Dolar 32,5873
%0.35
Euro 34,8529
%0.35
Altın 2.495,360
%0.44
Bist-100 9.660,00
%1.42

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’den İnce’nin eleştirilerine yanıt: Kongreyi düzenlediğiniz salonu biz tahsis ettik

Soyer’den İnce’nin eleştirilerine yanıt: Kongreyi düzenlediğiniz salonu biz tahsis ettik

Partisinin İzmir İl Olağan Kongresini katılan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kongre binası önünde parti afişleri ve bayraklarının büyükşehir belediye ekipleri tarafından toplatıldığını öne sürerek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i sert sözlerle hedef aldı. İnce, Soyer'e; “Sen kimin afişleri söküyorsun? Dıştan bakınca flamingocu, kazıyınca Tayyip’in akrabası çıkıyor. Bak başkan… Bu afişler diğer partilerin afişlerine benzemez.” ifadelerini kullanmıştı. İnce'nin eleştirilerine Başkan Soyer, sosyal medya hesabıdan yanıt vererek, “Kongrenizde kim olduğumu sormuşsunuz. Hatırlatayım ben İzmir’in seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Kongrenizi düzenlediğiniz salonu da belediyemiz tahsis etti.” dedi. İnce'nin "Ayıbına kılıf uydurma Tunç Soyer. Sen afiş toplatmayı AKP’den mi öğrendin? Seçilmiş Belediye Başkanı olman sana afiş toplatma hakkı vermez!" yanıtına Soyer'den olay gönderme geldi. Soyer, 24 Haziran göndermeli "Adam kızmış" yanıtı ise olay oldu.

  • Ege Postası
  • 22.08.2021 - 19:15

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir il kongresinde kendisini hedef alan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye sosyal medyadan yanıt verdi.

İnce, Soyer’i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a benzetti ve “Sen kiminle dans ettiğini bileceksin. Sen kiminle dans ediyorsun? Sen kimin afişlerini söküyorsun? Dıştan bakınca flamingocu, kazıyınca Tayyip’in akrabası çıkıyor. Bak başkan… Bu afişler diğer partilerin afişlerine benzemez.” dedi.

SOYER’DEN YANIT: KAMU YAPILARINA ASILANLAR DIŞINDA TAMAMI YERLERİNDE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Muharrem İnce'ye sosyal medya hesabından yanıt verdi. Kongre binasının önünde Memleket Partisi bayraklarının olduğu bir fotoğraf paylaşan Soyer, “Sayın Muharrem İnce, kongrenizde kim olduğumu sormuşsunuz. Hatırlatayım ben İzmir'in seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Afiş ve bayraklarınızı da sormuşsunuz. Kamu yapılarına asılanlar dışında tamamı yerlerindedir” dedi.

“DAHA YOLA ÇIKARKEN BİZİMLE KAVGA ETMENİZ UMUT KIRICI VE AYDINLATICI”

Soyer, açıklamasının devamında, “Kongrenizi düzenlediğiniz salonu da belediyemiz tahsis etti, kamu yapıları dışında afişlerinizin asılmasına da belediyemiz izin verdi. Daha yola çıkarken bizimle bile kavga etmeniz, gelecek için umut kırıcı olduğu kadar aydınlatıcı da oldu” ifadelerini kullandı.

İNCE’DEN SOYER’E YANIT: SENİN BİLDİĞİN AFİŞLERE BENZEMEZ

Öte yandan Başkan Soyer’in çıkışına İnce’den yanıt gecikmedi. İnce, belediye başkanının afiş toplatma yetkisi olmadığının altını çizerken kongrede söylediği ifadeleri de hatırlattı.

İnce, Başkan Soyer’e yanıtında şu ifadelere yer verdi; “Ayıbına kılıf uydurma Tunç Soyer. Sen afiş toplatmayı AKP’den mi öğrendin? Seçilmiş Belediye Başkanı olman sana afiş toplatma hakkı vermez! Memleket Partisi’nin afişleri senin bildiğin afişlerden değildir. Onlarda belediye rantı yok, hazine parası yok, alın teri var.”

"ADAM KIZMIŞ!"

İnce'nin yanıtı üzerine bayrakların asıldığı ve kaldırıldığı zaman dilimimin yer aldığı videoyu paylaşan Başkan Soyer, "Halk her zaman gerçeklerin yanındadır ve onu karanlıkta bırakanları asla unutmaz.

Ama “Adam kızmış”!" notunu düştü.

Öte yandan Soyer'in 24 Haziran göndermeli "Adam kızmış" yanıtı ise olay oldu. 24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce seçim sonuçlarının ardından kaybedince bir gazeteciye "adam kazanmış" mesajı göndermişti. O dönem bu cevap çok tartışılmıştı.

"BAZI KARAKTERSİZLERİN SINIR TANIMAMAZLIĞI"

Afiş tartışmalarına Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi de katıldı. Çelebi, sosyal medya hesabından; 

"Seçilmiş bir vekil olarak ben de sizden bu ahlaksızlığı yapana vereceğiniz cezayı bekliyorum. Tunç Soyer" dedi ve 

1.foto dün gece asılan bayraklar.(21 Ağustos)

2.foto bu sabahki manzara (22 Ağustos)

3.foto (Tunç Soyer’in paylaştığı) Bu sabah yeniden Memleket partili gençlerin bayraklama çalışması sonucu

4.foto bazı karaktersizlerin sınır tanımazlığı" şeklinde ifadelerini sürdürdü.

ÇELEBİ'DEN SOYER'E YANIT: SİSTEM Mi ÇÖKTÜ?

Soyer'e yanıt yine Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'den geldi.

Çelebi, "Evet halk gerçeklerin yanındadır. Gerçekler aşağıda. 21 Ağustos gecesi kayıtlarını neden yayınlamadın Bay Başkan. 24 Haziran gibi “Sistem mi çöktü” yine!? Biten kongrenin bayraklarının toplanmasını gösterip milleti aldatma!" dedi.

 Çelebi, "Gösterdiğin kayıtlara göre gündüz asılıp gündüz çıkarılmış bayraklar. @tuncsoyer Peki bu bayrakların gece çekilmiş fotoları nasıl var!? Halkı aldatmayın!" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.