Dolar 32,4804
%-0.18
Euro 34,9460
%0.34
Altın 2.435,430
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel, 9 Eylül’de Cumhuriyetin 2. Yüzyılı için söz verdi: Yeniden saygın bir ülke olacağız

Yücel, 9 Eylül’de Cumhuriyetin 2. Yüzyılı için söz verdi: Yeniden saygın bir ülke olacağız

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı ve CHP’nin kuruluşunun 99. yıldönümü kapsamında düzenlenen törende konuştu. 9 Eylül’ün İzmir ve CHP adına olan önemini vurgulayan Başkan Yücel, mevcut siyasal iktidarı da “halkın yoksulluğu” üzerinden eleştirdi ve cumhuriyetin 2. Yüzyılı için söz verdi ve “CHP, 99. Kuruluş Yıl Dönümünde yine halkımızın umut kaynağı olmanın getirdiği onurlu sorumluluğun bilincindedir. İkinci yüzyılına giren Cumhuriyetimiz, milletin iradesi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin gelecek vizyonu ile yeniden dünyanın saygın bir ülkesi haline gelecektir” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.09.2022 - 13:02

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanlığı, İzmir’in kurtuluşu ve kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlanmasının 100. yılı ile CHP’nin kuruluşunun 99. yıldönümü kapsamında çelenk töreni düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı’ndan düzenlenen törene ev sahibi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, ilçe başkanları ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından İl Başkanı Yücel, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmasında 9 Eylül’ün İzmir ve CHP adına olan önemini vurgulayan Deniz Yücel, mevcut siyasal iktidarı da “halkın yoksulluğu” üzerinden eleştirdi. Yücel ayrıca Cumhuriyetin 2. Yüzyılında CHP iktidarı mesajı verdi.

“BUGÜN BİZİM İÇİN ÇİFTE BAYRAM"

9 Eylül’ün sadece İzmir için değil Türkiye siyasi tarihi için de büyük önemi olduğuna dikkat çeken Başkan Yücel, “15 Mayıs 1919’da başlayan ve 3 yıl süren İzmir’in işgali 9 Eylül 1922’de son bulmuştur. Yunan işgal kuvvelerinin komutanı İzmir’e ayak bastığında Hasan Tahsin’in attığı ilk kurşunla başlayan direniş hareketi, Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde İzmir'in ve tüm Anadolu'nun kurtarılmasıyla başarıya ulaşmıştır. Böylece İzmir, dünya var oldukça bir daha kirli hiçbir ayağın basamayacağı kutsal bir toprak haline gelmiştir. Barış ve hoşgörünün olduğu kadar direniş kenti de olan İzmir, vatan toprağı işgalcilerden temizlendikten sonra Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarına yeni bir mücadele alanı açılmıştır. Bu cephe, cehaletle, gericilikle ve işbirlikçilerle mücadeledir. Uygar bir devlet olmasının ve demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilerin gerekliliği tespit edilmiş ve İzmir, kurtuluşundan 1 yıl sonra bugün 99. Yıldönümünü kutladığımız CHP, Mutafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulmuştur. Bugün bizim için çifte bayram. Çünkü İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu gün olmasının yanında CHP’nin doğum günüdür. Bugünü kutlamak ve Cumhuriyetin 2. Yüzyılını hep birlikte inşa etme kararlılığımızı haykırmak için buradayız” dedi.

“TEK ADAM REJİMİ…”

Cumhuriyetin henüz 100 yılı dolmamışken talan rejiminin egemen olmaya başladığını savunarak iktidarı eleştiren Yücel, “9 Eylül 1923 tarihinde siyasi faaliyetlerine başlayan CHP, genç cumhuriyeti demokrasiye hazırlayan partidir. Saraya karşı milletin egemenliğini esas alan Cumhuriyetimizi yeniden ortak bir değer haline getirmek ve demokrasiyle taçlandırmak bugün her şeyden daha öncelikli bir görevdir. Bugün Cumhuriyet, tek adam düzeninin ve talan rejiminin altındadır. Demokrasiyi, adaleti, kalkınmayı yok sayan, talan ve tek adam rejiminin sonucunda çok boyutlu bir buhranın ağır tahribatı yaşanmaktadır. Milyonları yoksulluğa mahkum eden bu talan düzeni halkın olan tüm kaynakları küçük bir sınıfın elinde toplamıştır” diye konuştu.

“ONURLU SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ”

2023 yılı seçimlerinde CHP’nin iktidar olacağını ve “talan rejiminin” sona ereceğini ileri süren Başkan Yücel, konuşmasının devamında şunları söyledi;

“Ancak kimse umutsuzluğa kapılmasın CHP’nin kitabında umutsuzluk yazmaz. Talan ve tek adam rejiminin ülkemizi sürüklediği bu çok yönlü buhrandan, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi kurarak, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, egemenliği tekrar kayıtsız şartsız millete devrederek, hukukun üstünlüğüne dayalı hukuk devletini kurarak ve hepimizin birlikte zenginleşeceği üretim ekonomisini ve sosyal devleti inşa ederek çıkacağız. Önümüzdeki dönem talan ve tek adam rejiminin yarattığı buhrana karşı toplumun tüm kesimleriyle çözüm üreteceğimiz önemli bir tarihi eşiktir. Tüm hakları yok eden ve toplumu ayrıştırarak kutuplaştıran bugünün iktidarının yıkıcı siyasi anlayışının yerine, kamu yararını gözeten, toplumsal barışı güvence altına alacak aydınlık bir geleceği el birliği ile kuracağız. Yerine kamu yararını gözeten, toplumsal barışı güvence altına alacak aydınlık geleceği elbirliğiyle kuracağız. Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında demokrasi, adalet, üretim ekonomisi, sosyal devlet ve sürdürülebilirliği merkezine alan toplumsal barışı ve kamu yararını güvence altına alan bir siyasi anlayışı inşa etmek için çalışıyoruz. CHP, cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracak, hak temelli bir kalkınma hamlesiyle her kesin zenginleştiği, refaha kavuştuğu, insan onuruna yakışır bir gelecek kurmak için gerekli siyasi iradeye sahiptir.  CHP, 99. kuruluş yıl dönümünde yine halkımızın umut kaynağı olmanın getirdiği onurlu sorumluluğun bilincindedir. İkinci yüzyılına giren Cumhuriyetimiz, milletin iradesi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin gelecek vizyonu ile yeniden dünyanın saygın bir ülkesi haline gelecektir. Sorumluluğumuz büyük. Kararlıyız. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, yine onun eseri olan Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yüceltilerek yoluna devam edecektir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.