Dolar 32,3131
%0.11
Euro 34,9964
%0.49
Altın 2.447,490
%0.93
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yagıtay'ın Kaftancıoğlu kararının ardından peş peşe tepkiler

Yagıtay'ın Kaftancıoğlu kararının ardından peş peşe tepkiler

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun toplam 9 yıl 8 ay 15 günlük hapis cezasını kısmen onadı, kısmen bozdu. Kaftancıoğlu’nun onanan toplam cezası 4 yıl 11 ay oldu. Kaftancıoğlu, “İktidardaki kötülüğü bizler umudu örgütleyerek göndereceğiz” dedi. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından partisinin bütün milletvekillerini CHP İstanbul İl Başkanlığı'na çağırdı. Kılıçdaroğlu da Kaftancıoğlu'na destek olmak için Ankara’dan İstanbul’a gitti.

  • Ege Postası
  • 12.05.2022 - 15:41

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak", "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret", "Cumhurbaşkanı'na hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılamak" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından toplamda 9 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası aldığı davayı kısmen onadı.

2 SUÇTAN VERİLEN CEZA BOZULDU 3 SUÇTAN VERİLEN CEZA ONANDI

Yargıtay, Canan Kaftancıoğlu'na "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından verilen cezanın bozulmasına karar verirken, "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret", "cumhurbaşkanına hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılamak" suçlarından verilen cezaları ise cezada indirim yaparak onadı.

9 YIL 8 AY 11 GÜN OLAN HAPİS CEZASI 4 YIL 11 AYA DÜŞTÜ

Yargıtay’ın onama ilamından sonra, yerel mahkemenin Kaftancıoğlu'na verdiği toplam 9 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası 4 yıl 11 aya indi.

Kaftancıoğlu'nun sadece teslim olması, imza atması gerektiği ve tekrar salıverileceği belirtildi. Hapis yatması gerekmeyecek olan Kaftancıoğlu'nun, kararın tebliğinden itibaren siyasi yasaklı olacağı bildirildi.

KAFTANCIOĞLU: ASLA DURMAK, YILMAK, YORULMAK YOK

Yargıtay kararının açıklandığını öğrenen Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, videolu paylaşımına şu notu düştü:

“Memleketime bahar gelmiş :) Asla durmak, yılmak, yorulmak yok! Nerede olursak olalım çalışacak, çalışacak umudu örgütleyerek iktidardaki kötülüğü hep birlikte gönderecek, hukukun üstünlüğünü tesis ettiğimizde hep birlikte nefes alacağız…”

Kaftancıoğlu, videolu paylaşımındaki açıklamasında ise şunları söyledi:

"Değerli dostlar, kıymetli yol arkadaşlarım merhaba. Size Ankara- İstanbul yol arasından sesleniyorum. Bugün defnettiğimiz çok kıymetli aydınımız müzikolog ve yazar Ahmet Say'ın cenaze töreninden dönerken Yargıtay'dan kararın çıktığı bilgisi sizler gibi bana da ulaştı. Burada mesele Canan Kaftancıoğlu'na ne ceza verildi, nasıl verildi meselesinin ötesinde bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet. Bundan dolayı, merak eden, arayan, soran dostlarıma şunu söylemek isterim ki; biz, iktidardaki kötülüğü gönderinceye kadar bu ülkede sadece Canan Kaftancıoğlu için değil, 84 milyon için hukuku ve hukukun üstünlüğünü yeniden sağlayıncaya kadar her şekilde çalışmaya, çalışmaya ve çalışmaya devam edeceğiz. Şimdi İstanbul'a giderek yine çalışmaya devam edeceğim. Asla ve asla umudunuz kaybetmeyin. İktidardaki kötülüğü bizler umudu örgütleyerek göndereceğiz. İşte o zaman bu ülkede gerçek adalet ve gerçek hukuk tesis edilmiş olacak. Hepinizi kocaman kucaklıyorum."

KILIÇDAROĞLU'NDAN CHP'Lİ VEKİLLERE ÇAĞRI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekillerine çağrı yaparak, "Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın" dedi.

Kılıçdaroğlu da bu talimatın ardından İstanbul’a gitti.

İMAMOĞLU: BAŞKANIMIZIN YANINDAYIM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Kaftancıoğlu ile dayanışma mesajı verdi.

İmamoğlu, “CHP İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’daki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımdır.  Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum” dedi.

MANSUR YAVAŞ: HUKUK HAKTIR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararının ardından, sosyal medya hesabında açıklama yaptı. Yavaş, şu mesajı verdi:

“Bir saat adaletle hükmetmek, bin sene ibadet etmekten daha hayırlıdır.’ Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen karar vicdanlarda hukukun değişmez evrensel ilkeleriyle değil, maalesef siyasetle yer etti. Hukuk haktır. Gençlerimize bırakacağımız en büyük miras adaletle hükmetmektir.”

AP TÜRKİYE RAPORTÖRÜ AMOR, KAFTANCIOĞLU KARARINI ELEŞTİRDİ

AP Türkiye Raportörü Amor, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması üzerine sosyal medya hesabından mesaj paylaştı.

Amor, Kaftancıoğlu ile daha önce yaptığı bir görüşmesine ilişkin fotoğrafla birlikte şu mesajı paylaştı:

“Yargıtay, CHP İstanbul Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 5 yıla yakın hapis cezasıyla 3 cezayı onadı! O belki hapse girebilir ya da siyasi yasak alabilir. AB Türkiye raporu, oylamasından sadece birkaç saat sonra karanlık haberler nedeniyle çoktan güncelliğini yitirdi.”

AVRUPALI SOSYALİSTLER PARTİSİ: TÜRKİYE’DEKİ YARGI SİSTEMİ MUHALEFETTEN İNTİKAM ALMAK İÇİN KULLANILIYOR

PES, Yargıtay’ın Kaftancıoğlu hakkındaki onama kararına tepki gösterdi.

PES’in, “Türk mahkemesinin kararından dolayı üzgünüz. Kaftancıoğlu masumdur. CHP’den arkadaşlarımızın yanındayız” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“PES, hiçbir suç işlemeyen Kaftancıoğlu’nun taraflı olarak onanan hapis cezasından dolayı üzüntü duyuyor. PES bu kararı Türkiye’deki yargı sisteminin muhalefetten intikam almak için kullandığının net bir işareti olarak tanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetinin bu eylemini kınıyor ve Sayın Kaftancıoğlu, ortak üye partimiz CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye'de tehditlere, baskılara ve hapis cezalarına maruz kalan sayısız muhalif siyasetçiyle tam dayanışma içindeyiz.

Avrupalı sosyalistler ve demokratlar hukukun üstünlüğü ve demokrasi adına her zaman CHP’li meslektaşları ve Türkiye’deki bütün muhalefet partilerini her zaman destekledi ve destekleyecektir. Bu ve diğer davalardaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.”

BAŞAK DEMİRTAŞ: SİYASİ YOLLARLA YENEMEDİKLERİ HERKESİ...

Halen cezaevinde olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş; Yargıtay'ın, Kaftancıoğlu hakkındaki mahkûmiyet kararlarını onamasına tepki gösterdi. Başak Demirtaş’ın, Kaftancıoğlu’na destek için sosyal medyadan yayınladığı mesaj şöyle:

“Siyasi yollarla yenemedikleri herkesi, siyaset ve hukuk dışı yollarla yenmeye çalışıyorlar. Bunu başarıp başaramayacakları bizlere bağlı. İnanıyorum ki başaramayacaklar! Seninleyim Canan.”

CHP'DEN  ART ARDA TEPKİ

CHP'li yöneticiler ve milletvekilleri, Yargıtay’ın kararına tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar şöyle:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: “Saray talimat verdi, yargı topuk selamıyla uyguladı. İstanbul seçiminin rövanşını almaya çalışıyorlar. Birlikte kazandık, birlikte mücadele edeceğiz!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: “Bu hukuksuz, kötülük düzeni son bulacak! Yanındayız başkanım.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: “Saray iktidarı İstanbul'u kaybetmeyi hazmedemiyor. Asıl gerekçe bu! Yargı, Saray iktidarının tahakkümü altındadır. Ama herkes bilsin ki tüm bu hukuksuzluklar bize bir santim bile geri adım attıramayacaktır.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: “İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'na verilen ceza ne hukuki ne de vicdanidir, tamamen siyasidir. Bu başta muhalifler olmak üzere halka gözdağı vermeye yönelik bir karardır. Ama şunu kimse unutmasın hiçbir CHP’li korkmayacak, yılmayacak, sinmeyecek…”

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke: “Saray'ın siyasi talimatıyla alınmış hukuksuz kararlarla halkın demokratik değişim iradesinin önünde duramazlar. Hep birlikte mücadele edeceğiz, bu hukuksuzluk düzenini değiştireceğiz!”

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan: “Bu karar hukuksuzdur. Siyaseten yenemediğini masa başında cezalandırma operasyonudur. Tüm kadrolarımızla İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'nun yanındayız.”

CHP’Lİ EMECAN: "YAZIKLAR OLSUN! NE ZAMAN DURACAKSINIZ?"

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararı, TBMM Genel Kurulu kürsüsünde değerlendirdi. Emecan, şunları söyledi:

“Biraz önce İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu'nun cezasının Yargıtay 3. Dairesi tarafından onandığını ve siyasi yasak getirildiğini öğrendik. Öncelikle bundan bahsetmek istiyorum çünkü alınan bu karar tamamen haksız ve hukuksuz alınmış bir karardır; yargının artık tamamen baskı altında olduğunu, bağımsız olmadığını gösteren bir karardır.

Buradan bir tek cümleyle size şunu söylemek istiyorum. Yazıklar olsun! Ne zaman duracaksınız? Ne zaman bu yolda yürümekten vazgeçeceksiniz? Ama ne yaparsanız yapın, bizleri yıldıramayacaksınız, bizim mücadelemiz devam edecek ama yarın öbür gün bu yaptıklarınız sizin karşınıza çıkacak, sizin önünüze çıkacak. O yüzden bu kürsüden sizi bir kez daha uyarmış olalım.”

MUHALAFETTEN TEPKİ!

Yargıtay’ın kararına karşı muhalefetten tepkiler gelmeye devam ediyor.

AKŞENER’DEN “KAFTANCIOĞLU” MESAJI: DÜNÜN MAĞDURLARININ, BUGÜN MAĞRUR OLDUĞU...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararının ardından, sosyal medya hesabında açıklama yaptı.

İYİ Parti Genel Merkezi’nin konu ile ilgili yazılı açıklamasını paylaşan Akşener’in mesajı şöyle:

“Dünün mağdurlarının, bugün mağrur olduğu bu ucube sistem, Türkiye’yi daha fazla taşıyamaz. O sandık gelecek, bu vesayet bitecek.”

ALİ BABACAN'DAN KAFTANCIOĞLU MESAJI: "BU ADALETSİZLİKTEN HEP BERABER KURTULACAĞIZ"

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki ceza kararını onamasına ve siyasi yasak kararına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Babacan’ın paylaşımı şöyle:

“Nereden gelirse gelsin, haksızlığa boyun eğmeyiz. CHP İstanbul İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın hedefinde demokratik siyaset olduğunu bilecek kadar deneyimliyiz. Bu adaletsizlikten hep beraber kurtulacağız.”

DAVUTOĞLU’NDAN “KAFTANCIOĞLU” AÇIKLAMASI: “90’LARIN YARGIYI ARAÇSALLAŞTIRAN VESAYETÇİ ANLAYIŞI İLE İKTİDARDA KALAMAZSINIZ”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Davutoğlu’nun mesajı şöyle:

“Yargı, Sayın Kaftancıoğlu kararı ile demokratik siyaseti hedeflemiştir. Siyasete göz dağı vererek, seçim sürecini etkilemek isteyenleri uyarıyorum: 90’ların yargıyı araçsallaştıran vesayetçi anlayışı ile iktidarda kalamazsınız. Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar!”

Öte yandan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu’nu telefonla arayarak destek ve geçmiş olsun dileklerini de iletti.

KARAMOLLAOĞLU: “ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM OLUR”

Temel Karamollaoğlu, Yargıtay'ın, Canan Kaftancıoğlu hakkındaki bazı davalarda verilen mahkumiyet kararlarını onamasını sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımla değerlendirdi. Karamollaoğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Hakkında verilen haksız ve hukuksuz kararın ardından Canan Kaftancıoğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Hiç kimse endişeye kapılmasın, umutsuzluğa düşmesin. Siyasi kararların odağı haline gelen yargı kurumunu yeniden ayağa kaldıracağız. Adalet mekanizmasını muhalefeti susturmak için kullananlar da buradan siyasi bir kazanç devşireceğini zannetmesin. Adalet bir gün herkese lazım olur.”

MUSTAFA YENEROĞLU: CANAN KAFTANCIOĞLU’NA VERİLEN HAKSIZ CEZAYA KARŞI DEMOKRATİK SİYASETİ SAVUNACAĞIZ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Canan Kaftancıoğlu hakkındaki bazı mahkûmiyet kararlarının Yargıtay’ca onamasını sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımla eleştirdi. Yeneroğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Demokratik siyaseti susturmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen haksız cezaya karşı demokratik siyaseti savunacağız. Az kaldı, bu zorbalıklara son verecek, hukuk devletini tesis edeceğiz.”

DEVA PARTİLİ ŞAHİN: "BASKI GÖRMESİ KABUL EDİLEMEZ"”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki siyasi yasak ve mahkumiyet kararını onamasını eleştirdi. Şahin, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Gücü elinde bulunduranların hukuku sopa olarak kullanmalarına karşıyız. Canan Kaftancıoğlu‘nun, siyasi görüş ve parti faaliyetlerinden dolayı baskı görmesi ve haksızlığa uğraması kabul edilemez. Çare tam demokrasi. Çare katıksız hukuk devleti.”

İYİ PARTİLİ ERDEM’DEN YARGITAY'IN KAFTANCIOĞLU KARARINA TEPKİ: "MUHALEFETİ KORKUTAMAYACAKSINIZ"

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaların Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, CHP İstanbul Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasını Yargıtay’ın onaması ve getirilen siyasi yasak kararına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Erdem’in paylaşımı şöyle:

“CHP İst.İl Bşk. Sn. Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasını yargıtayın onaması ve getirilen siyasi yasak hukuka aykırıdır! Canan Kaftancı AKP’nin tek adam rejimine hizmet ve korku iklimi yaratmak için verilen bu kararı şiddetle kınıyorum. Muhalefeti korkutamayacaksınız!”

İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI KAVUNCU: “MEVKİDAŞIM CANAN KAFTANCIOĞLU’NUN YANINDAYIM”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki bazı dosyalarda mahkumiyet kararını onamasına tepki gösterdi. Kaftancıoğlu ile dayanışma mesajı yayınlayan Kavuncu, sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı:

“Türkiye'de siyaset yasaklarla, sindirmeyle değil; ifade özgürlüğü ve tartışma kültürüyle gelişebilir. Devletin adalet mekanizması, siyasetin üzerinde bir tehdit ve cezalandırma aracı haline getiriliyor. Bu duruma karşı mevkidaşım Canan Kaftancıoğlu’nun yanındayım.”

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI YAZICI: “TÜM MUHALEFETİ SİNDİRMEYE YÖNELİK BİR ADIMDIR”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, sosyal medya hesabı üzerinden Kaftancıoğlu’na destek verdi. Yazıcı’nın mesajı şöyle:

“Türkiye’yi devraldıkları noktadan geriye götürmeye yemin etmiş gibi davranan bu iktidar ilk seçimde gidecek İnşallah. Canan Kaftancıoğlu’na yönelik ceza onama kararı tüm muhalefeti sindirmeye yönelik bir adımdır. Bu günleri mutlaka geride bırakacağız.”

GELECEK PARTİLİ ÖZCAN: DEMOKRASİMİZE VURULMUŞ AÇIK BİR DARBEDİR

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki bazı dosyalarda mahkumiyet kararını onamasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Özcan’ın paylaşımı şöyle:

“CHP İstanbul İl Başkanı Sn.Kaftancıoğlu hakkında verilen siyaset yasağını da içeren hüküm demokrasimize vurulmuş açık bir darbedir. 80’lerin ve 90’ların vesayet rejiminin siyasi yasaklarının mağduru olmuş bu iktidarın her türlü demokratik değeri inkar ederek ülkemizi siyasi yasaklarla anılır hale getirmesi utanılacak bir durumdur. Tam demokrasi, tam ifade hürriyeti ve amasız insan hakları mücadelemiz devam edecek.”

TTB’DEN, KAFTANCIOĞLU’NA DESTEK MESAJI

TTB, Yargıtay'ın, Canan Kaftancıoğlu hakkındaki mahkumiyet kararlarını onamasına tepki gösterdi. Kaftancıoğlu’na destek mesajı yayınlayan TTB, sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“Demokrasinin sağlığın şartı olduğunu bilen bir mesleğin mensupları olarak Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun yanındayız. Meslektaşımız nezdinde cezalandırılan adalet, özgürlük ve demokrasi talebidir. Her türlü sesin susturulduğu, antidemokratik uygulamaları kabul etmiyoruz.”

“YA HEP BERABER YA HİÇBİRİMİZ”

TTB Merkez Konseyi Başkanı ve TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Korur Fincancı da sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“Sevgili Canan Kaftancıoğlu'na biçilen ceza ve siyasi yasak kararı, Gezi davasında yağan ağır cezalar, HDP’ye yönelik saldırılar, her biri bizim demokrasi, adalet ve özgürlükler için daha da kuvvetli bir dayanışma içinde olmamızı zorunlu kılıyor. Ya hep beraber ya hiçbirimiz!”

İZMİR BAROSU'NDAN "KAFTANCIOĞLU" AÇIKLAMASI

İzmir Barosu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararının ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şu değerlendirmeler yapıldı:

"Kirli siyasi emelleriniz uğruna yargıyı araç haline getirdiğiniz ve bu yolla tüm muhalifleri, 'Kral çıplak' diyen herkesi susturmayı hedeflediğiniz yalnızca malumun ilamı. Ne yaparsanız yapın, bağımlı mahkemelerinizin değil tarihin hükmü yürürlüktedir. Ve bu hüküm, halkın ve yurdun özgürlüğüdür. Cezaevindeki tüm siyasi tutuklular derhal serbest bırakılmalı, siyasetçiler hapishanelerle tehdit edilmemelidir. Sır döküldü, yaratmak istediğiniz koyu karanlıkta faşizmin yüzü daha net seçilir oldu. Tehditlerinize, aba altından sopa göstermelerinize aldırmıyoruz. Bir kez daha sesleniyoruz: Kral çıplak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.