Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9403
%-0.09
Altın 2.439,540
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım’dan İzmir’de 2024 mesajı: İzmir’in kayıp yıllarını telafi etmek için…

Yıldırım’dan İzmir’de 2024 mesajı: İzmir’in kayıp yıllarını telafi etmek için…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Teşkilat Buluşması’na katıldı. Programda konuşan Yıldırım, hedef oklarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve 6 muhalefet partisine yönlendirdi. Bir sonraki seçimlerde AK Parti’nin İzmir’de iktidar olacağı mesajını veren Yıldırım, “İzmir ve İzmirliler için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü İzmir, bunu hak ediyor. İzmir’in kayıp yıllarını telafi etmek için daha çok çalışacağız. Adım adım, saniye saniye İzmir’de AK Parti iktidara yürüyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.03.2022 - 19:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir'in Urla ilçesinde kurulacak olan Bilişim Vadisi İzmir'in temel atma törenine ve bir dizi programa katılmak için İzmir’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, İzmir programı kapsamında son olarak AK Parti İzmir İl Teşkilat Buluşması’na katıldı.

Programa, Yıldırım’ın yanı sıra; ev sahibi sıfatıyla AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ve Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan katıldı.

Programda ayrıca, 2021 ve 2022 yılında en çok üye kaydı yapan ilçe teşkilatına da plaket verildi. 

YILDIRIM: SONRAKİ TOPLANTIMIZ GÖZTEPE STADINDA OLACAK

İzmir bizi özlemiş. Biz büyük ve güçlü bir aileyiz. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz” ifadeleriyle sözlerine başlayan Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım,  gençlere seslenerek, “Gençler 15 ay sonra karar günü. İzmir’de tarih yazacağız. 15 ay sonra Cumhurbaşkanımızı yeniden seçeceğiz.” dedi.

Bir sonraki toplantının Göztepe Stadı’nda yapılacağı sözünü veren Yıldırım, İzmir’deki yrel yönetimleri de üstü kapalı eleştirdi ve “Başkanımız faaliyetlerini 4 başlıkta açıkladı. Başkan, bir dahaki toplantıyı Ramazan Bayramı’nın içinde Göztepe stadında yapacağız. Bunun için il başkanımız gereken hazırlıkları yapacak. Hem bayramlaşacağız hem de İzmir’imizde unutulmaz bir toplantı yapacağız. İzmir’e stadyum lazımdı. Yaptık. İzmir için her şeyi yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Engellediler, ona rağmen yaptık. Karşı çıkanlara rağmen yaptık. Biz halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla çalışıyoruz. Gece gündüz demeden bin 900 mahallede İzmir ve İzmirliler için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü İzmir, bunu hak ediyor. İzmir’in kayıp yıllarını telafi etmek için daha çok çalışacağız. Şimdi 6 belediyemizde belediye başkanlarımız engellere rağmen destanlar yazıyorlar. İlçelerinde gece gündüz demeden ilçelerini mutlu edecek eserleri tek tek hayata geçiriyorlar. 15 ayımız var. Sayılı gün çabuk geçer. O günü iple çekiyoruz. 15 sefer mindere çıktık, rakiplerimizin tamamını tuş ettik. Yetmedi, bir geldiler gittiler, 2 geldiler gittiler 3 geldiler gittiler. 6 gelsinler, 8 gelsinler... topu gelsin. Biz meydandayız. Hak ettiklerini sandıkta İzmir gereken cevabı verecektir. Onun habercisi AK Parti teşkilat buluşmasındadır.  Ülkemizi dışarıya şikâyet edenler, ülkemizin yararına olmayacak her türlü işin içerisinde bulunanlara karşı önümüzdeki 2023 seçimlerinde cumhuriyetin 100. Yılında unlara hak ettikleri cezayı vermeye hazırız. İzmir, unutma. 2023 olmadan 2024 olmaz. Türkiye denilince bir değil 3 kez düşüneceksin” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN NE KADAR BÜYÜK OLDUĞUNU BÜYÜN DÜNYA GÖRDÜ”

Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye’nin konumu üzerinden genel politikaya da değinen Yıldırım, “Türkiye büyük bir ülke. Bir kez daha Rusya-Ukrayna krizinde Türkiye’nin ne kadar büyük olduğunu bütün dünya gördü. Tarafları bir araya getiren, sorunları çözen, bölgesel barışı sürdürmek için her şeyi deneyen, barış ve kardeşlik isteyen samimi bir ülke var. İkiyüzlülük yapmayan, harbi olan, bölgede ve dünyada barış isteyen bir ülke var. O ülkenin adı Türkiye’dir, milletinin adı Türk milletidir. Liderinin adı da Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.

“İZMİR’DE AK PARTİ İKTİDARA YÜRÜYOR”

Son olarak AK Parti’nin İzmir’de iktidar olacağı mesajını veren Yıldırım, sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Geçen hafta sonu ilçe danışma toplantılarına katılamadım ama hepsini takip ettim. Büyük bir coşku ve heyecan vardı. Adım adım, saniye saniye İzmir’de AK Parti iktidara yürüyor. Teşkilatımız yerinde duramıyor. Nevruz’la beraber yeşilin doğayı kuşattığı bu mevsimde üzerimize düşen en büyük görev yardımlaşma ve dayanışmadır.”

SÜREKLİ’DEN BUCA METROSU VE KESİLEN AĞAÇ TEPKİSİ

Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren İl Başkanı Sürekli, Buca Metrosu temel atma töreni, metro yapım işi ihalesi ve son günlerin tartışmalı konusu ‘kesilen ağaçlar’ üzerinden Büyükşehir’e yüklendi ve “İzmir’de bir sıkıntımız var. Bu sıkıntı son 2 yılda daha çok arttı. Yerelde büyük sıkıntımız var da bizim başka bir sıkıntımız var. AK Parti İzmir’i alacak salon yok. Size bir söz veriyorum. Bugün tarihi bir tablo var ama biz bunun daha güzelini açık havada yapacağız. Gelin İl Başkanlığımızda Ramazan Bayramı’nı birlikte kutlayalım. Sayın Başbakanımız da programı uygun olurlarsa gelirler. 5 bin kişilik bir bayram yapalım. Artık büyüdük ve çoğaldık. Üye çalışmalarımız çok önemli. Son 2 yılda 150 bine yakın üye yaptık ve 500 bin üyeye ulaştık. Diğer bir faaliyetimiz yerel yönetimlere muhalefet. Muhalefet yapıyoruz. Bu dönemde yerinde muhalefeti basın toplantılarıyla artırdık. Bizi izlemeye devam edin. Devamı ramazandan sonra geliyor. İzmirlilere bunları anlatmaya mecburuz. Buca Metrosu’nun temelini attılar. Açılış değil sadece temel atamada milyonlarca lira harcadılar. İhalede 500 milyon lira İzmir’i zarara uğrattılar. ‘Bu iş böyle olmaz’ dedik. Nihayetinde mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. ‘Engelleniyoruz’ dediler. Seni tutan mı var. Yap. Biz nasıl yapıyoruz. Konak Tüneli’ni nasıl yaptık. Biraz bir şeyler öğrenin. Muhalefete kulak verin. Yanlış yapmazsınız doğruyu bulursunuz. Yanlış bir yoldasınız. Yanlış yapmayın İzmirliye zaman kaybettirmeyin. Son olarak ağaçlar… İstanbul’da 112 tane çınar ağacını kestiler. İzmir’de bugüne kadar bin 900 palmiyenin kesilmesine sebep verdiler. Kültürpark’ta 72 tane palmiye kestiler. Sonrada algı operasyonu devam ediyorlar. Hastaymış efendim. Hastalıkla mücadele etmesi zormuş, bakanlıktan izin almışlar. Bunlar İzmir’in palmiyelerini de yok edecekler. Ama enteresan olan bir şey var. Kimse sesini çıkarmıyor. Nerede STK’lar? Anlaşılan bazı kesimler kesilen ağaçlara değil, kesenlere bakıyorlar. Artık İzmir olarak şöyle bir düşüncemiz var. Teşkilat 5.0 diyoruz. Yeni bir teşkilat modeli oluşturalım. İzmir’i kazanmak için bu modeli uygulayalım. Bunlardan biri karınca modeli. Biz 28 haftadır sürdürüyoruz mu çalışmayı. İnşallah 2023’te İzmir’de Sayın Cumhurbaşkanımızı İzmir’de birinci yapacağız. Arkasından 2024’te İstanbul ve Ankara’yı geri alacağız ama ilk müjdeyi İzmir’den vereceğiz” dedi.

İLERİ: İNTERNET TEKNOLOJİLERİNDE DE KENDİNE YETER HALE GELMELİYİZ

Bilişim Vadisi temel atma törenine ilişkin görüşleriyle konuşmasına başlayan Genel Başkan Yardımcısı İleri, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri başkanlığımız bundan 1 yıl önce kuruldu. Bu süre içinde hızla teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamladık. Bu başkanlığın kurulmuş olması Cumhurbaşkanımızın vizyonel siyasetinin önemli bir tezahürüdür. Türkiye’nin teknoloji ve bilişim anlamında kendine yetebilmesi büyük önem arz ediyor. Savunma sanayinde yakaladığımız teknolojik atılımı sivil sanayiye yaygınlaştırma noktasında başkanlarımızın önemli katkısı olacağı kanaatindeyim. Biz, dijital siyaset dediğimiz bir çalışma alanının da hayat geçiriyoruz. Bu kapsamda kripto varlıklardan tutun çok geniş bir alanda çalışmalarımız devam ediyor. İçinde bulunduğumuz süreçte Ukrayna-Rusya arasında bir savaş var. Bu savaşta biz gördük ki o çok bilinen sosyal medya mecraları, büyük teknoloji şirketleri yeri geldiğinde savaş olabiliyorlar ve bu şekilde çeşitli devletleri karşılarına alabiliyorlar. Bu anlamda sadece savunma sanayi değil, internet teknolojilerinde de kendine yeter hale gelebilmesi gerekiyor. Başkanlığımız da bu anlamda çok önemli bir başlangıç olacaktır. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.