Dolar 32,5773
%0.32
Euro 34,7956
%0.18
Altın 2.506,360
%0.88
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ümit Özdağ İzmir'den ittifaklara eleştiri: Söylemleri hep aynı!

Ümit Özdağ İzmir'den ittifaklara eleştiri: Söylemleri hep aynı!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin 1. Olağan İzmir İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Cumhur ve Millet İttifakları'nı eleştirdi. Özdağ, "Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı '1921 Anayasası’ndan yola çıkacağız’ diyor. Bu, ‘1924 Anayasası’nın ortaya koyduğu milli ve üniter yapıyı tanımıyoruz’ demektir. Biz Zafer Partisi olarak 1924 Anayasası, milli devlet, üniter devlet ve Atatürk çizgisinde duruyoruz. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’na bakıyorsunuz, hepsinin söylediği şeyler aynı" dedi. Özdağ ayrıca "Birçok kişi ‘Parti enflasyonunun olduğu yerde yeni bir partiye gerek mi var? diyorlardı. Ancak Zafer Partisi’ne Türkiye’nin nasıl ihtiyaç duyduğu ortaya çıktı ve biz şimdi onlara diyoruz ki size ihtiyaç yok. Bize ihtiyaç var” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 16.07.2022 - 16:41

EGEPOSTASI – Zafer Partisi'nin 1. Olağan İzmir İl Kongresi Kaya Termal Otel'de gerçekleşti. Mevcut İl Başkanı Efe Tunca ile Özgür Demirayak'ın aday olarak gittiği kongreye Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da katıldı.

ÖZDAĞ: 'SİZİN PROGRAMINIZDA BAŞKA BİR MADDE YOK MU?' DEDİLER

Özdağ kongrede bir konuşma yaparak partililere seslendi.

Zafer Partisi’ni 10 ay önce kurduklarının altını çizen Özdağ, “10 ay içerisinde partimizin karşısına çıkartılan bütün engellere rağmen adım adım Türkiye’nin her yerinde örgütlendik ve mücadedle ettik. Türk milletinin gerçek sorunlarını ve bu sorunların çözüm önerilerini mahalle mahalle, sokak sokak dolaşarak anlattık ve bize bütün basın yayın organları kapalıyken sosyal medya üzerinden partimizin temel tezlerini kararlılıkla izah ettik. Tekrar tekrar Türkiye’ye yönelik örtülü istilayı ve bu örtülü istilanın ortaya çıkaracağı bütün felaketleri, büyük Türk milletine anlattık. O kadar çok anlattık ki bazen bize ‘Sizin programınızda başka bir madde yok mu?’ dediler. Ancak bazı şeyleri anlatmak için binlerce kez tekrarlamak gerekiyor ve sonunda 10. ay biterken fabrikalarda okullarda, meydanlarda çarşıda, pazarda, kafelerde Zafer Partisi konuşuluyor ve partimiz büyük bir hızla yükselişe devam ediyor” dedi.

"SİZE İHTİYAÇ YOK, BİZE VAR"

Özdağ, konuşmasında ‘Neden parti kuruyorsunuz?’ şeklinde eleştirilere maruz kaldıklarını belirterek “Partimizin kurulduğu günlerde partimizin kuruluşundan rahatsız olan birçok kişi ‘Türkiye’de şu kadar parti var niye siz parti kuruyorsunuz? Parti enflasyonunun olduğu yerde yeni bir partiye gerek mi var? diyorlardı. Ancak 10. aya geldiğimizde Zafer Partisi’ne Türkiye’nin nasıl ihtiyaç duyduğu ortaya çıktı ve biz şimdi onlara diyoruz ki size ihtiyaç yok. Bize ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

İTTİFAKLARA '1921 ANAYASASI' ELEŞTİRİSİ

Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nın politikalarını da eleştiren Özdağ, konuşmasını şu cümlelerle devam ettirdi:

“Zafer Partisi kurulana kadar Türk siyasetinde sahte bir bölünme vardı. Bir tarafta Cumhur İttifakı, öbür tarafta DEVA ve Gelecek Partisi’nin katılmasıyla AK Millet İttifakı… Peki bunların arasındaki temel ayrım ne? AK Parti ‘Biz 1921 Anayasası’ndan yola çıkacağız’ diyor. ‘1921 Anayasası’ndan yola çıkacağız’ ne demek? ‘1924 Anayasası’nın ortaya koyduğu milli ve üniter yapıyı tanımıyoruz’ demektir. CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi de ‘1921 Anayasası’ndan yola çıkacağız’ diyor ve ekliyorlar: Artık kamusal ve siyasal yaşamda herkes kendi kimliğiyle katılım sağlayacak. Yani ‘Türkiye Cumhuriyeti devleti yurttaşı olarak değil, etnik ve mezhepsel kimliklerle katılacaksınız’ diyor. İşte Cumhur İttifakı ile AK Millet İttifakı’nın duruşu bu: 1921 Anayasası, hürriyet ve ihtilaf çizgisi, adem-i merkeziyetçi ve federasyoncu zihniyet… Biz Zafer Partisi olarak 1924 Anayasası, milli devlet, üniter devlet ve Atatürk çizgisinde duruyoruz.

"KİMSE GÖNÜLLÜ GERİ DÖNMEZ"

Bunların aralarındaki ihtilafın aslında ideolojik, fikri bir yapısı yok. Zaten siyaset pratiğine bakıyorsunuz Cumhur İttifakı ABD ve AB’ye dönmüş ‘Aman beni götürme’ diye yalvarıyor. AK Millet İttifakı da ABD ve AB’ye dönmüş ‘Aman beni getir’ diye yalvarıyor. Peki tek farkımız bu mu? Hayır. Türkiye’nin en önemli meselesi hiç şüphesiz 2011 sonrasında başlayan örtülü istilayla bu ülkeye birçoğu iç savaştan kaçmış 10 milyonu aşkın sığınmacı ve kaçağın gelmesi. Bu konuda Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’na bakıyorsunuz, hepsinin söylediği şey aynı. ‘Gönüllü geri dönerler’ diyorlar. 1921 Anayasası ile gönüllü geri dönüşte uzlaşıyorlar. Oysa Türk milletine yalan söyleniyor. Kimse gönüllü geri dönmez. Zafer Partisi burada onlardan ayrılıyor ve Türk milletinin iradesini siyasete taşıyarak ‘Geldikleri gibi gidecekler, gerekirse zorla gidecekler’ diyor." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.