Dolar 32,5598
%0.14
Euro 34,8967
%0.67
Altın 2.433,330
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Salıcı: Bu meydan Lozan’la sorunu olanlara mesajdır

Salıcı: Bu meydan Lozan’la sorunu olanlara mesajdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Milletin Sesi Mitingi”nin Kuvayı Milliye Meydanı’nda ve Lozan Antlaşması’nı yıl dönümünde düzenlendiğine dikkat çekerek, “Lozan’ın zafer olmadığını düşünen, Lozan’ı eleştiren ve Lozan’la ilgili sorunu olanlara mesajdır. Bugün CHP’liler buraya bütün unsurları ile sahip çıkıyorlar. Kuvayı Milliye Meydanı’ndan Türkiye’ye güçlü bir ses vereceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.07.2022 - 18:33

CHP, Balıkesir’de “Milletin Sesi Mitingi” düzenliyor. Kuvayı Milliye Meydanı'nda yapılan mitingde Türk bayrağı ve CHP bayrakları taşınıyor. CHP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleri; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı konuşmayı halkın arasında takip edecek.

Miting öncesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

“Biz Kuvayı Milliye partisiyiz. Bu mitingi düzenleyenler Kuvayı Milliyeciler. Balıkesir’in en büyük meydanı olduğu için Kuvayı Milliye Meydanı’nı tercih ettik. Kuvayı Milliye Meydanı’nda yapılıyor olması ve 24 Temmuz Lozan’ın 99’uncu yıl dönümüne denk geliyor olması ki Lozan Kurtuluş Savaşı meydanında kazanılan zaferin diplomasi açısından, diplomasi masasından tescil edilmesidir. O da ayrı bir zaferdir. Lozan’ın zafer olmadığını düşünen, Lozan’ı eleştiren ve Lozan’la ilgili sorunu olanlara mesajdır. Bugün CHP’liler buraya bütün unsurları ile sahip çıkıyorlar. Kuvayı Milliye Meydanı’ndan Türkiye’ye güçlü bir ses vereceğiz.

Hava çok sıcak. Bu mevsimde bu havanın olması anlaşılır. Şu anda Türkiye’de yeni bir sıcak hava dalgası olduğu söyleniyor. Ama vatandaşımız canlı. Taleplerini yerine getirmek için Balıkesir’in her yerinden, Balıkesir’in farklı yerlerinden kalkıp geldiler. Daha da gelecekler. CHP’nin, Milletin Sesi olarak Kılıçdaroğlu’nun sözünün çok öne geçtiği bir durum ortaya çıkacak.”

AYLİN NAZLIAKA'DAN KADIN CİNAYETLERİNDE TAHRİK İNDİRİMİ TEPKİSİ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP’nin düzenlediği “Milletin Sesi Mitingi” öncesinde Balıkesir’de ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı.

Nazlıaka, şunları söyledi:

“Evet bugün bir kez daha ‘Milletin Sesi Mitingi’ için bir ilimizdeyiz. Herhangi bir ilimizde değiliz, Balıkesir’deyiz. Yani, Kuvayı Milliye ateşinin yakıldığı yerdeyiz. O yüzde umuyor ve diliyoruz ki bugün buradan ikinci kez yakılacak olan ateş, tüm Türkiye’ye yayılsın ve kuruluşun şehri, tekrar kurtuluşun da şehrine dönüşsün. Gördüğünüz gibi çok yoğun bir katılım var. Özellikle Kadın Kolları olarak, Türkiye’nin dört bir yanından geldi arkadaşlarımız ve biz, meydanı mora boyamakta kararlıyız. Elimizde ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ bayrakları olacak. Bir kez daha kadınlar olarak, haklarımızın aşındırılmasına, yaşam hakkımızın gasp edilmesine hayır diyeceğiz. Genel Başkanımız, önce kürsüyü millete verecek. İki kadın, iki erkek konuşmacımız olacak. Bunlardan birisi emekçi, biri esnaf, biri ev kadını, biri de çiftçi olacak. Dolayısıyla burası bir kez daha milletin sesinin yükseldiği yer olacak. Şu anda da duyduğunuz gibi ‘Geççek’ şarkısı çalıyor. Buradan halkımıza tekrar mesajımız olsun. Geççek, geççek ve geliyor gelmekte olan diyoruz. Buradan herkese sevgilerimizi yolluyoruz.

“TÜRKİYE’DEKİ KADINLAR, YENİ KAZANIMINDAN VAZGEÇTİ, EN TEMEL HAKKI OLAN YAŞAM HAKKINI KORUMA MÜCADELESİ VERİYOR”

Tüm Türkiye’deki kadınlar, yeni kazanımından vazgeçti, var olan haklarını, hele hele en temel hakkı olan yaşam hakkını koruma mücadelesi veriyor. Biz de CHP’liler olarak bu konuda tavrımızı net olarak koyduk. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da iktidara geldiğimiz ilk 24 saat içerisinde İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağını söyledi. Bugün Türkiye’de kadınlar, havada haykırışları asılı kalarak vefat ediyorlar. Ya da kanlarıyla onları öldüren katilin ismini yazarak, yere yazarak yaşamını kaybediyorlar. Üstelik kadınları, canavarca hisle öldürenlere; boğmaya çalışıp, sonra yakıp, bir varile koyup üzerine beton dökenlere tahrik indirimi uygulanıyor. Adeta cezasızlıkla ödüllendiriliyor katiller, tacizciler, tecavüzcüler. O yüzde biz bir kez daha buna dur demek için buradayız. Hiç şüphesiz, bütün kazanılmış haklarımıza, eşitliğe, demokrasiye, laikliğe sahip çıkmak için bugün buradayız.”

AHMET AKIN: VATANDAŞIMIZIN NEZDİNDE AK PARTİ İKTİDARI SONLANMIŞTIR

Miting öncesinde ANKA Haber Ajansı’na konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yurttaşlara umut olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Bu sıcağı rağmen vatandaş akın akın miting alanına geliyor. Neden? Şu anda Türkiye’de üreten kazanamıyor. Hatta üretimi bırakın süt hayvanları mezbahada kesime gidiyor. Tarım bitmiş. Hayvancılık bitmiş. Süt üretimi çok azalmış. Tarım yapacak insan bulamayacağız. Vatandaşımız Millet İttifakı’nı kurtarıcı olarak projeleriyle, anlattıkları, umut ve güven ile iktidara taşımak için gün sayıyor. Kuvayı Milliye’nin baş şehrinden, Lozan Antlaşması’nın yıl dönümünde bütün Türkiye’ye Kuvayı Milliye ateşini yakıyoruz.

Önümüzdeki ilk seçimde iktidar olup, üretici, öğrenci, doktoru, genci, yaşlıyı, bütün milletimizi rahatlatacağız. Bütün milletimiz rahat bir nefes alacak.”

"GENEL BAŞKANIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU BÜYÜK BİR ÖZLEMLE BEKLENİYOR"

Akın, Balıkesirli yurttaşların hayat pahalılığı ve enflasyondan şikayet ettiğini kaydederek, şunları belirtti:

“Esnaf sattığı malı yerine koyamıyor. Gençlerimiz Türkiye’de yaşam umudunu kaybetmiş, yurt dışına gidiyor. Biz de diyoruz ki ‘Milletin sesi Millet İttifakı genç kardeşlerimizi ülkesine davet için çalışıyor’. Hayvancı üretimini bırakmış durumda. Giderler almış başını gitmiş. Yani üretici, sanayici kendi üretimi konusunda sıkıntılar yaşıyor. En büyük sıkıntı vatandaşımız önünü göremiyor. Yani istikrar bitmiş. İstikrarın sağlanması için vatandaşın önünü görmesi gerekiyor. O da nasıl sağlanır? İstikrarlı bir yönetimle. İstikrarlı bir lider ile. O da kimdir? Milletin sesi ve Millet İttifakı’nın ta kendisidir. Vatandaşımızın beklentisi bu yönde. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Vatandaşımızın nezdinde AK Parti iktidarı sonlanmıştır. Vatandaşımız büyük çoğunlukla seçim istiyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, CHP bugün itibariyle Türkiye’nin birinci partisidir. Böyle değil diyorlarsa sandığı getirsinler vatandaşımız göstersin gerçeği. Vatandaşın umudu olmuştur, şu anda Millet İttifakı vatandaşın umududur. Umudu yücelten, milletin sesi mitingleri ile sahaya taşıyan Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir özlemle bekleniyor.

Şu anda insanlar bu sıcağa rağmen geliyor. Dışarıda on binler var. İnanılmaz derecede bir katılım var. İnşallah vatandaşımızın bu destekleri ve bu ilgisi iktidarda yerini bulacak ve rahat bir nefes alacak milletimiz.”

Akın, Kılıçdaroğlu’nun “Bize katılın” çağrısını karşılık bulduğunu kaydederek, “Umut, güven, gelecek bizde ve inşallah önümüzdeki ilk seçimde iktidar da bizde. İktidar hesap verebilen, aynı zamanda şeffaf olabilen, milleti için çalışan bir iktidarı hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

GÜLİZAR BİÇER KARACA: “HERKESİN TEK ÇÖZÜM ADRESİ, CHP VE KEMAL KILIÇDAROĞLU OLMUŞ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP’nin düzenlediği “Milletin Sesi Miting’i” öncesinde Balıkesir’de ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Karaca, şunları söyledi:

“CHP çok uzun zamandan beri Genel Başkanımızın önderliğinde ‘Milletin Sesi’ olmak adına mitingler başlattı, Mersin’den biliyorsunuz. Bugün üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. Gerçekten üç gündür, Körfez bölgesinde çalıştım. İnsanlar, bizim hiçbir şey söylememize gerek kalmadan, ‘Biz oradayız. Biz orada sesimizi, çığlığımızı duyurmak için geleceğiz’ dediler. Tabii bugün, bu meydanda olması oldukça anlamlı. Lozan’ın yıl dönümündeyiz. Bu ülkenin tapusu, Lozan’ın yıl dönümüzdeyiz ve önümüzdeki yıl, 2023 yılında bugünü, 24 Temmuz’u Lozan Bayramı olarak kutlamanın heyecanıyla buradayız.

“TAŞIMA YOK. HERKES GÖNLÜYLE GELİYOR”

Balıkesir’de aslında mevsim olarak tarımın, turizmin çok fazla olduğu bir mevsim. Ama insanlar o kadar bunalmış ve o kadar çare arar duruma gelmişler ki buraya gelip, Genel Başkanımızdan dertlerinin çaresini, halkın iktidarında dertlerinin çarelerini dinlemeye gelecekler. Şu sıcakta, daha dört saat var ve alan yavaş yavaş dolmaya başladı. Taşıma yok. Herkes gönlüyle geliyor. Otobüsler gönderip aldırmıyoruz. Herkes akın akın Lozan’ın yıl dönümünde Kuvayı Milliye Meydanı’nda milletin sesini dinlemek için geliyor.

“KURTARIN BİZİ’ DİYORLAR. HER YERDE MAALESEF İNSANLARIMIZ ÇOK ZOR DURUMDA”

Ben Körfez bölgesinde çalıştım. Zeytincilik biliyorsunuz burada çok yaygın. Zeytinin maliyetiyle artık vatandaş o kadar zor anlar yaşamaya başlamışlar ki ‘Zeytini toplatacak yevmiye paramız yok. Sayın Genel Başkanımız bunu söylesin’ diyorlar. Yine ayrıca orman köylüleri, artık ormanlarla yan yana, hısım olarak yaşarlarken diyorlar ki ‘Biz ormana girebilmek için, ormanları koruyabilmek için arabalarımızın plakalarını 34 ya da başka plakalar, lüks arabalar almak zorunda kalacağız’ diyorlar. Vatandaş her yerde; turizmci şikayetçi. Beklenen, maalesef hayat pahalılığıyla, ekonomik buhranla gelen, beklenen turizm gerçekleşmedi. Zeytin üreticileri ciddi anlamda sorunlu. Orman köylüleri çok ciddi anlamda mağdur. Aslında Balıkesir’in her köşesinden bütün esnafın, bütün üreticinin, işçinin emekçinin tek bir feryadı var. ‘Kurtarın bizi’ diyorlar. Her yerde maalesef insanlarımız çok zor durumda. Ama şunu söylüyorlar. ‘Artık biz, saraya sesimizi duyuramıyoruz. Bizim tek umudumuz kaldı. Kılıçdaroğlu ne derse, saray onu yapıyor. Lütfen Genel Başkan’a bunu söyleyin. Bunu söylesin.’ Herkesin tek çözüm adresi, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu olmuş.”

MUHARREM ERKEK: DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE BİZE KATILIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Çanakkale milletvekili Muharrem Erkek, CHP’nin düzenlediği “Milletin Sesi Mitingi” öncesinde Balıkesir’de ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Erkek, şunları söyledi:

“Balıkesir’de heyecan çok yüksek. Bugün Lozan’ın 99. yılı. Lozan’ı anlamak için Sevr’e bakmak yeterlidir. Sevr’i yırtıp attı Lozan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi oldu. Kuvayi Milliye Meydanındayız. CHP’nin temelinde Kuvayi Milliye vardır. CHP’nin temelinde Anadolu ve Rumeli Müdafayı Hukuk vardır. Bağımsızlık vardır, özgürlük vardır. CHP olarak çok ciddi bir hukuk mücadelesi veriyoruz. Eşitlik, özgürlük, adalet, kardeşlik mücadelesi veriyoruz ve 85 milyona sesleniyoruz: ‘Bize katılın’. Bu demokrasi mücadelesinde bize katılın.

“TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR SORUNU YOK AMA BUNUN İÇİN DERHAL SEÇİM”

Bugün Balıkesir tarihinin en büyük, en görkemli mitingini yaşayacak. Çünkü günlerdir Balıkesir’deyiz, parti meclis üyelerimiz, milletvekillerimiz, il örgütümüz, ilçe örgütümüz vatandaş sandığı bekliyor. Vatandaş seçimi bekliyor. Çünkü güvenini ve itibarını kaybetmiş bir iktidar, saray iktidarı, Türkiye’nin hiçbir sorununu çözemez. Güven kaybı oldu, itibar kaybı oldu. Erdoğan’da bu ucube sistemde iflas etti. Değişime ihtiyaç var. İlk seçimde bu değişim gerçekleşecek. Türkiye rahat bir nefes alacak. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok ama bunun için derhal seçim.”

ENGİN ÖZKOÇ: “BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE’DE YAŞAYABİLME ŞANSI VAR. BUNU BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç CHP’nin düzenlediği “Milletin Sesi Mitingi” öncesinde Balıkesir’de ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Özkoç, şunları söyledi:

“125 MİLLETVEKİLİYLE ERZURUM’A GİDİYORUZ”

“Cumhuriyeti seven bağlı olan, Lozan Antlaşması’nın aslında Türkiye’ye neler kazandırdığını bilen, kendilerinin geleceğinin Millet İttifakı’nda olduğunu gören, kendi istekleriyle alanları dolduran insanlarla mitinglerimizde kucaklaşıyoruz. Bunu biz söylemiyoruz, görüntüler kameralara yansıyor. İnsanların yüzlerindeki ifadelerde artık milletten yana olan bir iktidara susamışlık var. Bunun için biz elimizden geleni yapıyoruz. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ve milletvekillerimiz durmadan çalışıyoruz, milletimizin arasındayız. Önümüzdeki haftadan sonra salı günü 125 milletvekiliyle Erzurum’a gidiyoruz. Genel Başkanımız orada olacak, biz milletimizin içinde olacağız. Daha sonra Edirne’ye, Yalova’ya, Sakarya’ya gideceğiz, insanlarla kucaklaşacağız.

“TÜRKİYE’DEN HİÇ KİMSE UMUDUNU KESMESİN”

Türkiye’den hiç kimse umudunu kesmesin. Çiftçilere, öğretmenlere, doktorlara, öğrencilere sesleniyoruz. Biz sizinle kucaklaşacağız ve bambaşka bir Türkiye’de yaşayabilme şansı var. Bunu birlikte başaracağız.

“MİLLETİMİZE ONLARIN HER İSTEDİKLERİNİ VERECEK BİR İKTİDARI İNŞA ETMEK İÇİN YÜRÜYORUZ”

Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi bugüne gelene kadar muhalefetteyken de etkin muhalefet yaptılar. KYK dedik söke söke aldık, EYT dedik söke söke aldık, Aile Destekleri Sigortası dedik söke söke aldık, taşeron işçiler dedik söke söke aldık, emekliler için ikramiye dedik söke söke aldık. Artık söke söke değil, seve seve milletimize onların her istediklerini verecek bir iktidarı inşa etmek için yürüyoruz.”

“MİLLETİN SESİ MİTİNGİ” BALIKESİR'DE. ERDOĞAN TOPRAK: “TOPLUM ARTIK BU İKTİDARDAN BIKTI”

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı, İstanbul milletvekili Erdoğan Toprak CHP’nin düzenlediği “Milletin Sesi Mitingi” öncesinde Balıkesir’de ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı.

Toprak, şunları söyledi:

“TOPLUM ARTIK BU İKTİDARDAN BIKTI”

“Görüyorsunuz ki seçim atmosferi olmadan bile bugün bu meydanlar bir şeyin işareti olarak hınca hınç dolu. Toplum artık bu iktidardan bıktı. Bu iktidarın kendisinde yarattığı o kabus, hayat pahalılığı, yoksulluk, işsizlik artık toplumun canına tak etti. Bugün bu insanlar bir tatil beldesinde veya köyünde bir ağacın gölgesinde olmak yerine güneşin altında saatlerdir burada bekliyor. Bunun tek nedeni şu; kendi davasına sahip çıkıyor.

“MEYDANLAR BİZE SORUMLULUĞUMUZUN ÇOK DAHA AĞIR OLDUĞUNU İŞARET EDİYOR VE BİZ ONUN DA BİLİNCİNDEYİZ"

Lozan’da kazandığımız o önemli başarıları, o masa başındaki büyük diplomasi dehasını, savaş alanlardaki şehitlerimizin kanının yerde kalmayarak demokrasi olarak, özgürlük olarak, cumhuriyet olarak taçlanmasının yıldönümünde meydanlarda bugün bize kayıpları yaşatan AKP iktidarına meydan okumadır. Bugün o ucube rejime bu meydanlar sandıkta cevap vermek için buradalar. Görüyorum ki meydanlar bize sorumluluğumuzun çok daha ağır olduğunu işaret ediyor ve biz onun da bilincindeyiz.

“LOZAN’DA KAZANIMLARIMIZI BURADA DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRMAK İSTİYORUZ”

Kuvayi Milliye ruhuyla bu ülkenin kurucu partisiyiz, sorumluluklarımızın farkındayız. Lozan’da kazanımlarımızı burada demokrasiyle taçlandırmak istiyoruz. Birileri Lozan’ı tartışmaya açmak istiyor, biz açılmamak üzere daha da güçlendirerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Çünkü o sayfalarda şehitlerimizin kanı var. Birileri masa başında teslim etmeye kalkabilir, taviz verebilir, Montrö’leri yok kabul edebilir ama biz onların bir tek harfine dahi dokundurtmak niyetinde değiliz. Güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Tek adam rejimini sandıkta yendiğimiz zaman bu toplum nefes alacaktır, hiç merak etmesin. Ama tek adam cumhuriyeti de demokrasiyi de kendi ikbali için alet etmeye çalışıyor buna müsaade etmeyeceğiz. Bugün bu meydanda gördüğünüz on binler de bunun şahididir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.