Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Teröristle fotoğraf verilmesini hiçbir zaman uygun bulmayız'

'Teröristle fotoğraf verilmesini hiçbir zaman uygun bulmayız'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in 2017'de operasyonda öldürülen PKK'lı terörist Volkan Bora ile çekilen fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla ilgili, "Teröristle fotoğraf verilmesini hiçbir zaman uygun bulmayız. Terör, terörist bizim kırmızı çizgimizdir" dedi.

  • Ege Postası
  • 10.01.2022 - 18:03

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yönetim Kurulu gündemini düzenlediği basın toplantısında paylaştı.

Öztrak, bugünkü toplantıda ağırlıklı olarak ‘Erdoğan şahsım hükümetinin iflas eden ekonomi politikalarını' ele aldıklarını belirtti.

“‘BİZİM PARAMIZ GİDECEK' DİYE KORKAN ÜLKE HANGİSİ?”

Öztrak, ekonomik gündeme ilişkin şöyle konuştu:

* Daha önce Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 128 milyar dolar rezervini satan Erdoğan, bugünlerde de Merkez Bankası'nın başkalarından ödünç aldığı paraları satıyor. Merkez Bankası'nın kasasında 56 milyar dolar açık var.

* En sonunda da TBMM'ye Merkez Bankası'ndaki yabancı merkez bankalarının alacaklarına haciz konamaz maddesi getirliyor. Şimdi ben soruyorum, bu maddenin gerekçesi nedir? Plan Bütçe Komisyonu'nda doyurucu bir açıklama yapmadılar.

* TCMB'ye haciz gelecek de bizim paramız gidecek diye korkan ülke hangisi? Duyun-u Umumiye dönemini hatırlatan bu maddeye Erdoğan şahsım hükümeti nasıl razı geldi? Ben, bu ülkenin ekonomisiyle ilgili yurt dışında böyle bir güvensizliği yaratanlara yazıklar olsun diyorum.

* Bu arada ipe sapa gelmez pek çok konuyla meşgul olan medyanın böyle bir vahim düzenleme hakkında ne haber ne de program yapmaması, bunu tartıştırmaması ülkemizin içine düştüğü ibretlik halin de en güzel göstergelerinden biri.

“MÜSİLAJ DEYİP YAPTIKLARINIZIN ÜSTÜNÜ ÖRTEMEZSİNİZ”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Döviz kurundaki müsilajı aldığımız gibi enflasyondaki müsilajı da alacağız' sözlerine değinen Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

* Köpük birden bire müsilaj oldu. Milletin alın terini, emeğini, yılların birikimini köpük diyerek hüplettiniz. Sonra buna müsilaj deyip yaptıklarınızın üstünü örteceksiniz. Hiç kimse kusura bakmasın. Yarın karnınız ekşiyip ağrımaya başladığında da şikayet etmeye hakkınız yok.

* Küçük yatırımcıyı çarpma operasyonundan sonra Erdoğan'ın ağzından ‘faiz sebep, enflasyon sonuç' sözünü duydunuz mu? Çin işi Japon işi model safsatasını duyan oldu mu? Olmadı. 20 Aralık'tan bu yana bu lafların hepsi tedavülden kalktı. Çünkü Erdoğan'ın amacı hasıl oldu.

* O gece birileri 18 liradan dolarları bozdurup sabahında 11 liradan dolarları toplayarak malı götürdü. Milletin alın teri hiç edildi. Türkiye'nin en acımasız servet transferlerinden biri 20 Aralık gecesi gerçekleşti.

“ERDOĞAN ARTIK ‘FAİZ SEBEP, ENFLASYON SONUÇ' DİYEMEZ”

“Milletimiz artık her şeyin farkında. Erdoğan bu saatten sonra ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç' diyemez” görüşünü paylaşan Öztrak, “Eğer böyle derse milletimiz bilir ki yeni bir siyasal yan kesicilik, yeni bir siyasi eşkıyalık yolda. Artık yolcudur Abbas, bağlasan durmaz. Erdoğan siyasi sermayesini tüketince, iktidarı dönülmez akşamın ufkuna gelince endişe ve korkuyla elindeki son kozları oynamaya başladı” dedi.

Erdoğan'ın “2023'te bu millet dinimize, diyanetimize saldıranlara hesabını soracaktır” sözlerine yanıt veren Öztrak, “Kendisine peygamber efendimizin şu hadis-i şerifini bir hatırlatıverelim; ‘Mazlumun bedduasından sakın, çünkü onunla Allah arasında perde yoktur'. Bu ülkede çok şükür dinimize, diyanetimize saldıran yok. Ama güzel dinimizi ve diyanetimizi zulmüne şal yapmaya cüret edenler var. Bu ülkede kimin neye saldırdığını söyleyiverelim; Erdoğan milletimiz cebine saldırıyor” diye konuştu.

KAZAKİSTAN AÇIKLAMASI

Kazakistan'da yaşanan olaylara değinen Öztrak, “Kazakistan'ın huzura kavuşması, bu olayların sağduyu ile çözülmesi, Kazak halkının kendi kaderine kendisinin sahip çıkması en büyük dileğimizdir” dedi.

COVID'E KARŞI SEFERBERLİK ÇAĞRISI

“Ülkemizde Covid vakaları yeni varyantlarla hız kazandı” uyarısında bulunan Öztrak, “Özellikle İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerimizde büyük sıkıntı var. Okullarda virüse yakalanan çocuklarımızın sayısında hızlı bir artış olduğunu duyuyoruz. Tedbir alma ve aşılama konusunda yeni bir seferberliğe ihtiyaç olduğu açık” dedi.

“BU AŞILAR ÇÖPE Mİ GİTTİ?”

Rusya'dan alınan 400 bin doz Sputnik aşısısının akıbetini gündeme getiren Öztrak, “Bu aşılar ne oldu? Milletimiz bunu merak ediyor. Ne Sağlık Bakanlığı ya da yetkililerinden tatmin edici bir cevap gelmiyor. Bu aşılara ne oldu? Çöpe mi attınız? Sarayın deposuna mı sakladınız? Başka ülkelere mi verdiniz? Yoksa aşıda umulan etkinlik görülmediği için kullanmaktan vaz mı geçtiniz? Bu sorulara cevap verin” diye seslendi.

“FOTOĞRAFIN MUHATABI ERDOĞAN'DIR”

‘HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in PKK'lı teröristle çıkan fotoğrafları' sorulması üzerine CHP Sözcüsü Öztrak, şu yanıtı verdi;

* Bir teröristle fotoğraf verilmesini hiçbir zaman uygun bulmayız. Terör, terörist bizim kırmızı çizgimizdir. Ancak burada sorulması gereken bir soru daha var. Bu fotoğraf ne zaman çekilmiş? 2014 yılında. Yani Erdoğan'ın valilere talimat verip, şehirlerimize bombalar yığılırken ‘Teröristlere dokunmayın' dediği zaman.

* İmralı'ya her türlü ihtimamın gösterildiği zaman. İmralı sakinine ‘sayın' dendiği zaman. Bu fotoğrafı bize soracağınıza, bu fotoğrafın asıl muhatabı olan Erdoğan'a sormanız gerekiyor.

“EKONOMİDEN ANLADIKLARI MİLLETİN BİLEZİĞİNE, KÜPESİNE GÖZ KOYMAK”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ‘Ben ekonomistim' diyerek iktidara “Vatandaş bileziğini, küpesini devlet kontrolünde banka kasasına koysun, sertifika alsın. Düğününde takmak isterse o sertifikayla takıp geri getirsin” ekonomik modelini sunmasıyla ilgili Öztrak, şunları söyledi:

* Memlekette herkes kendisine ekonomist demek için yarışmaya başladı. Öyle gözüküyor ki ekonomiden anladıkları milletin kolundaki bileziğe, kulağındaki küpeye göz koymak.

* Milletin düğünlerde, derneklerde takacağı ziynet eşyasına bile sarayın iznini getirmek. Erdoğan başta olmak üzere anlaşılan bu önerileri getirenlerin hepsi aynı okuldan mezun olmuş. Çıkarsınlar bu ekonomistlik diplomalarını görelim.

* Bu arada Erzurum Belediye Başkanı'nı buradan uyaralım. Erdoğan'ı birazcık tanıdıysak günün sonunda ‘Aldatıldım' der. Tüm sorumluluğu da senin omuzuna yıkar.

BAKAN YARDIMCISINA ‘DUA EDİN TUTSUN' TEPKİSİ

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman’ın kur korumalı mevduat sistemi için ‘Dua edin tutsun' sözlerini değerlendiren Öztrak, “Bu açıklama ülkede yönetimin, hazine yönetiminin işinin artık Allah'a kaldığını gösteriyor. Bu aynı zamanda bu ülkeyi yönetemediklerinin bir itirafı. Tüm beceriksizliklerini, hatalarını yüce Allah'a havale etmeye kalkacak kadar acizler. Allah bunları tez elden ıslah etsin” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.