Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel ve Torbalı örgütünden Ankara'ya çıkarma; Kılıçdaroğlu'na söz verdiler

Yücel ve Torbalı örgütünden Ankara'ya çıkarma; Kılıçdaroğlu'na söz verdiler

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ile beraberlerinde Torbalı Belediyesi CHP’li meclis üyeleriyle birlikte Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiler.

  • Ege Postası
  • 22.05.2021 - 14:50

EGEPOSTASI- İsmail Uygur'un vefatının ardından geçtimiz 27 Nisan günü yapılan Torbalı Belediye Başkanı seçimini Millet İttifakı adayı Mithat Tekin 17'ye 14 oyla kazanmıştı.

Seçimin ardından Cumhur İttifakı adayı AK Partili Özgür Erman Çağlar seçimde gizli oy ilkesinin ihlal edildiğini iddia ederek yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmıştı.

İzmir 1. İdare Mahkemesi, Çağlar’ın seçimin iptaline ilişkin açtığı davayı kabul ederek, belediyeden seçime ilişkin kamera görüntüleri, fotoğraf, belge ve tutanakların toplanmasını ve kendilerine teslim edilmesini istedi.

Mahkemenin davayı kabul etmesinin ardından CHP’li meclis üyeleri bir manifesto yayınlayarak birlik ve beraberlik mesajı vermiş ve “Seçimi iptal edip 50 kere tekrar yapsalar, 50 kere daha kaybedecekler. Hiçbir arkadaşımızın namusuna toz kondurmayacağız” demişlerdi.

Öte yandan İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin önümüzdeki hafta seçime yönelik karar vermesi beklenirken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın ve CHP’li meclis üyeleri Ankara’ya giderek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiler.

Kılıçdaroğlu’nun makamında gerçekleşen görüşmede, seçimin olası iptali ve yeniden yapılmasının konuşulduğu öğrenildi.

Torbalı heyetinin, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na seçimin iptali ve yenilenmesi durumunda, meclis üyelerinin dik duruşlarını devam ettirecekleri ve seçim yenilense dahi bir fire vermeden ikinci kez seçimi kazanacakları sözünü verdikleri aktarıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.