İşleyen ve Serdar Gökhan Arıkan.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise, Adnan Cinstaş, Mehmet Reşit Özsaruhan, Mustafa Kul, Hasan Gürkan Bıyıklı, Neşet Birlik, Levent İşman, Ahmet Yutmaz, Ali Cem Kocatoros, Ertan Yolcu, Bekir Arduçlu.

ÖZPOYRAZ YENİDEN MECLİS BAŞKANI

Meclis Başkanlık Divanı seçimin gerçekleştirildiği 2022-2026 dönemi ilk meclis toplantısı, yaşı en büyük üye Nafi Demirel’in başkanlığında gerçekleştirildi. Selami Özpoyraz, 182 oy alarak yeni dönemde de Meclis Başkanı seçildi. Meclis Başkan Yardımcılığı’na Mehmet Tahir Özdemir ve Nevzat Artkıy, Katip Üyeliğe ise Ali Yaramışlı seçildi.

İzmir Ticaret Odası organları şu isimlerden oluştu: 

Disiplin Kurulu Asil Üyeleri: Mehmet Ceylan, Rıdvan Gürgönül, Mehmet Sinan Bezircilioğlu, Şakir Sarıçay, Kasım Gündüz ve Yılmaz Eroğlu.

Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri: Bertan Yeniçeri, Halil Yaşar, Önder Yeşilkaya, Ogün Tan, Özgür Okçu, Önder Akboğa.

TOBB Genel Kurul Delegeleri Asil Üyeler: Ahmet Kaymaz, Erol Eroğlu, Hikmet Çetin Güvercin, Mehmet Yavuz Alkan, Özkan Başpınar, Süleyman Özcan, Abdülhakim Bingöl, Ali Sorgun Özbalcı, Cihangir Lübiç, Emre İlalan, Ercan Çelikkaya, Fikret Özkaya, Gürcan Gümüş, Metin Akçay, Metin Aztekin, M. Nihat Dirim, Veysel Murat, Veysi Kubba, Halil Kurt, Hüseyin Sağır, İrfan Erol, Özer Bür, Yaşar Baş ve Abdurrahman Aydoğan

TOBB Genel Kurul Delegeleri Yedek Üyeler: Ayhan Turan, Murat Yeşiltay, Halil Telli, Adile Dilek Mutlutürk, Nejdet Güner, Osman Çetinler, Yılmaz Şahin, Tayfun Bitirim, Mustafa Can, Şenol Telciler, Yusuf Gündoğdu, Şenol Alkan, Kenan Altınuşak, Turusan Çiner, Mehmet Feyzi Baştaş, Murat Telek, Çetin Akkaya, Hüsnü Aydın, Muhammet Ali Altınışık, Hilmi Urul, Ahmet Zeybek, İrfan Köken, Sabri Tek, Hasan Koca. 

ÖZGENER: “KENTİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN ARTI DEĞER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener seçimlerin ardından yaptığı açıklamada, “137 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Odamız, bir seçim sürecini daha geride bıraktı. Üyelerimizin yoğun katılımı ile geçen seçimimiz, sektörlerimize, kentimize ve ülkemize hizmet için yarışmanın verdiği sorumluluğa yakışan, barışçıl ve dostane bir atmosferde gerçekleşti. 80 Meslek Grubumuzda üyelerimizin teveccühü ile seçilen 186 Meclis Üyemiz ile birlikte toplam 452 Meslek Komitesi Üyemiz Odamızda görev yapacaklar. Bu kapsamda, yeni Meclisimizi oluşturan tüm Meclis Üyesi arkadaşlarımı tebrik ederim. Yönetim Kurulumuzda mecliste tecrübeli ve başarılı 2 kadın üyemize yer verdik. Ulaşabildiğimiz arşiv bilgilerine göre İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu’nda ilk defa 2 kadın üye temsil hakkı kazandı” dedi.

Geçmiş dönemde İzmir’deki kardeş kurum ve kuruluşlarla sağlanan ortak akıl, eşgüdüm ve sinerjiden aldıkları güçle, projelerin gerçekleştirilmesi için gerekli iş birliği ve uzlaşı ortamını da koruyacaklarının altını çizen Özgener, “Önümüzdeki 4 yıllık dönemde, İzmir Ticaret Odası Ailesi olarak, karşılaşacağımız her zorluğa birlikte çözümler bulacağımıza, kentimiz ve ülkemiz ekonomisi için artı değer üretmeye devam edeceğimize inancım tam” dedi. 

ÖZPOYRAZ: “İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Meclis başkanlığı için tek aday olan Özpoyraz, mecliste yaptığı konuşmasında, “137 yıldır kentimize ve ülkemize ticari, sosyal ve kültürel alanda değerli katkılarda bulunan Odamızda, kıymetli meclis üyelerimizin teveccühü ile bir dönem daha Meclis Başkanlığı görevini üstlenmekten büyük onur duyuyorum. Önceki dönemde olduğu gibi önümüzdeki 4 yıllık dönemde de kentimizi ve ülkemizi daha ileriye taşımak için Yönetim Kurulumuz, Meclisimiz, Komitelerimiz, üyelerimiz ve tüm paydaşlarımız ile birlikte işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

İZTO MECLİSİ’NE 59 YENİ İSİM GİRDİ

3 Ekim’de 10 bin 851 üyenin oy kullandığı seçimlerde toplam 186 meclis üyesi belirlendi. 

2022-2026 döneminde İZTO Meclisine 59 yeni isim katıldı. 127 meclis üyesi ise görevlerine devam etmek üzere yeniden seçilirken meclisteki kadın üye sayısı 7 oldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.