Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ümit Özdağ, Hatay'da konuştu

Ümit Özdağ, Hatay'da konuştu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay Valiliği'nin giriş engelini kaldırmasıyla kente gelerek, partisinin il binası önünde basın açıklaması yaptı. Özdağ, "Ottowa Sözleşmesi'nden çekileceğiz. Bu sözleşmeyi kabul eden birçok ülke var ama hiçbirisi Türkiye gibi bir geçiş ülkesi değil" dedi.

  • Ege Postası
  • 28.06.2022 - 09:52

Hatay Valiliği'nin giriş engelini kaldırmasıyla kente gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin il binası önünde basın açıklaması yaptı. Özdağ, "Ottowa Sözleşmesi'nden çekileceğiz. Bakın Ottowa Sözleşmesi'ni kabul eden birçok ülke var ama bu ülkelerin hiçbirisi Türkiye gibi bir geçiş ülkesi değil." dedi.

Türkiye'nin sınır güvenliğinin olmadığını öne süren Özdağ, "Anadolu Kalesi" projesiyle sığınmacı ve kaçakların vatanlarına dönmesini ve yenilerinin gelmemesini sağlayacaklarını belirtti.

Fotoğraf: DHA

"BU COĞRAFYAYI SAVUNAMAZSANIZ YIKILIRSINIZ"

Özdağ, şunları kaydetti: “Ottowa Sözleşmesi'nden çekileceğiz. Bakın Ottowa Sözleşmesi'ni kabul eden birçok ülke var ama bu ülkelerin hiçbirisi Türkiye gibi bir geçiş ülkesi değil. Üç kıtanın birleştiği yer olan Anadolu sadece şimdi değil binlerce seneden beri bir geçiş coğrafyasıdır. Bu coğrafyayı savunamazsanız yıkılırsınız."

Özdağ, Suriyelileri 2023 Haziran seçimlerinden sonra ülkelerine geri göndereceklerini dile getirerek, "Hatay'da Suriyelileri ancak turist olarak göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.