Dolar 32,3692
%0.16
Euro 34,9463
%-0.34
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,09
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
UNESCO kararına CHP’den ‘İzmir alerjisi’ yorumu

UNESCO kararına CHP’den ‘İzmir alerjisi’ yorumu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO Dünya Mirası 2022 daimi adaylığı için İzmir’in simgelerinden Kemeraltı ve çevresini kapsayan İzmir Tarihi Kent Merkezi'nin listeden çıkarıldığını duyurmuştu. Karara muhalefetten art arda tepkiler gelirken Bakanlığın UNESCO kararına bir tepki de Türkiye Büyük Millet Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’tan geldi. Altay, Bakanlık kararına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde sıkça İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik eleştirileri üzerinden yanıt verirken Öztunç, kararı “İzmir alerjisi” olarak yorumladı.

  • Ege Postası
  • 22.09.2022 - 15:29

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Kültür ve Turizm Bakanlığı önceki gün UNESCO Dünya Mirası 2022 daimi adaylığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı, İzmir’in simgelerinden Kemeraltı ve çevresini kapsayan İzmir Tarihi Kent Merkezi'ni eleyerek Bursa'nın İznik bölgesini seçtiğini duyurmuştu. AK Partili Alinur Aktaş yönetimindeki Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı adaylık dosyasının UNESCO'ya gönderildiği açıklanmıştı.

Bakanlığın kararı İzmir'de büyük hayal kırıklığı yaratırken muhalefet, bakanlık kararına tepki göstermiş ve İzmir halkının cezalandırıldığı eleştirilerini dile getirmişti.

Bakanlığın UNESCO kararına bir tepki de Türkiye Büyük Millet Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’tan geldi.

Altay, bakanlık kararına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde sıkça İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik eleştirileri üzerinden yanıt verirken Öztunç, kararı “İzmir alerjisi” olarak yorumladı.

ALTAY: TUNÇ SOYER ONU TAKMIYOR

Alınan kararın iktidarın İzmir’e yaklaşımı göz önünde bulundurulduğunda şaşırtan bir karar olmadığını ifade eden Altay, “İzmir’e gavur İzmir diyen ve İzmirlilerle husumeti bitmeyen bir kafanın yaklaşımı ve anlayış. Tunç Soyer’e takmış bir cumhurbaşkanı var. Ama Tunç Soyer onu kafayı takmıyor” diye konuştu.

ÖZTUNÇ: BAKN ÇEŞM PROJESİYLE UĞRAŞACAĞINA…

Öztunç ise Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’a seslendi ve “İzmir’in talep ettiği bir şey. Ama bir baktık ki bakanlık bir alicengiz oyunu yapmış. İznik’i listeye almış İznik de girsin. Ama Kemeraltı da girmelidir. AK Parti’nin İzmir’e olan alerjisinden kaynaklanıyor bu. Kültür ve Turizm Bakanı Çeşme Projesiyle uğraşacağınıza, otellerini nasıl büyüteceğini düşüneceğine, buna çalışsaymış ama 2023’te de daimi üyelik için fırsat var. Allah 2023’te CHP iktidarında İzmir UNESCO tarih mirasına aday olacak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.