Dolar 32,5578
%0.03
Euro 34,8758
%0.03
Altın 2.427,920
%-0.09
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartışma büyüyor! CHP'li Yücel'den AK Partili Çelik'e yanıt

Tartışma büyüyor! CHP'li Yücel'den AK Partili Çelik'e yanıt

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açıklamalarına tepki gösterdi. Çellik, "Kim Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kavga ettirmeye çalışıyorsa, milletin egemenlik hakları ile sorunu vardır" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarına CHP İzmir İl Başkanı Yücel'den yanıt. AK Partili Çelik'in paylaşımını alıntılayan CHP'li Yücel, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasıyla Osmanlı İmparatorluğu tarihe karışmıştır. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Osmanlıyla kavga etmesi söz konusu bile olamaz." dedi.

  • Ege Postası
  • 10.09.2022 - 12:44

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül kutlamalarında yaptığı açıklama büyük tartışma yarattı.

Tunç Soyer'e AK Parti cephesindne peş peşe tepki geldi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medyadan yaptığı açıklamada Soyer'e tepki gösterdi. Sözcü Çelik, Soyer'in açıklamalarını "şuursuzluk" olarak nitelendirirken, şu ifadeleri kullandı;

"Güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde, ülkemize yapılmış düşmanlıklara karşı konuşması gerekenlerin Osmanlı Devleti’ni hedef alması şuursuzluktur.

Daha önce de ifade etmiştik: kim Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kavga ettirmeye çalışıyorsa, milletin egemenlik hakları ile sorunu vardır.

Bütün siyasi misyonu Cumhuriyetimiz ile Osmanlı Devleti’mizi kavga ettirme üzerine kurulmuş olanlar var. Cumhuriyetimize sahip çıkmak için tarihimizin büyük köklerinden Osmanlı Devleti ile kavga etmek milletimizin kimliğine saldırıdır. Cumhuriyet de bizim, Osmanlı Devleti de…"

Yücel'den Çelik'e yanıt: Osmanlı tarihe karışmıştır

Sözcü Çelik'e CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den yanıt geldi. 

AK Partili Çelik'in paylaşımını alıntılayan Yücel, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasıyla Osmanlı İmparatorluğu tarihe karışmıştır. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Osmanlıyla kavga etmesi söz konusu bile olamaz." dedi.

Mahir Polat: Her fırsatta kin ve nefret kusuyorsunuz

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat da AK Partili Çelik'e yanıt verdi. Polat, "Cumhuriyetle, kazanımlarıyla; demokratik, lâik ve sosyal bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile kavgalı olan sizlersiniz! Her fırsatta içindeki kini ve nefreti kusuyorsunuz!" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.