Dolar 32,5524
%0.02
Euro 34,8519
%-0.04
Altın 2.436,650
%0.27
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer, hakkında soruşturma izni verilmesine CHP'den peş peşe tepki

Soyer, hakkında soruşturma izni verilmesine CHP'den peş peşe tepki

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 Eylül’ün 100. yılı kutlamalarında yaptığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepki göstererek yargıyı işaret ettiği konuşmasının ardından Soyer ve belediye yönetimi hakkında 3 ayrı soruşturma izni verildi. İçişleri Bakanlığı tarafından Soyer'e soruşturma izni verilmesine CHP'den peş peşe tepki geldi. İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Şunu çok iyi anlamak gerekir. Burası İzmir, sizin bu ayak oyunlarınız bize vız gelir..!" dedi.

  • Ege Postası
  • 30.09.2022 - 21:48

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 23,5 hissesinin sahibi olduğu ve şu an kapalı olan Hilton Oteli’nden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 33 yıl boyunca para aktarılmaması geçtiğimiz yıllarda kent gündemine oturmuştu.

Öte yandan; İçişleri Bakanlığı kamu zararı oluştuğu ve belediyenin alacağını takip ve tahsil etmedikleri gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile önceki dönem Büyükşehir Belediye Aziz Kocaoğlu hakkında soruşturma açmıştı.

Bakanlık, ilk olarak Hilton Otelini soruşturma konusu yaparken Hilton’un yanında; Grant Plaza A.Ş ve Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde, Seferihisar'ın Ulamış Köyü'ne 2017 yılında kurulan et entegre tesisi de ayrı bir soruşturma konuları yapıldı.

Soruşturmalar için aylar öncesinden başvuru yapıldığı ifade edilirken soruşturma izinlerinin, Soyer’in 9 Eylül’ün 100. yılı kutlamalarında yaptığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepki göstererek yargıyı işaret ettiği konuşmasının ardından verilmesi dikkat çekerken CHP'den peş peşe tepki geldi.

DENİZ YÜCEL: AYAK OYUNLARINIZ BİZE VIZ GELİR

Hedefine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu koyan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Kendi koltuğu sallantıda olan fotoromancı, çareyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e sudan sebeplerle soruşturma izni vermekte bulmuş. Şunu çok iyi anlamak gerekir. Burası İzmir, sizin bu ayak oyunlarınız bize vız gelir..!" dedi.

SEYİT TORUN: BU KADAR MI KORKUYORSUNUZ?

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise sosyal medyadan tepki gösterdi. Torun, “Bu kadar mı rahatsız oldunuz İzmir’in kurtuluş coşkusundan. Bu kadar mı korkuyorsunuz? Sudan sebeplerle 3 ayrı soruşturma izni verilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in yanındayız. Başkanımızı sizin son çırpınışlarınıza yedirmeyiz.” dedi.

ALİ ÖZTUNÇ: BU SORUŞTURMALAR, MAHZUNİ BABA’NIN DEDİĞİ GİBİ, ‘TOZLU YOL’ GELİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Tunç Soyer’e, sosyal medya hesabından bugün yaptığı paylaşımla destek verdi. Öztunç, İzmir’deki 9 Eylül kutlamalarından bir fotoğraf yayınladı ve şunları kaydetti:

“Değerli Başkan’ım Tunç Soyer, onları korkutan bu görüntü oldu. Çünkü onlar, ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen delinin evlatları. Biz Mustafa Kemal’in evlatlarına ise bu soruşturmalar, Mahzuni Baba’nın dediği gibi, ‘tozlu yol’ gelir.”

TUNCAY ÖZKAN:BU ZIRVALARI YEMEYİZ

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İçişleri Bakanlığı’nın üç ayrı dosyada soruşturma izni verdiği Tunç Soyer’e, sosyal medya hesabından bugün yaptığı paylaşımla destek verdi. 

Özkan’ın paylaşımı şöyle:

“Bu topraklarda haine ‘hain’ denir. Uyuşturucu kaçakçıları, teröristler ve mafya sokaklarımızda cirit atarken İçişleri Bakanlığı, işi gücü bırakıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Tunç Soyer'e soruşturma izni veriyor. Hiç kıvırmayın. Bu zırvaları yemeyiz. Başkan’ımızın yanındayız.”

EDNAN ARSLAN: ŞEREF MADALYAMIZ OLUR

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "Baskılarınızdan korkup bir adım geriye atacağımızı sanıyorsanız çok beklersiniz. 3 değil 33 soruşturma izni de verseniz gideceksiniz. Her zaman olduğu gibi bugün de Büyükşehir Belediye Başkanımız #TunçSoyer’in yanındayız. Bu soruşturmalar olsa olsa şeref madalyamız olur." dedi.

DEVRİM BARIŞ ÇELİK: NE YAPARSANIZ YAPIN GİDİCİSİNİZ

CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik de, "Memleket yangın yeri, vatandaş perişan tek dertleri kaldı İzmir Büyükşehir Belediyesi.Şimdi de eften püften sebeplerle Belediye Başkanımız @tuncsoyer'e soruşturma açıldı. İzmir de Türkiye de biliyor ki, bu uyduruk talimatlı işleri halk yemiyor. Ne yaparsanız yapın gidicisiniz!" dedi.

MURAT BAKAN: SOYLU’NUN KİRLİ OYUNLARI

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Doğru duvar yıkılmaz. Başkanlarımızın yanındayız” dedi.

Bakan açıklamasında “Erdoğan'ın, Cumhuriyet ve devrimlerine bağlı belediye başkanımız Tunç Soyer hakkında günlerce konuşmasının ardından, acaba ne gelecek diye bekliyordum. O kadar bir şey bulamamışlar ki 1987'ye kadar gitmek zorunda kalmışlar. Başkanımız Tunç Soyer’e ve önceki Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na 32 yıl önce yapılmış bir sözleşme için soruşturma açılıyor. Tam 32 yıl Mülkiye müfettişleri, Sayıştay denetçileri inceledi, hiçbir hukuksuzluk bulamadı. Aziz Kocaoğlu hakkında 397 yıl hapis cezası istemiyle dava açan FETÖcüler bile bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gereğini yaptığını, hukuki haklarını savunduğunu düşünmüşler ki bu konuda bir soruşturma açma gereği duymamışlar. Bugün, Soylu’nun kirli oyunları FETÖcü savcıları, polisleri dahi aşmış durumda. Doğru duvar yıkılmaz. Başkanlarımızın yanındayız.” İfadelerini kullandı.

SEVDA ERDAN KILIÇ: BAŞKANLARIMIZIN YANINDAYIZ

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Bu kadar da kötü olunmaz diyemiyoruz. Çünkü kötülüğün dozunu hergün türlü türlü senaryolarla arttırıyorlar. Seçime kadar da durmayacaklar. Biz de geri adım atmayacağız. İktidarın safsatalarına, iftiralarına karnımız tok. Başkanlarımızın yanındayız. @tuncsoyer @bskazizkocaoglu" dedi.

EKREM İMAMOĞLU: ONCA SKANDALA SEYİRCİ KALANLAR...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu da İçişleri Bakanlığı’nın üç ayrı dosyada soruşturma izni verdiği Tunç Soyer’e, sosyal medya hesabından bugün yaptığı paylaşımla destek verdi.

İmamoğlu’nun paylaşımı şöyle: “Onca skandala seyirci kalanlar, Tunç Başkan’ımıza 3 ayrı soruşturma açmış. Sel gider, kum kalır. Siz gideceksiniz, Tunç Soyer kalacak. Yanındayım Başkan’ım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.