Dolar 32,4930
%0.25
Euro 34,5866
%0.27
Altın 2.480,800
%-0.1
Bist-100 9.585,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Siyasilerden peş peşe Merkez Bankası’na tepki

Siyasilerden peş peşe Merkez Bankası’na tepki

Merkez Bankası'nın kura müdahalesine peş peşe siyasilerden tepki geldi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası’nın dolar kuruna müdahalesiyle ilgili "Piyasaya değil Beştepe’ye müdahale edin. Bu yaptıklarınızla ne kuru düşürebileceksiniz ne de vatandaşa katkı sunabileceksiniz” dedi. CHP Sözcüsü Öztrak ise, "Türk Lirasının çakılmasına sebep olan koşullar değişmeden, sonuç değişmez. Bu değişim de ancak seçimle mümkündür" ifadesini kullandı.

  • Ege Postası
  • 10.12.2021 - 21:14

Dolar/TL 13,95’i görünce Merkez Bankası bir kez daha müdahale etti. Ödünç ve emanet dövizleri satarak müdahale eden TCMB, faiz indirimleriyle yükselttiği kuru 14’ün altında tutmaya çalışıyor.

Merkez Bankası'nın dolar kuruna müdahale etmesini eleştiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, “Merkez Bankası'ndan yine piyasaya müdahale var. Defalarca söyledim. Tekrar ediyorum, piyasaya değil Beştepe'ye müdahale edin. Bu yaptıklarınızla ne kuru düşürebileceksiniz ne de vatandaşa katkı sunabileceksiniz” ifadelerini kullandı.

“KOŞULLAR DEĞİŞMEDEN, SONUÇ DEĞİŞMEZ”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise MB’nin müdahalesine ilişkin “TCMB kendine ait olmayan rezervlerle yine aynı seviyeden müdahale etti. Ama müdahale bir kez daha işe yaramadı. Birilerine yine ucuzdan döviz alma imkanı sağladı. Türk Lirasının çakılmasına sebep olan koşullar değişmeden, sonuç değişmez. Bu değişim de ancak seçimle mümkündür” açıklamasını yaptı.

“MUTFAKTAKİ YANGINI SÖNDÜREMİYORUZ”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise şu ifadeleri kullandı:

* Merkez Bankası dolara; 2019’da 6, 2020’de 7’yi geçmesin diye müdahale etmişti. Bugün 14 TL’yi geçmesin diye müdahale ediyor.

* 128 milyar dolarımız hiç edildikten sonra; borç parayla yangın söndürmeye çalışıyor. Maalesef bu müdahaleler mutfaktaki, cüzdandaki yangını durduramıyoruz.

CEMAL ENGİNYURT: KAFAYI DEĞİŞTİRİN KAFAYI

Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt ise “İyi ki dolara müdahale ettiniz. Ya etmeseydiniz ne olurdu? Müdahale edilecek tek şey kafa yapınız. Kafayı değiştirin kafayı” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.