Dolar 32,4480
%-0.12
Euro 34,7449
%-0.65
Altın 2.440,580
%0.18
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
YSK'nın yeni başkanı belli oldu

YSK'nın yeni başkanı belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Başkan dahil görev süresi dolan beş üyesinin yerine seçilen üyelerin yemin törenin ardından yaptığı ilk toplantıda Ahmet Yener YSK Başkanı seçildi. Üye Ekrem Özübek ise YSK Başkanvekili oldu.

  • Ege Postası
  • 26.01.2023 - 15:44

Görev süresi dolan 5 üyenin yerine seçilen yeni YSK üyeleri Feyzi Eroğlu, Talip Bakır, Serdar Mutta, Ali Çopur ve İsmail Kalender bugün yemin ederek görevlerine başladı.

Yeni üyeler için yapılan yemin törenin ardından YSK’da, Başkan ve Başkanvekilliği seçimi için toplandı. Yapılan seçimde, Ahmet Yener Başkan seçilirken; Ekrem Özübek Başkanvekili oldu.

Toplantı sonrasında YSK’nın önünde uğurlama töreni düzenlendi. YSK Başkanlık görevini devreden Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi Muharrem Akkaya, “Yüksek Seçim Kurulu’ndaki emanet görevimiz bugün sona erdi. Emaneti Yüksek Hakim, Yargıtay Üyesi Sayın Ahmet Yener beye tevdi ettik. Arkadaşımıza başarılar diliyoruz. Kolaylıklar diliyorum Allahaısmarladık” dedi.

YSK’nın yeni Başkanı Ahmet Yener de şöyle konuştu:

“Bugün görev süresi dolan Başkanımıza, Başkanvekilimize ve Kurulumuzun değerli üyelerine bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar için teşekkür ediyor, kurulumuza da yeni katılan arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyoruz.”

AHMET YENER’İN ÖZGEÇMİŞİ

Beypazarı’nda 13/04/1966 tarihinde doğmuştur. Ankara İmam Hatip Lisesini bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Ankara’da kısa dönem olarak yapmıştır.

Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Yener; sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Hâkimliği görevlerinde bulunmuştur.

22/12/2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Ahmet Yener, halen Yargıtay Yirmibirinci Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

“İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Tazminat Davalarında Görev ve Yetki”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları”, “İş Kazası ve Meslek Hastalığı”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Maddi Tazminat Davaları” adlarında ortak çalışmaya dayalı dört adet eseri bulunmaktadır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.