Dolar 32,5413
%-0.02
Euro 34,8889
%0.07
Altın 2.431,070
%0.04
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni bir parti daha kuruldu!

Yeni bir parti daha kuruldu!

Eski HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'in partisinden istifa etmesinin ardından öncülüğünü yaptığı Sessizlerin Sesi Hareketi partileşti. Eski İzmir Milletvekili ve eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Türkiye’nin Sesi Partisi’nin (SES Partisi) kuruluş dilekçesini bu sabah İçişleri Bakanlığı’na teslim etti.

  • Ege Postası
  • 31.03.2022 - 13:00

Eski HDP Sözcüsü ve görevinden alınıp yerine kayyum atanan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in HDP'den istifa etmesinin ardından öncülüğünü yaptığı Sessizlerin Sesi Hareketi, bugün partileşmek için İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verdi. 

Kurucu üyeler arasında bulunan eski Bakan Doğan, "Kurduğumuz parti yeni bir zeminde demokrasiyi aramak, demokrasiyi geliştirmek, halkın taleplerini karşılamakla ilgili demokratik bir partidir. Hiçbir partinin ne karşısında yer alan bir siyasi tutumu söz konusudur ne de devamı niteliğindedir" dedi. 

Doğan, basın mensuplarına yaptığı açıklama sonrasında Bakanlığa geçerek dilekçeyi teslim etti. Kısa adı SES Partisi olan Türkiye'nin Sesi Partisi'nin kurucular listesinde 31 kişi yer alıyor. Partinin kurucu genel başkanı ise Bilgen oldu. 

PARTİNİN LOGOSU GÜVERCİN OLDU

Partinin logosu; koyu mavi zemin üzerinde, ağzında zeytin dalı taşıyan beyaz renkli güvercin figürü oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.