Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Suikast’ tartışmaları büyüyor: Dervişoğlu’ndan Perinçek’e 3 kuruşluk dava

'Suikast’ tartışmaları büyüyor: Dervişoğlu’ndan Perinçek’e 3 kuruşluk dava

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in kendisiyle ilgili söylediği “Bana suikastte bulunacaktı” ifadeleri nedeniyle Perinçek’e 3 kuruşluk tazminat davası açtığını duyurdu: 

  • Ege Postası
  • 08.06.2021 - 17:02

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz haftalarda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nu işaret ederek “Bana suikastte bulunacaktı” ifadelerini kullanmıştı.

Perinçek, 2006’da kendisini ziyaret eden eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin’in “İzmir MHP Musavat Dervişoğlu / MİT’in kadrolu elemanı” şeklinde pusula yazıp verdiğini söylemiş ve bu suikastın 1998 yılı için planlandığını savunmuştu. Perinçek, cezaevine girdiği için tasarıdan vazgeçildiğini iddia eden Perinçek ayrıca, suikast için İzmir’den bir grubun Ankara’ya getirildiğini öne sürmüştü.

Perinçek’in ifadelerine yanıt veren Dervişoğlu ise, iddiaların asılsız olduğunu ifade etmiş ve “Doğu Bey kendisine suikast yapılacağını İbrahim Bey’den duymuş ise direkt savcılığa gitmesi gerek. Ben çiğ yemedim karnım ağrımadı, ben kimseye suikast yaptırmadım. Doğu Bey’e suikast yapmayan kimse kalmamış. Mübarek kendisi ya paranoyak ya da suikast paratoneridir. Her nedense de herkes yarım bırakmış” demişti.

3 KURUŞLUK DAVA

Öte yandan, Dervişoğlu bugün Perinçek’e tazminat davası açtığını duyurdu. 3 kuruşluk dava açtığın ifade eden Dervişoğlu, “Hakkımda asılsız iddia ve iftiralarda bulunan Doğu Perinçek’le ilgili hem ceza hem de 3 kuruşluk tazminat davası açmış bulunmaktayım. Konunun takipçisi avukat arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.