Dolar 32,5289
%0.13
Euro 34,9441
%-0.08
Altın 2.438,860
%0.11
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tanju Özcan'dan flaş açıklama: Tek hayalim CHP Genel Başkanı olmak

Tanju Özcan'dan flaş açıklama: Tek hayalim CHP Genel Başkanı olmak

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TELE 1’de konuk olduğu programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hayattaki tek hayalinin CHP Genel Başkanı olmak olduğunu söyleyen Özcan, ''Benim hayatta tek hayalim var geleceğe ilişkin. CHP Genel Başkanı olmak. Çok mutlu olurum. Ben bu partiyi çok iyi yönetirim" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 26.08.2022 - 13:04

CHP yönetiminin kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan flaş açıklamalarda bulundu. 

CHP'yi çok iyi yönetebileceğini ileri süren Tanju Özcan, "Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilir genel başkanlık boşalır oraya mı yönelsem şu koltuğa mı talip olsam vallahi öyle bir şeyim yok. Ben Erdoğan’ın o saraydan ayrıldığını göreyim. Ertesi gün ölsem de gam yemem. Sandıkta yenildiğini görmek istiyorum. Benim hayatta tek hayalim var geleceğe ilişkin. CHP Genel Başkanı olmak. Çok mutlu olurum. Ben bu partiyi çok iyi yönetirim" ifadelerini kullandı.

Bolu Belediyesi’nde incelemelerde bulunan müfettişler nedeniyle tehdit altında belediye başkanlığı yaptığına dikkat çeken Özcan, "Sürekli müfettiş var. Artık müfettişler kendi aralarında oda kavgası yapıyor. Öyle bir baskı var ki ülkede, biz vatandaşın hissettiğinden daha fazlasını hissediyoruz. Söyleyeceklerimizden geri durmadığımız içinde üzerimizdeki baskı daha da artıyor" dedi.

Göçmenleri hedef olan sözleri ve uygulamaları ile tepki çeken Tanju Özcan, CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) 13 Haziran’da yaptığı toplantıda; “parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışları” gerekçe gösterilerek ve “kesin ihraç” istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edilmişti. 

Tanju Özcan, kararın ardından 18 Temmuz’da gönderdiği yazılı savunmasının ardından 25 Temmuz’da sözlü savunmasını yapmıştı. Özcan savunmasında, ceza verilmesi durumunda hukuki yollara başvuracağını dile getirmişti.

22 Ağustos'ta yapılan CHP YDK toplantısında Özcan'la ilgili kararının 26 Eylül’de yapılacak toplantıya ertelenmesine karar verilmişti. (Cumhuriyet) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.