Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel bakanlığı önce kutladı sonra sordu: Anlayamadım

Sertel bakanlığı önce kutladı sonra sordu: Anlayamadım

Sağlık Bakanlığı okullara işitme tarama testi yapılması için resmi yazı gönderdi. Resmi yazının hem Türkçe hem Arapça yazılması dikkat çekti. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel İlköğretime başlayan çocukların odyometre cihazı ile işitmesini değerlendirmek için gönderdiği yazının hem Türkçe hem Arapça olarak yazılmasına tepki gösterdi. Sertel açıklamasında, ‘’ Ancak Türkçe duyurunun yanı sıra Arapça duyuruların okullara gönderilmesini anlayamadım. Bakanlıktan açıklama bekliyorum’’ ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 26.09.2022 - 12:19

EGEPOSTASI- Türkiye'de de işitme tarama ilköğretimin 1. yılında, belirlenen protokoller çerçevesinde okul ortamında, işitme taraması konusunda eğitimli sağlık personeli tarafından tarama odiyometri cihazları kullanılarak uygulanacak. Kalıcı işitme kaybı yaygınlığının okul yaşı nüfusta binde dokuza yükseldiğini belirten yazıda, sadece bir kulakta işitme kaybı  olması halinde sınfı tekrarı ihtimalinin arttığı ifadeleri yer aldı. 

 Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, okul çağı çocuklarda işitme tarama programı ebeveyn bilgi notu yazılı resmi yazıyı hem Türkçe hem Arapça olarak okullara gönderdi. 

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel sosyal medya hesabı üzerinden Sağlık Bakanlığı’na uygulama için teşekkür etti. Sertel yazının Arapça olarak yazılmasına tepki göstererek, ‘’Sağlık Bakanlığı Türkiye’de tüm okullarda birinci sınıf öğrencileri için İşitme tarama işlemlerini başlatmış. Bu çok güzel bir uygulama, Bakanlığı kutluyorum. Ancak Türkçe duyurunun yanı sıra Arapça duyuruların okullara gönderilmesini anlayamadım. Bakanlıktan açıklama bekliyorum’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.