Dolar 32,4732
%-0.04
Euro 34,7458
%-0.65
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tuncay Özkan: Adaletsizlikle karşı karşıyayız

Tuncay Özkan: Adaletsizlikle karşı karşıyayız

Urla Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Burak Oğuz'un Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olduğu iddiasıyla tutuklanmasının ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir milletvekilleri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Yücel, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Halkın seçtiği kamu görevi ifa eden birisinin ifadesini vermesinden sonra tutuklanması hukuku ve vicdanları yaralamıştır” dedi. Urla Belediye binası önünde açıklama yapan Tuncay Özkan, "Mevlana'ya sormuşlar, 'Adaletsizlik nedir'' diye. 'Hak edeni hak ettiği yerden alıp, hak etmediği yere koymaktır' demiş. Bir adaletsizlikle karşı karşıyayız." dedi. Tuncay Özkan'dan 'Mevlanalı' açıklama

  • Ege Postası
  • 17.12.2019 - 11:07

EGEPOSTASI- Urla Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Burak Oğuz'un, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olduğu iddiasıyla tutuklanması üzerine "hukuki süreci takip ediyoruz" diyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarını ve belediye başkanlarını toplantıya çağırdı. Önemli zirveye Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da katıldı.

İl Başkanı Yücel durum değerlendirmesi yapılan toplantının ardından konuyla ilgili kamuoyuna bir basın açıklaması yaptı. Yücel’e, Genel Başkan Yardımcısı Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu ve Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur da eşlik etti.

"Belediye başkanımızın yanındayız, destekçisiyiz" diyen Yücel, dosyada kısıtlama olduğundan dolayı içeriğine dair bilgi paylaşmadı ancak, hukukçularının tutukluluğa itiraz için hazırlandığını dile getirdi.

Yücel, "Dün akşam geç saatlerde Urla Belediye Başkanımız Burak Oğuz tutuklanmıştır. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın daveti üzerine 16 Aralık sabah saatlerinde avukatıyla birlikte ifade vermeye gitmiştir. Soruşturma savcısına ifade vermiştir. FETÖ/PDY üyesi olduğuna dair hakkında delil bulunduğu iddia edilmiştir. Tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliğince gönderilmiş ve ardından tutuklanmıştır. Dosyada kısıtlama kararı olduğundan içerikle ilgili bilgi vermemiz doğru değil. Hukuki süreç devam ediyor" dedi.

"TUTUKLAMA KARARINA İTİRAZ EDECEĞİZ"

Burak Oğuz'un tutuksuz yargılanmasının doğru olduğunu belirten CHP'li Yücel, şöyle konuştu:

"Dikkat edilmesi gereken hususlar var. Anayasada yer alan maddeye göre, bir kişi, suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar suçlu sayılamaz. Tutuksuz yargılanma asıldır. Başkan Oğuz, 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 67,5 gibi rekor oyla başkan seçilmiştir. Halkın seçtiği kamu görevi ifa eden birisinin ifadesini vermesinden sonra tutuklanması; hukuku, vicdanları ve Urlalı hemşehrilerini yaralamıştır. Tutukluluk kararı için kuvvetli suç şüphesi bulunması gerekiyor. Ayrıca kaçma, delilleri karartma, gizleme ve yok etme gibi şüphelerin bir arada olması gerekiyor. Somut olayda bunların hiçbiri mevcut değil. Seçilmiş belediye başkanına yürütülen soruşturma ve savcılığın verdiği ifade daveti var. Başkanımızın kendi avukatıyla giderek ifade vermesi söz konusu ardından tutuklama kararı var. Bu tutuklama kararı demokrasiye darbe vurulması demektir. CHP, geçmişte, gelecekte FETÖ'nün karşısında olan ve mücadele eden bir partidir. Bu olaydan siyasi bir manevrayla kendilerine hareket alanı yaratmak isteyenlere bu fırsatı vermeyeceğiz. Belediye başkanımızın yanındayız. Süreci takip ediyoruz. Hukukçularımız gerekeni yapacaklardır. En kısa sürede tutuklama kararına itiraz edeceğiz. Başkanımızın aklanacağına ve özgürlüğüne kavuşacağına inanıyoruz."

Öte yandan İl Başkanı Yücel ve beraberindeki milletvekilleri, ilçe örgüt başkanları ve belediye başkanları toplantının ardından Urla'ya hareket etti.

MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANLARI, DESTEK İÇİN TOPLANDI

ÖZKAN: ADALETSİZLİKLE KARŞI KARŞIYAYIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, parti yöneticileri ve İzmir'deki bazı ilçe belediye başkanları, Urla Belediye binası önünde bir araya geldi.

Özkan, partililer adına okuduğu basın açıklamasında, şunları söyledi:

"Mevlana'ya sormuşlar, 'Adaletsizlik nedir'' diye. 'Hak edeni hak ettiği yerden alıp, hak etmediği yere koymaktır' demiş. Bir adaletsizlikle karşı karşıyayız. Bunu en kısa sürede sonlandırmak için gereken her türlü çalışmayı yapacağız. Buradan yola çıkarak, Urla Belediyemize karşı geliştirilecek her türlü sabotaja, her türlü politik harekete karşı çelik bir duvar gibi burada durmaya devam edeceğiz. Bizim için geçerli olan şey haktır, hukuktur, adalettir. Masumiyetin çiğnenmesine asla izin vermeyeceğiz. Biz sizin başınızı asla öne eğdirmedik, bundan sonra da eğdirmeyeceğiz. Bundan sonraki süreci de en yakından takip edeceğiz. Şunu aklından kimse geçirmesin, Urla Belediyesi'ni başka belediyelerle kimse karıştırmasın. Burası İzmir ve İzmir Mustafa Kemal'in kalesi olarak kalmaya devam edecektir. Bizim toprağımızda ayrık otu bitmez, biz ayrık otunun yaşamasına izin vermeyiz. Bizim toprağımızda Fetullahçı falan yaşamaz. Burası Urla, burası İzmir. Biz buradayız, her türlü sorunu halledecek güçte ve yeterlilikteyiz. Dayanışacağız, el ele ve kol kola olacağız. Urla olarak bu basiretsizliği ortadan kaldıracağız. Arkadaşımızın tutuksuz, adil ve hızlı yargılanmasını talep ediyoruz. Arkadaşımız koltuğuna oturana kadar mücadeleye devam edeceğiz."

SOYER, TOPLANTI İÇİN GİTTİĞİ KAZAN'DAN DÖNÜŞE GEÇTİ

Tuncay Özkan'ın ardından söz alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in birtakım görüşmeler yapmak için gittiği Tataristan'ın başkenti Kazan'dan dönüşe geçtiğini ve ilk uçakla geleceğini belirtti. Özuslu, "Kendisi, 'Kalbim orada ve vücudum da yakında orada olacak. Anayasanın en basit kuralıdır, bir insanın en temel hakkıdır, kimse hüküm giymeden suçlu ilan edilemez. Dolayısıyla hiç kimse Burak Oğuz'u suçlu ilan edemez. Tutuklama bir cezalandırma yöntemi değil, bir tedbirdir. Burada tutuklanmayı gerektiren hiçbir şey yoktur. Kendi ayaklarıyla gidip savcılığa ifade vermiş, bir kamu görevlisi olarak Urlalıların yüzde 66 ile seçtiği bir belediye başkanı olarak hiçbir yere gitmeye niyeti yoktur. Tunç Soyer böyle bir belediye başkanının ne için tutuklandığını soruyor ve hiçbir dayatmayı kabul etmeyeceğimizi söylüyor" dedi.

Partililer, yapılan basın açıklamasının ardından toplantı yapmak üzere belediye binasına girdi. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.