Dolar 32,5585
%0.14
Euro 34,9022
%0.69
Altın 2.433,630
%0.03
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torun’dan Akşener’in ‘torpilli’ çıkışına yanıt

Torun’dan Akşener’in ‘torpilli’ çıkışına yanıt

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaptığı ‘torpilli’ çıkışına da yanıt verdi. Torun, “Aday adaylığı sürecinde herkesin gönlünden kendinde o görevi yapabilme sorumluluğunu hisseden, İzmir’e hizmet etmek için irade koyan herkesin aday adayı olmak için şansı var ama adayımız bir tane. Akşener kendine göre yorumlamıştır” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.11.2022 - 15:15

TENZİLE AŞÇIEGEPOSTASI- CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, İzmir gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir’in ‘gedikli sorunu’ Gördes Barajı’nın Büyükşehir’e olan maddi zararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Torun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kullandığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e hitaben ”Sizin yerinize, İzmir'e çok talipli vardı, bizatihi sizin partinizden, yanlış anlaşılmasın” sözlerine de yanıt verdi.

“İKTİDARA GİTMEMİZDE DESTEK OLACAK”

İzmir’de toplantıların sona erdiğini ve artık saha çalışmalarına öncelik vereceklerini ifade eden Torun, “İzmir’de artık toplanmaya gerek yok, sahada olacağız bundan sonra. Bu bizim motivasyon toplantımız. Sorumluluklarımızı gözden geçirme, ne yapacağımızı konuşacağımız, yol haritamızla ilgili bir toplantı. Bunları 2 gün içerisinde gerçekleştireceğiz. Seçime kadar tam saha mücadelemizi devam ettireceğiz. Arkadaşlarımızın bu süre içerisinde hem kaynaşmak adına hem de belli sorunları paylaşmak adına talepleri vardı. Bunu gerçekleştirmiş olacağız. Onlar bizi bilgilendirecek biz de onları. Burada büyük bir motivasyonla seçim ne zaman yapılırsa yapılsın zamanında veya erken seçime yönelik çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Burada meclis üyelerimizin önemi çok büyük, çünkü onlar sürekli sahadalar. Hem meclisteki görevlerini yerine getiriyorlar hem de kendi işlerini yapıyorlar. Onların gücü bizim için çok kıymetli. Belediyelerimiz hizmetlerini aktarma konusunda vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında onların gücü bizi iktidara gitmemizde çok önemli bir destek olacak” dedi.

“YILLARIN İHMAL EDİLMİŞ SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİYORLAR”

CHP’li il ve ilçe belediyelerine karşı iktidar kanadından yapılan “soruşturma, yargı ve operasyon” hamlelerini de değerlendiren Torun, “Gerçekten samimiyetimle söylüyorum. Her türlü kara propagandaya, iktidarın her türlü baskısına, kumpasına, yargı sopasını sürekli üzerlerinde tutmasına, her aldıkları kararı suç olarak kabul etmelerine rağmen belediyelerimiz olağanüstü işler yapıyorlar. İnanın hiçbir kamu kaynaklarından doğru düzgün faydalanamıyorlar, kredi almakta bile zorlanıyorlar ancak buna rağmen şikayet etmeyip çözüm üretiyorlar. Vatandaşlarımızın bu zor günlerinde ekonomik buhranın içinde şu zor koşularda yükü alabilmek için her türlü imkanı sunuyorlar. Eğitimde desteğini sunuyorlar, tarıma da desteğini sunuyorlar ve tabii ki yerel hizmetleri de en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Yılların ihmal edilmiş sorunlarına çözüm üretiyorlar” diye konuştu.

 “İMALATLAR HEP YANDAŞA VERMENİN ÇABASI İÇİNDELER”

Gördes Barajı’ndan DSİ’nin İzmir’e sağlamayı taahhüt ettiği suyu sağlayamamasına rağmen Büyükşehir’den parayı tahsil etmesi sık sık tartışmalara neden olurken konu, Sayıştay raporuna da yansımıştı. Konuya ilişkin DSİ’ye tepki gösteren Torun, yine 5’li çete ihalelerini işaret eti ve “Elbette bir oranda kabul edilebilir kaçaklar. Ancak o baraj su tutmuyorsa, işlevini yerine getirmiyor ve ciddi bir zarar oluşturuyorsa bunun sorumluları da hesabını vermeli. Ne demek su kaybolur! Melen Barajı’nı da biliyoruz İstanbul’da buradaki barajı da biliyoruz. Yaptığınız imalatların hepsi çöküyor. Çünkü bu imalatları hep yandaşa vermenin çabası içinde. Tekniğe uygun yaptırmamamın çabası içinde oldular. Bugün de belediye onun parasını ödemesine rağmen bugün böyle bir olumsuz tablo ile karşı karşıya kalınıyor. Gerçekten aklımızla alay ediyorlar. Milletin gözünün içine baka baka alay ediyorlar. Sorumlular hesap verilmiyor. Yapılan yapanın yanına kar kalıyor. Ancak bu düzeni değiştireceğiz. Bu düzen halkın her bir kuruşun hesabı verilecek. Bu milletin, tüyü bitmemiş yetimin hakkı varsa o hak sonuna kadar aranacak  ve sorumluları da mutlaka yargı karşısında hesabını verecek” ifadelerini kullandı.

“AKŞENER KENDİ KENDİNE GÖRE YORUMLAMIŞTIR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dünkü İzmir mesaisinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e hitaben “senin yerine çok talip vardı” sözleri ve torpil istendiğine ilişkin ifadelerini de değerlendiren Torun, “Olabilir elbette ki olabilir. Aday adaylığı sürecinde herkesin gönlünden kendinde o görevi yapabilme sorumluluğunu hisseden, İzmir’e hizmet etmek için irade koyan herkesin aday adayı olmak için şansı var ama adayımız bir tane. Akşener kendine göre yorumlamıştır ama Tunç Soyer belediye başkanımız üzerinde ittifakla uzlaştığımız görevini vizyonunu ortaya koyarak İzmir’imizi daha iyi yerlere getirebilme sorunlarımızı çözme konusunda zaten gerek MYK’mız gerekse parti meclisim uzlaşmıştı kendisin adaylık sürecinde öyle bir tartışmalara neden olmadı” dedi.

“HAKİMLER SÜRENLER ŞİMDİ TUTMUŞLAR BİZE HUKUK DERSİ VERMEYE ÇALIŞIYORLAR”

CHP’li Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Seyit Torun ve Turan Akdoğan fezleke hazırlanmasına da tepi gösteren Torun, şunları söyledi; “Yargıya talimat verenler. Yargıyı baskı altına alanlar, yargıyı hiçe sayanlar anayasayı tanımayanlar bize hukuk dersi vermeye çalışıyor. Biz bunları gayet iyi biliyoruz bu sindirme korkutma ama biz bir adım geri atmayız. Saygınlığı olan hakime elbette ki saygı duyarız ama sarayın talimatını uygulayan hukuku hiçe sayan yargıya da elbette ki eleştirimize getireceğiz Bizim orada mahkemeyi bastığımız filan yok mahkemeyi terk ediyoruz alınana kararın siyası olduğunu bu kararın talimatlı verildiğini bildiğimiz için de mahkemeyi terk ediyoruz. Ali Mahir Başarı vekilimiz orada tepkisini sesli olarak dile getirdi. Ve biz dikkat ederseniz oradan çıkıyoruz girmiyoruz. Adliyenin içinde yapmıyoruz çıkarken tepkimizi dile getirdik. Aldığınız karar hukuki değil siyasidir siz burada iktidarın talimatını uyguluyoruz diyoruz. Mahkeme eleştirilmeyecek diye bir şey, her kararı kabul edilecek diye bir şey yok. Yanlış karar verirse demokrasinin gereği olarak bunu eleştirmek durumundayız. Bu tamamen biz bir şey bulduk, yargıyı baskı altına alanlar her türlü talimatı verenler, Anayasayı tanımayanlar istediği kararlar olmadı diye hakimler sürenler şimdi tutmuşlar bize hukuk dersi vermeye çalışıyorlar. Onlar bugün farklı yerlerde oturuyorlar ama onların hepsi yarın o sanık sandalyesinde oturacaklar ve bu hukuksuzluğun da hesabını verecekler.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.