Dolar 32,4732
%-0.04
Euro 34,7458
%-0.65
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarih belli oldu: Çiller yeniden siyasete dönüyor

Tarih belli oldu: Çiller yeniden siyasete dönüyor

Türkiye'nin ilk ve tek kadın başbakanı olan Tansu Çiller'in yeniden aktif siyasete döneceğine ilişkin iddialar doğrulandı. Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan Büyük Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Güven İlhan, Çiller’in Temmuz ayı sonunda başkanlık koltuğunu partinin mevcut Genel Başkanı Hüseyin Durmaz’dan devralmasının planlandığını söyledi ve “Tansu Hanım önümüzdeki seçimlere bizim genel başkanımız olarak girecek” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.06.2022 - 11:55

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye'nin ilk ve tek kadın başbakanı olan Tansu Çiller'in ismi geçtiğimiz aylarda yeniden siyaset kulislerinde konuşulmaya başlamıştı. 

2002 yılında aktif siyasetten çekilen Çiller’in yeniden siyasete döneceğine ilişkin iddialar ortaya atılmış ve siyasete döneceği partisinin ise 2020 yılında kurulan Bizim Parti olacağı öne sürülmüştü.

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan Büyük Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Güven İlhan, Çiller’in siyasete döneceğine ilişkin iddiaların doğru olduğunu belirtti ve Çiller’in başkanlık koltuğunu partinin mevcut Genel Başkanı Hüseyin Durmaz’dan Temmuz ayı sonunda devralmasının planlandığını söyledi.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERE GENEL BAŞKANIMIZ OLARAK GİRECEK”

Çiller’in aktif siyasete dönmesine ilişkin iddiaların doğru olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı İlhan, “25 Temmuz’dan sonra da Tansu Çiller’in Yeniköy’de yapılacak törende genel başkanlığını açıklamasını bekliyoruz.  Yaklaşık 22 parti bizim partimizin altında Genel Başkanımız Hüseyin durmaz önderliğinde ittifaka dahil oldular. Geçtiğimiz Cumartesi ittifak buluşmasında konuşan Genel Başkanımız Durmaz, kendisi Tansu Çiller’in genel başkanlığa geleceği yönünde bir açıklama yaptı. Ben de genel başkan yardımcısı olarak her yerde söylüyorum. Tansu Hanım önümüzdeki seçimlere bizim genel başkanımız olarak girecek” dedi.

İL KONGRESİ 25 TEMMUZ’DA

Partinin İzmir yapılanmasına ilişkin de bilgi veren İlhan, “Büyük Türkiye Partisi’nin kongre takvimine göre 25 Temmuz’da İzmir’de 11 ilçenin kongresi tamamlanmış olacak. Temmuz sonunda da İzmir İl Kongresi yapılacak” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.