Dolar 32,5148
%0.21
Euro 34,7143
%-0.02
Altın 2.485,520
%0.94
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli'den Canan Kaftancıoğlu'nun 'Aylan bebek' paylaşımına tepki

Sürekli'den Canan Kaftancıoğlu'nun 'Aylan bebek' paylaşımına tepki

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun döviz rezervi tartışmalarıyla ilgili Twitter'daki hesabından Aylan bebeğin fotoğrafıyla yaptığı paylaşıma tepki yağıyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Aylan bebeğin cansız bedenini siyasete alet edenlere tepki gösterdi. Son olarak AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de tepkisini dile getirdi. Sürekli, "Bir mazlumu, bir masumu, günahsız bir yavruyu, ‘Aylan Bebeği’; gerçeği gölgelemek için kullananlar" dedi.

  • Ege Postası
  • 20.04.2021 - 13:26

Muhalefet ile iktidar arasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndaki 128 milyar dolar rezervin akıbeti tartışmaları sürerken, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konuyla alakalı skandal bir paylaşım yaptı.

Döviz rezervi tartışmalarıyla ilgili paylaşım yapan Kaftancıoğlu, Twitter'da Suriye'deki iç savaştan kaçarak Avrupa'ya gitmek isterken bindikleri tekne batan ve 2 Eylül 2015 tarihinde cesedi Bodrum'da sahile vuran Aylan Kürdi bebeğin fotoğrafını da kullandı. Kaftancıoğlu'nun paylaşımına hem siyasilerden hem de vatandaşlardan tepki yağdı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Aylan bebeğin cansız bedenini karanlık siyasetine alet edecek kadar süflileşen bir zihniyetin, ülkemize ve dünyamıza vereceği hiçbir iyilik ve güzellik yoktur. Yapmayın yazıktır, ayıptır, günahtır." ifadesini kullandı.

BAKAN GÜL: AYLAN BEBEĞİN RUHU, BU KÖTÜLÜĞÜ YENECEK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Kaftancıoğlu'na ''Masum bir yavrunun cansız bedenini kirli siyasetine alet edebilecek kadar alçalan zihniyete Rabbim fırsat vermesin. Aylan bebeğin ruhu, bu kötülüğü yenecek...'' sözleriyle tepki gösterdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise tepkisini Twitter'da ''Bir masum çocuğun cansız bedenini kirli ve seviyesiz siyaset anlayışlarına alet edebilecek kadar vicdanları kararmış. Siyaset bu değil, insanlık hiç değil'' sözleriyle gösterdi.

SÜREKLİ'DEN ÇOK SERT TEPKİ: KİRLİ VE ACINASI

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sosyal medyadan Kaftancıoğlu'na sert tepki gösterirken, "Bir mazlumu, bir masumu, günahsız bir yavruyu, ‘Aylan Bebeği’; gerçeği gölgelemek için kullananlar, insanlıktan nasibini almamış olanlardır! Çok yazık! Siyaset, hiç bu kadar kirli ve acınası bir dil kullanmamıştı!" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.