Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tuncay Özkan'dan Bakan Bozdağ'a; Hafızın sesi çok güzel, icraat sıfır

Tuncay Özkan'dan Bakan Bozdağ'a; Hafızın sesi çok güzel, icraat sıfır

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a, "Adalet, damdaki kuş değil, eldeki kuş. Hep damdaki kuşu anlattık. Sayın Bakanım Ali Şeriati'den arkadaşlar atfettiler, ben de bir sözüyle bitireyim, diyor ki 'Ne söyleyen söylediğinin farkında ne dinleyen dinlediğinin farkında, herkes hafızın sesinden bahsediyor.' Sayın Bakanım, çok güzel bir konuşma hazırlamış. Hafızın sesi çok güzel, icraat sıfır" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.11.2022 - 23:09

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2023 yılı bütçe kanun teklifi görüşmeleri sürüyor. Bugün komisyonda Adalet Bakanlığı'nın 2021 yılı kesin hesabı ile 2023 yılı bütçe kanun teklifi Bakan Bekir Bozdağ'ın katılımıyla görüşülüyor.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, bütçe görüşmelerinde söz aldı. Özkan, "Madem bütçe konuşuyoruz, bir fıkra ile başlayayım, Altan Erbulak'tan dinlemiştim" dedi ve fıkrayı anlattı:

"Adana'ya tiyatroya gitmişler, gösteriye, yaz, çok sıcak. Kan ter içerisinde hamam böceklerinin bol olduğu ucuz bir oteldeler. Oyunu oynamışlar, gece pencere kapı açık yatıyorlar. Sabah karşı bir koku ile uyanmış. Taze ekmek kokusu. ‘Kokuyu takip ederek bir sokak iti gibi fırını buldum' dedi. Allah rahmet eylesin. Fırıncıya yaklaşmış, biraz da böyle ezik; ‘kardeşim demiş, senden rica etsem bana iki ekmek verir misin?’ Hani adalet taze ekmek dediler de ondan aklıma geldi. Fırıncı şöyle dönmüş bakmış, küreğiyle ekmeği almış; ‘Niye vermeyeyim, parasıyla değil mi, parayı ver al."

"ADALET DEDİĞİNİZ ŞEY DE BÖYLE, PARASINI VERİP ALACAKSINIZ"

Özkan, "Şimdi adalet dediğiniz şey de böyle parasını verip alacaksınız. Ama ne kadar alacaksınız, kime alacaksınız, paranız neye yetecek. Bütün bunları değerlendirmek gerekiyor. Bana sorarsanız adalete 1,57 pay ayırmak yetmiyor. Ciddi bir kalite bozukluğu var, çok ciddi sorunlarımız var, kapasite yetersizliği var. Bu bütçe ile bu adaletin Türkiye'de sağlanabilmesini olanaklı görmüyorum" dedi. 

"BU PARA YETERSİZDİR, TÜRKİYE'DE ADALET SAĞLAMAK İÇİN"

Bütçe teklifinin adalet için yetersiz olduğunu ifade eden Özkan, "Strateji Geliştirme Başkanlığı'ndan arkadaşlarımdan rica ettim, Bakanlık ne kadar talep etti, siz ne kadar verdiniz diye, herhalde birazdan rakamı getirirler. Bu para yetersizdir Türkiye'de adaleti sağlamak için. Gelin bütün gruplarla görüşün, bu işin orta yolunu bulalım, ne kadar paraya ihtiyacınız varsa verelim, ekmek kadar değerli olan adaleti bugün düştüğü yerden kaldırıp baş üstüne koyalım" diye konuştu.

"FUKARA, CEZAEVİNDE EN ALTTAKİ İNSAN"

Özkan, cezaevlerinde yaşanan sorunlara değinirken, "Adalet sizin elinizde bir lastiğe dönüştü. Bazı savcının, bazı yargıcın boynu tutuyor, bazısına ise hiç denk gelmiyor. Lastik küçülüveriyor. İstediğiniz kadar sündürüp çekebildiğiniz gibi istediğiniz gibi daraltabilme imkanınız var. Cezaevlerinin durumu bir rezalet. İç düzenekleri çok kötü. Ben geçmişte de Cezaevleri Tevkifevleri Genel Müdürleri ile iddialara girerdim. Silah çıkacak mı, çıkmayacak mı? Hepsini ben kazandım. Fukaranın suyu ödeyecek parası yok. Atlet karşılığı su hakkını satıyor. Fukaranın sıcak suya verecek parası yok. Tişört, pantolon karşılığı; suyunu satıyor, kendisi banyo yapmıyor. Fukaranın elektriğe verecek parası yok. Fukara cezaevinde en alttaki insan. O insana yardım elini mutlaka uzatmalıyız. O insanı çaresiz bırakmak kendi çaresizliğimizdir" dedi. 

"HAFIZIN SESİ ÇOK GÜZEL, İCRAAT SIFIR"

Özkan, konuşma süresinin kısıtlı olmasına da dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adalete para yetmiyor, adil olmaya vicdan yetmiyor. Milletvekili olsanız, adalet hakkında konuşmaya süre yetmiyor. Yazık. Çok yazık. Adalet, damdaki kuş değil, eldeki kuş. Hep damdaki kuşu anlattık. Sayın Bakanım… Ali Şeriati'den arkadaşlar atfettiler, ben de bir sözüyle bitireyim, diyor ki 'Ne söyleyen söylediğinin farkında ne dinleyen dinlediğinin farkında, herkes hafızın sesinden bahsediyor.' Sayın Bakanım, çok güzel bir konuşma hazırlamış. Hafızın sesi çok güzel, icraat sıfır" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.