Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’den eleştirilere ilk yanıt: Biz işgalcilerin gemileriyle kaçanlardan değiliz

Soyer’den eleştirilere ilk yanıt: Biz işgalcilerin gemileriyle kaçanlardan değiliz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dün gece kurtuluşun 100. yıl dönümü kutlamalarında yaptığı açıklamalara Cumhur İttifakı'ndan gelen eleştirilere yanıt verdi. Soyer, ‘’ Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, bağımsızlığımız için göğsünü siper eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bu uğurda canını feda eden atalarımızın izinden yürümeye devam edeceğiz’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 10.09.2022 - 15:14

EGEPOSTASI-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kurtuluşun 100. yıl dönümü kutlamalarında yaptığı açıklamalar siyasetin gündemine oturdu.

AK Parti ve CHP arasında başlayan tartışmalara MHP de dahil oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli  Soyer için, 'Tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır’’ dedi. 

AK Parti ve MHP'den art arda gelen eleştirilerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yanıt verdi.

Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘’ Sevgili İzmir. Dün akşam çok güzeldin! Hepimizin tek yürek olduğu bu muhteşem buluşmaya hiç kimse gölge düşüremez. Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, bağımsızlığımız için göğsünü siper eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bu uğurda canını feda eden atalarımızın izinden yürümeye devam edeceğiz’’ dedi. 

İNGİLİZ ZIRHLISI İLE AYRILAN VAHDETTİN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in kurtuluşunun 100. Yıldönümü dolayısıyla düzenledikleri törende dün “Yüz yıl önceydi, bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri kadınları çocukları geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar” demişti. Soyer’in bu sözleri, Milli Mücadele sırasında İstanbul’u terk eden Padişah Vahdettin için kullandığı yorumu yapılmıştı. Padişah Vahdettin, 9 yaşındaki şehzade Ertuğrul Efendi ve 10 kişilik kafileyle birlikte 17 Kasım 1922 tarihinde Dolmabahçe Saat Kulesi önündeki rıhtıma ve oradan da İstanbul İşgal Kuvvetleri Komutanı General Harington'la birlikte rıhtımdaki bir istimbotla açıkta bekleyen İngiliz Malaya zırhlısına çıktı. İngiliz Amiral Sir De Brock tarafından karşılanan Vahdettin İstanbul’dan ayrıldı.

SOYER'DEN EMNİYETE TEŞEKKÜR

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medyadan teşekkür paylaşımında bulundu. Soyer, "Gündoğdu'yu dolduran yüz binlerce İzmirli, tarihe tanıklık etti, gururla ve mutlulukla evlerine döndü. Başta İzmir Emniyet Müdürlüğümüz olmak üzere, bu muhteşem gecenin sorunsuz olmasında emeği geçen tüm görevlilere teşekkürler..." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.