Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torun’dan AK Parti’nin hamlesine ‘FETÖ’ tepkisi

Torun’dan AK Parti’nin hamlesine ‘FETÖ’ tepkisi

CHP'nin adayı Erkan Özkan'ın kazandığı Menderes Belediye Başkan Vekili seçiminin ardından CHP kanadından ilk açıklamalar geldi. Açıklamalarda fire verilmediğine ve Menderes halkının oylarına sahip çıkıldığına dikkat çekildi. Seçimi belediye binasından takip eden CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhur İttifakı’nın CHP’li meclis üyesine oy vermesi konusunda, “Onlar her zaman ki gibi akıl oyunlarına, algı yönetimlerine başvuruyorlar ama artık FETÖ taktiklerini bıraksınlar. Bu milletin karnı artık onların taktiklerine tok. Taktiklerine asla prim vermiyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.07.2022 - 16:28

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın, 'yolsuzluk ve rüşvet' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırmasının ardından bugün belediye meclisi başkan vekili seçimleri için olağanüstü toplandı. Meclis toplantısı Belediye Birinci Başkanvekili Gürsel Rüzgar idaresinde gerçekleştirildi.

3 tur yapılan seçimde ilk iki turda yeterli çoğunluk sağlanamayınca, 3. turda oyların salt çoğunluğunu alan CHP'nin adayı Özkan, Menderes Belediyesi Başkan Vekili seçildi.

Seçim sonrasında CHP kanadından yapılan açıklamalarda fire verilmediğine dikkat çekilirken Torun, AK Parti’nin CHP’li ise oy vermesini “FETÖ” taktiği olarak yorumladı.

TORUN: YAPTIĞINIZ HUKUKSUZLUĞUN HESABINI YARIN YARGI KANTARINDA VERİRSİNİZ

Seçim sonrasında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendi ve şunları söyledi; “Ben meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Çok onurlu bir davranışta bulundular. Mendereslilerin oylarına sahip çıktılar. İl Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte duyarlılıkla şeffaf bir şekilde süreci yürüttüler. Bugün o salonda Menderes halkının iradesini çaldırmadık. Şunun da bilinmesini istiyorum. Kendisini İçişleri Bakanı zanneden zata sesleniyorum. Bu tür oyunlarla bizi sindiremezsin. Milletin iradesini çalamazsın. Çaldırmayız. Kendini yargı yerine koyanı yarın o yargı kantarında tartarlar. Bugün yaptığınız hukuksuzluğun hesabını yarın yargı kantarında verirsiniz. Milli irade dediniz ama artık milli irade hırsızlığı yapmaya çalıştınız. Milletin iradesini gasp etmeye çalıştınız. Ama izin vermeyeceğiz. Kaybedeceksiniz. Kaybediyorsunuz. Geliyor gelmekte olan. Şunu bilin ki burada yaşanan haksızlık ve hukuksuzluktur. Yargı kararı olmadan İçişleri Bakanı'nın keyfi uygulamasıdır. Bunun da hesabı sorulacak. Biz adaletten ve hukuktan sapmayacağız.”

“FETÖ TAKTİKLERİNİ BIRAKSINLAR”

Torun, Cumhur İttifakı’nın "Aday değilim" demesine rağmen CHP’li meclis üyesi olan Mustafa Akın'a oy vermelerini ise “ayak oyunu” olarak tanımladı ve “Onlar her zaman ki gibi akıl oyunlarına, algı yönetimlerine başvuruyorlar ama artık FETÖ taktiklerini bıraksınlar. Bu milletin karnı artık onların taktiklerine tok. Taktiklerine asla prim vermiyor. Onlar ayak oyunu peşindeler ama bizde onların ayak oyunlarına gelecek kimse yok” dedi.

TORUN'DAN KAYALAR'A DESTEK MESAJI: MÜCADELESİNDE YANINDAYIZ

Öte yandan Torun seçimin ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın yanında olduklarına vurgu yaparak şunları söyledi:

Menderes Belediyesi Başkan Vekilliği seçimlerinde, adayımız Erkan Özkan 3. turda firesiz salt çoğunlukla Belediye Başkan Vekili seçildi. Menderes halkına hayırlı uğurlu olsun. Hukuksuzca görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanımız Mustafa Kayalar’ın yine hukukla vereceği mücadelesinde yanındayız. Millet iradesinden bahseden, sandıkla alamadıklarını masada almaya çalışan bu hükümetin zulmü bitecek. İradeyi yoksayan bu zihniyet er geç gidecek!

YÜCEL: FİRE VERMEKSİZİN…

İl Başkanı Yücel ise fire verilmediğine dikkat çekti ve “Erkan Özkan arkadaşımız 3. Turda belediye başkan vekili seçildi. CHP’li meclis üyelerimizin fire vermeksizin oylarıyla seçildi. Menderes’e hayırlı olmasını diliyorum. Tüm meclis üyelerimiz CHP’li olmanın onuruna ve haysiyetine uygun davrandılar. Tüm meclis üyelerimize, örgütümüze ve Menderesli hemşerilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"ALGI YARATMAYA ÇALIŞANLARIN OYUNUNU BOZDUK"

İl Başkanı Yücel daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise şunları ifadeleri kullandı;

"Menderes’te hem Mendereslilerin iradesine sahip çıktık, hem de kendisini yargı yerine koyarak algı yaratmaya çalışanların oyununu bozduk. Belediye başkan vekilliği seçiminde, fire vermeden tüm meclis üyelerimizin oyuyla, CHP adayı Erkan Özkan Menderes Belediyesi Başkan Vekili olarak seçildi. Tüm süreç boyunca partimize destek veren Menderes halkına, onurluca bir duruş sergileyen belediye meclis üyelerimize, partimizin birlik ve beraberliğini gösteren tüm örgütümüze teşekkür ederim. Kazanan, millet iradesi ve Menderes olmuştur."

SOYER: MENDERES HALKININ OYLARINA SAHİP ÇIKTILAR

İzmir Büyükşehir Başkanı Soyer ise halkı oylarına sahip çıkıldığını belirtti ve “CHP’li meclis üyelerimiz Menderes halkının oylarına sahip çıktılar. Hiç fire vermeden… Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi ve Menderes belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

Tunç Soyer daha sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, "Hukuka aykırı bir şekilde görevinden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanımız Mustafa Kayalar'ın yerine seçilen Başkan Vekili Sn. Erkan Özkan’a yeni görevinde başarılar diliyorum. Menderes halkının iradesine hiç firesiz sahip çıkan meclis üyelerimize teşekkür ediyorum." dedi.

ÖZKAN: BU BİR SEVİNÇ DEĞİL

Seçim sonrası konuşan Başkan Vekili Özkan, “Meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum beni tercih ettikleri için. Hayırlı uğurlu olsun. Bu bir sevinç değil. Neticede bir mağduriyetle buraya geldik. İnşallah başkanımızın davası da bir an önce sonuçlanır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.