Dolar 32,5660
%0.16
Euro 34,8942
%0.67
Altın 2.435,610
%0.11
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel: Davutoğlu'nun önerisi bir milat olabilir

Yücel: Davutoğlu'nun önerisi bir milat olabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili tartışmalara, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den açıklama geldi. Yücel, "Gelmiş geçmiş tüm siyasilerin mal varlıklarının araştırılmasına yönelik Davutoğlu'nun önerisi bir milat olabilir" derken, "Sayın Cumhurbaşkanını bu konuda öncülük etmeye çağırıyor, sonucu merakla bekliyoruz." dedi. Mal varlığı tartışmalarına Yücel de katıldı

  • Ege Postası
  • 09.12.2019 - 15:05

EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile parti kurma hazırlığında olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında Şehir Üniversitesi ile ilgili yaşanan tartışma siyasette şeffaflık ve mal varlığı meselesini yeniden gündeme taşıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi ile ilgili "Bunlar Halkbank'ı dolandırdılar" sözlerine yanıt olarak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil olmak üzere yaşayan tüm eski cumhurbaşkanları, başbakanlar, kamu bankalarının bağlı olduğu bakanlar ile ailelerinin mal varlıklarının araştırılmasını önermişti.

YÜCEL'DEN ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Öneri ülke gündemine otururken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de tartışmalara dahil oldu. Yücel, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada şunları söyledi;

"Gelmiş geçmiş tüm siyasilerin mal varlıklarının araştırılmasına yönelik Davutoğlu'nun önerisi bir milat olabilir. Böylece Erdoğan'ın ABD'ye kuru kuruya meydan okumasına gerek de kalmaz; Amerika'ya da "Size kalmadı, biz araştırmamızı yapıyoruz" der fena m? Demokrasi adına, temiz siyaset adına, hukuk devleti adına bu şeffaflığı destekliyor, Sayın Cumhurbaşkanını bu konuda öncülük etmeye çağırıyor, sonucu merakla bekliyoruz."

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ'

Erdoğan, ''İstanbul'da bir Şehir Üniversitesi meselesi ortaya çıkardılar. Bu üniversitesinin bir ayağında bizim olduğumuzu, diğer ayağında malum zatın olduğu söyleniyor... Şehir Üniversitesi'nin tahsisini başbakanlığım döneminde ben yaptım. Tahsisini ben yaptığım halde malum zat başbakan olunca bunu mülkiyet devrine dönüştürdü. Bu yapılamaz. Türkiye'de hiçbir üniversiteye tapu devri yoktur, olmamıştır. Bunlar dürüstlüğü hiçkimseye bırakmıyorlar. Hani bunlar dürüstü. Bu mülkiyet devrini yaparken yanında Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Feridun Bilgin var. Bitmedi; bunlar Halk Bankası'nı da dolandırmaya çalışıyorlar. Halk Bankası'ndan kredi talebinde bulunuyorlar. Halk Bankası ciddi bir kredi veriyor. Maalesef bunlar, ödeme planında Halk Bankası'na ödemeleri yapmıyorlar. Halk Bankası da kendilerini sürekli uyarıyor. Şu anda borçları 417 milyon noktasında'' ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.