Dolar 32,5253
%0.04
Euro 34,8412
%0.51
Altın 2.428,490
%-0.18
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SONAR'dan çarpıcı anket! İşte İzmirli başkanların başarı oranı

SONAR'dan çarpıcı anket! İşte İzmirli başkanların başarı oranı

SONAR Araştırma Türkiye Geneli Büyükşehir Belediye Başkanları ve Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları başarı oranlarının ölçüldüğü son anket çalışmasını kamuoyuyla paylaştı. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları araştırmasında ilk 10'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yüzde 47,7 ile kendisine 6. sırada yer buldu. Öte yandan İstanbul hariç CHP’li Büyükşehir İlçe Belediye Başkanlarının başarı oranlarının ölçüldüğü anket çalışmasında ilk sırada yüzde 70,4 ile Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen yer alırken, Taşdelen’i yüzde 68,4 ile Manisa Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ardından yüzde 66,3 ile İzmir Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü takip etti. Gümrükçü'nün ardından yüzde 65,2 ile İzmir Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve listenin 11. sırasında ise yüzde 54, 2 ile Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ yer aldı.

  • Ege Postası
  • 23.09.2022 - 09:27

EGEPOSTASI- SONAR Araştırma Türkiye Geneli Büyükşehir Belediye Başkanları ve Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları başarı oranlarının ölçüldüğü son anket çalışmasını kamuoyuyla paylaştı. 

ARAŞTIRMANIN AMACI

Araştırmanın ana amacının, Büyükşehir Belediye Başkanlarının ve Büyükşehir İlçe Belediye Başkanlarının, seçmenleri nezdindeki başarı oranlarını saptamak olduğu vurgulanırken, ilk 4’e giren Büyükşehir Belediye Başkanlarının en beğenilen ilk 2 hizmeti de belirlenmiştir. Bu çalışmada, Büyükşehir Belediye Başkanları ve Büyükşehir İlçe Belediye başkanları kendi seçmenleri nezdinde sorgulanmıştır.” denildi.

ARAŞTIRMANIN YAPISI

Araştırma; 1 Haziran 2022 ve 15 Eylül 2022 tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak büyükşehir ilçelerinde gerçekleştirilmiştir. İlçelerde ortalama 500’er kişi ile telefonla (CATI) anket yapılmıştır. Bu çalışma, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Kocaeli, Mersin, Hatay, Manisa, Kayseri, Samsun, Balıkesir, Aydın, Tekirdağ, Denizli, Muğla, Eskişehir, Trabzon ve Erzurum’da gerçekleşmiştir. Bazı ilçelerde yüz yüze anket uygulanmıştır. Anketler, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişiler ile gerçekleştirilmiştir. Yaş ve cinsiyet kotaları da TÜİK’in önceden saptadığı veriler baz alınarak uygulanmıştır. Araştırmanın ilçeler bazında hata payı, 0.95% güvenlik sınırı içinde 3%’dür.

Öte yandan araştırmada; Büyükşehirlerdeki nüfus farklılıkları nedeniyle AK Parti ve CHP belediyelerinin başarı oranlarının ayrı klasmanlar olarak ele alındığı belirtildi.

TÜRKİYE GENELİ CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARININ BAŞARI ORANLARI (İLK 10) VE EN BEĞENİLEN HİZMETLERİ

SORU: Genel olarak düşündüğünüzde Büyükşehir Belediye Başkanınızı başarılı mı, başarısız mı buluyorsunuz? 

SORU: Büyükşehir Belediye Başkanınızın en beğendiğiniz icraati / hizmeti nedir?

SOYER ALTINCI SIRADA

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları arasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yüzde 60,3 ile ilk sırada yer alırken, Çerçioğlu'nu yüzde 52,4 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yüzde 51,6 ile Ankara Büyükeşhir Belediye Başkanı Mansur Yavaş izledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yüzde 47,1 ile kendisine 6. sırada yer buldu.

TÜRKİYE GENELİ AK PARTİ’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARININ BAŞARI ORANLARI (İLK 10) VE EN BEĞENİLEN HİZMETLERİ

SORU: Genel olarak düşündüğünüzde Büyükşehir Belediye Başkanınızı başarılı mı, başarısız mı buluyorsunuz? 

SORU: Büyükşehir Belediye Başkanınızın en beğendiğiniz icraati / hizmeti nedir?

AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanları arasında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen 55,7 ile ilk sırada yer aldı. Sekmen’i yüzde 54,2 ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve yüzde 50,4 ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş izledi.

İSTANBUL HARİÇ CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI BAŞARI ORANLARI VE EN BEĞENİLEN HİZMETLERİ (NÜFUSU GÖRECELİ YÜKSEK İLÇELER ELE ALINMIŞTIR)

SORU: Genel olarak düşündüğünüzde İlçe Belediye Başkanınızı başarılı mı, başarısız mı buluyorsunuz?

SORU: İlçe Belediye Başkanınızın en beğendiğiniz icraati / hizmeti nedir? 

İSTANBUL HARİÇ İLÇELERDE İZMİR'İN EN BAŞARILISI GÜMRÜKÇÜ OLDU

İstanbul hariç CHP’li Büyükşehir İlçe Belediye Başkanlarının başarı oranlarının ölçüldüğü anket çalışmasında ilk sırada yüzde 70,4 ile Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen yer alırken, Taşdelen’i yüzde 68,4 ile Manisa Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ardından yüzde 66,3 ile İzmir Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü takip etti. Gümrükçü'nün ardından yüzde 65,2 ile İzmir Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve listenin 11. sırasında ise yüzde 54, 2 ile Bornova Belediye Başkanı Mustfaa İduğ yer aldı.

TÜRKİYE GENELİ İSTANBUL HARİÇ AK PARTİ’Lİ BÜYÜKŞEHİR İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI BAŞARI ORANLARI VE EN BEĞENİLEN HİZMETLERİ (NÜFUSU GÖRECELİ YÜKSEK İLÇELER ELE ALINMIŞTIR)

SORU: Genel olarak düşündüğünüzde İlçe Belediye Başkanınızı başarılı mı, başarısız mı buluyorsunuz?

SORU: İlçe Belediye Başkanınızın en beğendiğiniz icraati / hizmeti nedir?

İSTANBUL GENELİ CHP’Lİ İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARININ BAŞARI ORANLARI

İSTANBUL GENELİ AK PARTİ’Lİ İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARININ BAŞARI ORANLARI

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.