Dolar 32,5801
%0.32
Euro 34,7772
%0.13
Altın 2.509,780
%1.02
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valiliğin spor yasağına CHP’den tepki

Valiliğin spor yasağına CHP’den tepki

İzmir Valiliği, barolara bağlı bin 200 avukatın katılmıyla İzmir’de yapılması planlanan “Avukat Spor Oyunları”nı yasakladı. Yasağa ilişkin yazılı açıklama yapan İzmir Barosu, ‘’Görünen o ki, konserler, festivaller yasaklayan bağnaz zihniyet, bu kez de İzmir’de karşımıza çıkmıştır. Bu olayla, tüm ülkeye musallat olan tek adam karanlığının yalnızca merkezi yönetime değil, İzmir’deki temsilcilerine de sirayet ettiği açıkça görülmüştür. İzmir Valisi, kişisel hırsları ve makul bir açıklaması olmayan inadıyla, sadece spor yapmak isteyen avukatları engellemektedir’’ ifadelerini kullandı. Yasak kararına ilişkin CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP’li vekillerden peş peşe tepki geldi.

  • Ege Postası
  • 13.09.2022 - 19:00

EGEPOSTASI- İzmir Barosu'nun ev sahipliğinde 17-24 Eylül arasında futbol, basketbol ve voleybol branşlarında turnuvaların yer alacağı avukat spor oyunları, İzmir Valiliği'nce yasaklandı. İzmir Barosu karar tepki göstererek, yazılı açıklama yaptı.  Baro tarafından yapılan açıklamada, ‘’ A protokolde yer alan İzmir Barosuna karşı İzmir Valiliğince sergilenen bu tavır, hiçbir teamüle uymadığı gibi, en zarif tabirle, ayıptır. Görünen o ki, konserler, festivaller yasaklayan bağnaz zihniyet, bu kez de İzmir’de karşımıza çıkmıştır. Bu olayla, tüm ülkeye musallat olan tek adam karanlığının yalnızca merkezi yönetime değil, İzmir’deki temsilcilerine de sirayet ettiği açıkça görülmüştür. İzmir Valisi, kişisel hırsları ve makul bir açıklaması olmayan inadıyla, sadece spor yapmak isteyen avukatları engellemektedir. 4,5 milyon kişinin çığ gibi büyüyen sorunlarına çare bulmaya çalışmak yerine; avukatların futbol, basketbol ve voleybol oynamasıyla uğraşmanın, bir ilin mülki amirini neden bu kadar ilgilendirdiğini bir hayli merak ediyoruz. Zaman zaman söylemek zorunda kaldığımız gibi; kamu görevlilerinin bulunduğu makamlar, kendilerine mülk, kişisel egoları tatmin yeri değildir’’ ifadeleri yer aldı. 

Yücel: Seçim günü hesap günü olacak!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Derdiniz 9 Eylül mü? Avukatlar mı? Sanat mı? Spor mu? İzmir Barosunun #9Eylül için düzenleyeceği spor oyunlarını yasaklamak yasakçı ve bağnaz bir kafanın eseridir. Korkunuzu biliyoruz, korkmakta haklısınız. Seçim günü hesap günü olacak!" dedi.

Arslan: Karar gözden geçirilsin

Baro’nun ardından CHP İzmir Milletvekilleri sosyal medyadan karar tepki gösterdi. Kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ‘’İzmir'in Kurtuluşunun 100. Yılı anısına, İzmir Barosu’nun düzenlediği Avukat Spor Oyunlarına Valiliğin izin vermemesi kabul edilemez. Festival ve konserlerden sonra sıra spor etkinliklerine mi geldi? Kararın tekrar gözden geçirilmesini bekliyoruz!’’ dedi. 

Kılıç: Zulmünüz artsın ki tez zaval bulasınız!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, ‘’Festival,konser derken sıra spor oyunlarına mı geldi? İki nolu baro hayalini İzmir’de gerçekleştiremeyenler İzmir Barosu’nun İzmir’in Kurtuluşu anısına düzenlediği spor etkinliklerini yasaklayarak intikam almaya çalışıyor. Zulmünüz artsın ki tez zaval bulasınız!’’ ifadelerini kullandı. 

Beko: Şimdi sıra spora mı geldi?

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ''Yaz boyunca iptal edilmeyen festival kalmadı; şimdi sıra spora mı geldi? Yasaklanan müziğine karşı milyonlarca yurttaş tepkisini 9 Eylül’de Gündoğdu Meydanı’nda Tarkan konserinde buluşarak verdi. İzmir Valiliği halkın cevabını anlamayacak ki şimdi de spor müsabakalarını iptal ediyor! Bu iptali hangi kurala ve kaideye göre verdiniz? Bu keyfiyetin gücünü nereden almaktasınız?'' dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.