Dolar 32,5584
%0.04
Euro 34,8204
%-0.13
Altın 2.433,680
%0.15
Bist-100 9.708,00
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yoksulluğun araştırılmasına Cumhur İttifakı'ndan veto

Yoksulluğun araştırılmasına Cumhur İttifakı'ndan veto

İYİ Parti'nin yoksulluğun araştırılmasına ilişkin grup önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

  • Ege Postası
  • 04.01.2022 - 17:46

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti'nin yoksulluğun araştırılmasına ilişkin grup önergesinin bugünkü TBMM Genel Kurulu’nda Cumhur İttifakı tarafından reddedildiğini duyurdu.

“YOKSULLUĞUN NEDENİ YOLSUZLUKTUR”

Konuyla ilgili açıklamasında Usta, “Çünkü, yoksulluğun nedeni yolsuzluktur. Türkiye, Ak Parti̇ yönetimindeki bu yolsuzluklarla yüzleşmedikçe ve hesabını sormadıkça fakirleşme sorununu çözemez” dedi.

İYİ PARTİ’DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti’den yapılan açıklamada, “Grup Başkanvekilimiz ve Samsun Milletvekilimiz Erhan Usta tarafından “Vatandaşlarımızı yokluk ve yoksulluğa sürükleyen iktisadi ve siyasi sebeplerin araştırılması ve çözüm üretilmesi” amacıyla Meclis Başkanlığına sunulan önerge, AK Parti ve MHP’nin oyları ile reddedilmiştir” denildi.

Önergenin gerekçe kısmında, “Geldiğimiz noktada Türkiye’de yoksulluk artık toplumun bir kesiminin sorunu olmaktan çıkmış neredeyse tamamının yaşam biçimi haline gelmiştir. Türk milletinin iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında vatandaşlarımızı yokluğa ve yoksulluğa sürükleyen siyasi ve iktisadi sebeplerin araştırılması gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.