Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Yılbaşından itibaren somut neticeler göreceğiz'

'Yılbaşından itibaren somut neticeler göreceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Hasankeyf-Gercüş Tüneli Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel krizin ülkemize etkileri sebebiyle canı yanan vatandaşlarımıza, kayıplarını telafi etmenin ötesinde çok daha büyük kazanımlar sağlayacak hazırlıklarımız var. Türkiye’yi küresel krizden ayrıştırma ve hedeflerine doğru yoluna devam ettirme konusundaki çabamızın somut neticelerini yıl başından itibaren daha iyi görmeye başlayacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.11.2022 - 15:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman’daki Hasankeyf-Gercüş Tüneli için bugün yapılan açılış törenine canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, törende şunları söyledi:

“39,4 kilometrelik yolun, bugün yaptığımız tünelle birlikte bağlantı yolları tamamlanmıştır. Hâlen inşaatı süren yolların da bitmesiyle Batman’ın ilçeleri ve bölgedeki diğer yerleşim yerleri arasında hızlı, güvenli, konforlu bir ulaşım temin edilmiş olacak. Yaklaşık 2,5 yılda 910 milyon liralık yatırım tutarıyla hayata geçirdiğimiz tünelimizin ve yolumuzun Hasankeyf’imize kazandırılmasında emeği geçen, başta değerli bakanım, herkesi tebrik ediyorum.

Ülkemizi varlık içinde yokluğa mahkum etmek; bunun için uğraşanların derdi ne sizsiniz ne de evlatlarımızın geleceğidir. Onlar, kirli hesapların, karanlık odakların, sinsi hayallerin peşindedir. Biz ise ülkemizin tamamını kalkındırarak, zenginleştirerek, büyüterek Türkiye’nin dünyanın en gelişmiş ilk 10 ülkesi arasındaki yerini alması için mücadele ediyoruz.

Geçmişte bu kutlu yürüyüşün önü, ideolojik kavgalardan mezhep çatışmalarına, terörden siyasi istikrarsızlığa kadar pek çok yöntemle kesilmek istenmişti. Batman, çok bedel ödedi, Mardin çok bedel ödedi. Bu bedelleri artık, terörle verdiğimiz mücadeleyle bitirdik. Yaşadığımız acılar ortak hafızamızda kayıtlıdır. Bizim milletimize en büyük hizmetimiz, güven ve istikrarla birlikte huzuru da sağlayarak ülkemizin potansiyelini en üst düzeyde kullanabilmesini temin etmemizdir. Elbette son 20 yılda, ülkemizi demokrasi ve kalkınma rayından çıkarıp yeniden eski günlerine döndürmek için pek çok deneme yapıldı. Ama birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılarak bu alçak gayretlerin hepsini de boşa çıkardık. Bu sayede de ülke olarak, küresel siyasi ve ekonomik düzenin önce salgın, sonra savaş şartlarının getirdiği dalgalanmalarla kökünden sarsıldığı bir dönemde geleceğimize güvenle bakabiliyoruz. Herkes küçülmeden dert yanarken biz büyümeyi konuşuyoruz. Dünyanın gündeminde kriz varken biz, gözümüzü fırsatlara dikiyoruz. Gelişmiş ülkeler dahi kaos endişesi içindeyken biz, dostlarımızla giderek genişleyen bir kardeşlik çemberi kuruyoruz.

Küresel krizin ülkemize etkileri sebebiyle canı yanan vatandaşlarımıza, kayıplarını telafi etmenin ötesinde çok daha büyük kazanımlar sağlayacak hazırlıklarımız var. Türkiye’yi küresel krizden ayrıştırma ve hedeflerine doğru yoluna devam ettirme konusundaki çabamızın somut neticelerini yıl başından itibaren daha iyi görmeye başlayacağız. Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. yıl dönümüne ulaştığımızda, geriye doğru bakıp nereden nereye geldiğimizi daha iyi göreceğiz. Atalarımızın ‘Sabırla koruk, helva olur’ sözüne uygun şekilde azimle, kararlılıkla, umutla işimize bakacak, projelerimizi hayata geçirecek, vizyonlarımızın altını dolduracağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.