Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TBMM Başkanı Şentop: Herkes iç tüzüğe uymalı!

TBMM Başkanı Şentop: Herkes iç tüzüğe uymalı!

Bütçe görüşmelerindeki görüntülerle ilgili olarak açıklamada bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop soruları yanıtladı. Şentop, "Sürekli kürsüdeki hatibin sözünü kesene uyarma cezası verilir. Meclis'in çalışma ortamını bozana da uyarılmadan kınamaya kadar ceza verilir. İç tüzükte açık" dedi.

  • Ege Postası
  • 11.12.2021 - 12:27

Bütçe görüşmelerindeki görüntülerle ilgili olarak açıklamada bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop soruları yanıtladı. Şentop, "Sürekli kürsüdeki hatibin sözünü kesene uyarma cezası verilir. Meclis'in çalışma ortamını bozana da uyarılmadan kınamaya kadar ceza verilir.

İç tüzükte açık. Ben arkadaşlarıma disiplin cezası verilsin demiyorum. Ama verilmeyince da bu şekilde tansiyon yükseliyor. Bunun için ayrı bir düzenleme yapmaya gerek yok herkesin tüzüğe uygun davranması gerekir.

Erken seçim TBMM'deki vekillerin ortak kararıyla Meclis'te çoğunluk aranarak veya Cumhurbaşkanı'nın karar vermesi halinde gerçekleşiyor. Erken seçimin gerçekleşmesi için çok zorlaştırıcı şartlar konulmuş, 2002'den önce sürekli vaktinden önce seçimler yapılmış. Biz yeni sistemle siyasi iktidarı sağlamayı düşünmüştük.

"ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI GEREKSİZ"

Hukuken erken seçim paradigmalarımız değişti. Erken seçim tartışmaları yeni sistem nedeniyle çok gereksiz. Seçim kanununda yapılan değişiklikler bir yıl sonra uygulanabilir diyor Anayasa. Yeni Anayasa konusunda çok şey gündeme geliyor. Yeni Anayasa tartışması açılınca tartışmayı sıfırdan açmaya çalışanlar var. Bunları Türkiye aştı. 2012-2013 yılında tüm siyasi partilerin teklifleri oldu. Dünyada ülke adedince parlamenter sistem vardır diyebiliriz.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi'ni tuhaf kullanıyor arkadaşlar. Bu yürütmenin güçlendirilmesi için parlamenter sistemde bazı değişiklikler yapılmış. Somut Anayasa önerileriyle milletin önüne gelinmelidir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.