Dolar 32,5146
%0.21
Euro 34,7352
%0.04
Altın 2.488,270
%1.06
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serpil Kamalbay, AK Parti'yi 'oportünist' olarak tanımladı

Serpil Kamalbay, AK Parti'yi 'oportünist' olarak tanımladı

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, AK Parti’yi “oportünist” diye tanımlayarak, “Yeri geliyor anti emperyalistliği de hatta Sayın Vedat Bilgin’in bütçe görüşmesinde yaptığı gibi anti kapitalistliği de kimseye bırakmıyorsunuz. Buna sol jargonda oportünizm denir” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.12.2022 - 15:40

TBMM Genel Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Çalışma Bakanlığı üzerine yaptığı konuşmada, “Türkiye işçi mezarlığına dönüşmüştür, günde en az 6 işçi iş cinayetinde yaşamanı yitirirken, iş cinayetinin en az 6 katı kadar ölümlü meslek hastalığı yaşanmaktadır. Bakanlığınız meslek hastalığını önlemediği gibi bir de gizlemektedir. SGK’ya ölüm aylığı ve malulen emeklilik faturaları çıkmasın diye mi meslek hastalıklarını gizlemeniz” dedi.

Kemalbay, AKP’nin derdinin zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak olduğunu savunarak şöyle konuştu:

“Ucuz emek rejimi işsizliği yaratan gerçek nedendir. İşsizlik fonundan işsizler yararlanmasın diye barajlar, engeller ve şartlar koyuyorsunuz. İşsizlik fonunu da patronlara veriyorsunuz. Merak ediyorum, işsizlerin işsizlik fonuna erişmek için nakliye yollarını, ana arterleri işgal etmesi mi gerekiyor? Asgari ücrete dair hayal değil gerçekçi olalım yüzde 50 fazla diyorsunuz, ne hayali siz Türkiye büyürken gelirleri zenginlere ve sermaye sınıfına verirken, hiç bu hayalden bahsetmiyorsunuz. Emeğin milli gelirden aldığı pay AKP döneminde düşmüştür. Bölgesel eşitsizlikler yüzünden asgari ücretin altında ücret alan çok sayıda milyonlarca işçi vardır. Bu nedenle asgari ücret temel ücret oldu diyebiliyoruz. Asgari ücret en az 12 bin 500 lira olmalıdır.”

“BUNA SOL JARGONDA OPORTÜNİZM DENİR”

Kemalbay, “Kusura bakmayın ama ellerinizde işçinin kanı ve teri ile gelip bir de bize burada ahkam kesiyorsunuz. Yeri geliyor anti emperyalistliği de hatta Sayın Vedat Bilgin’in bütçe görüşmesinde yaptığı gibi anti kapitalistliği de kimseye bırakmıyorsunuz. Buna sol jargonda oportünizm denir. Sevgili Doktor Hikmet Kıvılcımlı buna şöyle demiştir. Oportünizm nedir?’ kitabında. Oportünizm işçi sınıfı yerine bir avuç elitin çıkarına hizmet etmek demektir. Kısaca oportünizm sözün işe uymaması demektir” diye vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.