Dolar 32,5981
%0.38
Euro 34,8120
%0.23
Altın 2.501,620
%0.69
Bist-100 9.478,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Servisçileri ziyaret eden Kılıçdaroğlu: Sizden sadece sabır istiyorum

Servisçileri ziyaret eden Kılıçdaroğlu: Sizden sadece sabır istiyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'nın Salihli ilçesinde servis esnafı ile bir araya geldi. Bir şoför, elinde tuttuğu 1 litre mazot dolu şişeyi göstererek, “Daha önce yedi liraya dolan bir litre mazot, şu anda 25 milyon (25 lira). Biz bununla 1 kilometre gidiyoruz sadece. Biz bu işin içinden nasıl çıkacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, “İhaleye girmişsin. Mazota zam gelmişse, karşılığını vereceksin. Bitti, o kadar. Mazot 7 liraydı, oldu 23 lira. Aradaki farkı getireceğim size vereceğim. Bu kadar basit. Sizin de ihtiyaçlarınız var. Zarar ederseniz, Türkiye zarar edecek. Türkiye kötüye gidiyor. Her vatandaş dert anlatıyor. Sizden sadece sabır istiyorum. Sandık gelecek. Elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanın” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.03.2022 - 17:18

Manisa’da, Salihli 67-70 No’lu Taşıyıcılar Kooperatifi'ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi. Kılıçdaroğlu’na; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İzmir ve Manisa ilçe belediye başkanları ile milletvekilleri eşlik etti. Yüksek mazot ve yedek parça fiyatlarından şikâyet eden kamyoncu esnafı TUVTURK muayene ücretleri ile belge masraflarına tepki gösterdi.

Bir taşımacı, şunları söyledi:

“100 lira şoförüme veriyorum. 30 lira günlük SSK’sını (sigorta primi) yatırıyorum, 80 lira da mazot. Her serviste ben 80 lira zarar ediyorum. 30 tane servisim var. Günlük 2 buçuk milyar (2 bin 500 lira) zarardayım. Ben ihale aldığım arkadaşımın arabası arıza yaptı. Ona servisimi verdim. Yangın tüpü yok diye jandarma ceza yazdı. Bu cezadan bana 21 milyar 300 milyon lira (21 bin 300 lira) SSK’dan ceza geldi” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Bir taraftan zam, bir taraftan ceza” yorumunu yaptı. Taşımacı, “Ben her gün zarar ediyorum. İçinden çıkılmaz bir haldeyiz” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Türkiye genelinde bütün servis şoförlerinin şikayeti aynı. ‘İhaleye girdik, aldık. Mazot oldu, 23 -24 lira, aldığımız fiyat aynı. Dolayısıyla bununla geçinemiyoruz'. Siz diyorsunuz zaten ‘zarar ediyoruz’ diye. Bu ülkede bir insan arabasını almışsa devletin ihalesine girmişse, ihaleyi kazanmışsa, zarar etmemesi lazım. Sizin zarar etmeniz Türkiye’nin zarar etmesi demek” diye konuştu.  

Bir başka şoför, elinde tuttuğu bir litre mazot dolu şişeyi göstererek; “Daha önce yedi liraya dolan bir litre mazot, şu anda 25 milyon (25 lira). Biz bununla 1 kilometre gidiyoruz sadece. 2 kilometre yapamıyoruz yani. Biz bu işin içinden nasıl çıkacağız, kontak kapatmamak için. Bir de kontağı kapatsak, 5 yıl ihaleye giremiyoruz, teminatımız ölüyor. Bir sürü yaptırımlar var” dedi.

"SİZDEN SADECE SABIR İSTİYORUM. SANDIK GELECEK. ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYARAK OY KULLANIN"

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Sizin sözcünüz olacağız. Ben bunun sözünü veriyorum. Defalarca dile getirdim, yine dile getiririm. Keşke bu sorunları çözebilseler. Bu, çözülmeyecek sorun değil ki… İhaleye girmişsin. Mazota zam gelmişse, karşılığını vereceksin. Bitti, o kadar. Mazot 7 liraydı, oldu 23 lira. Aradaki farkı getireceğim size vereceğim. Bu kadar basit. Sizin de ihtiyaçlarınız var. Zarar ederseniz, Türkiye zarar edecek. Türkiye kötüye gidiyor. Her vatandaş dert anlatıyor. Sizden sadece sabır istiyorum. Sandık gelecek. Elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanın. Çözülmeyecek hiçbir sorun yoktur. Akılla, mantıkla çözülür. Siz öyle bir politika izleyeceksiniz ki kimse zarar etmeyecek.” (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.