Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye’de bir ilk! ‘Memleket’ sandığa gitti!

Türkiye’de bir ilk! ‘Memleket’ sandığa gitti!

Memleket Partisi üyeleri Genel Başkanlık seçimi için sandık başına gitti. İzmir’de de 15 ilçede sandıklar kuruldu.

  • Ege Postası
  • 11.09.2021 - 16:48

EGEPOSTASI- Genel Başkan Muharrem İnce önderliğinde resmi olarak 17 Mayıs’ta kurulan Memleket Partisi üyeleri genel başkanlık seçimi için sandık başına gitti.

Üyeler, 18 Eylül’de gerçekleştirilmesi planan ilk kurultay öncesi genel başkan adaylarını belirlemek üzere ilçe başkanlıklarında kurulan seçim alanlarında oylarını kullandı.

Memleket Partisi’nin tüzüğü gereği genel başkanlık seçimi tüm üyelerin katılımıyla eğilim yoklaması sonucunda belirleniyor.

Memleket Partisi üyeleri İzmir’de de 15 ilçede bugün sandık başına giderek ön seçimle genel başkanlarını belirliyorlar. Seçimin, üyelerin yüksek katılımıyla şenlik havasında gerçekleştirildiği belirtilirken, ön seçimin tamamlanmasının ardından Kurultaya giden süreçte son aşama da tamamlamış olacak.

Bu yoklamanın Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, “Demokrasiyi, laikliği bu ülkeye yeniden getireceğiz.” dedi. Oğuz, katılan bütün üyelerimize yürekten teşekkür ederek iktidara giden yolda bütün örgütüne başarılar diledi.

Öte yandan geçtiğimiz 18 Mayıs'ta genel başkan seçilen Muharrem İnce sosyal medyadan “Bugün Türkiye’de bir ilk yaşanıyor. Memleket Partimizin tüm üyeleri ilçe merkezlerimizde genel başkan adaylarını belirliyor. Bu demokrasi şölenini katılımcı, şeffaf ve çoğulcu demokrasiyi Memleket Partimizin iktidarında tüm ülkemizde hakim kılacağız.  #MemleketleÖzdeDemokrasi” ifadelereini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.