Dolar 32,5853
%0.34
Euro 34,8063
%0.21
Altın 2.505,070
%0.83
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Urla şantajı' iddiası istinafta: AK Partili Tayyar’dan takipteyiz mesajı

'Urla şantajı' iddiası istinafta: AK Partili Tayyar’dan takipteyiz mesajı

Eski Urla Kaymakamı ve eski Urla Belediye Başkanvekili ve daha sonra İzmir Vali Yardımcısı olarak atanan Önder Can’ın şikayeti üzerine, "Ankara Kuşu" isimli Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar Yaşar beraat etmişti. AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar sosyal medyadan yaptığı açıklamada, kararın istinaf mahkemesinde olduğunu belirtti.

  • Ege Postası
  • 14.09.2022 - 17:02

Eski Urla Kaymakamı ve eski Urla Belediye Başkanvekili ve daha sonra İzmir Vali Yardımcısı olarak atanan Önder Can'ın şikayeti üzerine, "Ankara Kuşu" isimli Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar hakkında "şantaj" suçlamasıyla açılan kamu davasında karar çıkmış ve  Urla 3. Asliye Ceza Mahkemesi, 13 Mayıs'ta Yaşar'ın beraatine karar vermişti. 


Önder Can ise karara itiraz ederek dosyayı üst mahkemeye taşıdı. AK Parti MKYK üyesi ve eski milletvekili Şamil Tayyar sürecin takipçisi olduklarını belirtti. Tayyar açıklamasında, "Urla’nın eski kayyım kaymakamı, İzmir Vali Yardımcısı Önder Can, Ankara Kuşu’nun müteahhitlerden 50 bin avro alarak aleyhte twit attığını iddia ediyor. Devamı iddianamede. Kuş’un itirafına dair ses kaydı var, tanık ifadesi var, sonuç beraat. Dosya İstinaf’ta. Takipteyiz" ifadelerini kullandı. 


Ne olmuştu? 

 İzmir’de Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz'un tutuklanmasının ardından, 18 Aralık 2019 tarihinde yerine, “kayyum” olarak Urla Kaymakamı Önder Can atanmıştı. Daha sonra, Oktay Yaşar’ın sahibi olduğu, “Ankara Kuşu” adlı twitter hesabı, Can’ın "Urla'da 3 milyon TL değerinde arazi satın aldığı ve usulsüz işlemler yaptığını" iddia etmişti. Can, iddianın gündeme getirilmesinin ardından Urla Kaymakamlığı görevinden alınmış, birkaç ay sonra da İzmir Vali Yardımcısı olarak görevlendirilmişti.

Can, Oktay Yaşar’dan “şantaj” suçunu işlediği iddiasıyla şikayetçi oldu. Can hakkında, “şantaj” suçlamasıyla Urla 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldı. Yargılamanın dördüncü duruşması, 13 Mayıs’ta yapıldı.
Duruşmada savcılık, esas hakkındaki mütalaasını sundu. Mütalaada, yargılama sürecinde tanık olarak dinlenen F.Y.’nin “Yaşar’ın kendisini arayarak, 20 bin euro karşılığında Can hakkında tweet atmaktan vazgeçeceğini ve özür dileyeceğini söylediği” iddiasına yer verildi. Esas hakkındaki mütalaada, Yaşar’ın “şantaj” suçlamasıyla cezalandırılması talep edildi.

Mahkeme, “Sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair soyut iddia dışında; her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği” gerekçesiyle Oktay Yaşar’ın beraatine karar verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.