Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Erduran’dan bildiri tepkisi: Sorumsuzluktur

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Erduran’dan bildiri tepkisi: Sorumsuzluktur

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, “Biz Saadet Partisi olarak; saçma muhtıra hatırlatmaları ile darbe algısı oluşturmak isteyenlerin yanında olamayız, ancak her konudan mağduriyet devşirerek geçim mücadelesinin üstünün örtülmesinin yanında da olamayız.” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.04.2021 - 12:23

Partisinin İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında 104 amiral tarafından yayınlanan ve ülke gündemine oturan bildiriyi değerlendiren Erduran, “Milletimizin tarihsel hafızasındaki travmaları çağrıştıran bir üslupla bildiri yayınlaması, demokrasimiz açısından yakışıksız ve manasız olmuştur. Bazı emekli amirallerin bu modası geçmiş, bu köhnemiş yöntemlere başvurması; yersiz ve uygunsuzdur. Ayrıca suni gündemler üreterek milletimizin gerçek dertlerinin gündem dışına itilmesini sağlamaları sorumsuzluktur. Askerlerin bu tarz girişimleri, her gün gerilimin ve kutuplaşmanın tırmandığı ülkemize zarardan başka bir şey vermez. İktidarın bitmek bilmeyen mağduriyet kampanyasına malzeme vermek, akıl ve vicdan işi değildir.” diye konuştu.

Korku üretmenin anlamı yok

Emekli askerlerin imzaladığı metin üzerinden korku üretmenin hiçbir anlamı olmadığını kaydeden Saadet Partili Erduran, “Milletin dertlerini merkeze alarak, suni gündemlerden uzak, kutuplaşmanın dışında bir şekilde ülke meselelerine odaklanmamız gerekir. Emekli amirallerin whatsapp grubunda hazırladıkları münasebetsiz bildiriyi gündem etmek ülkemize yakışmıyor. Yazıktır. Türkiye artık bildirilerle korkutulacak, darbelerle hizaya getirilecek bir ülke değildir. Demokrasilerde her kurumun yeri ve konumu bellidir. Halkımızın enerjisini bunlara harcamayalım artık.” ifadelerini kullandı. 

Tek gerçek gündem var

Sorunları doğru tespit etmenin önemine dikkat çeken Mustafa Erduran, ülkede asıl konuşulması gerekenlerin konuşulmadığını savundu. Erduran şöyle devam etti: “İşsizlerin derdini konuşalım, uzaktan eğitim imkânından yoksun çocuklarımızı konuşalım,  hayat pahalılığını konuşalım, adaletsiz gelir dağılımını konuşalım, adam kayırmacılığı ve israfları konuşalım, üretmeyen ekonomiyi konuşalım, ağır vergileri konuşalım, esnafın ve çiftçinin çıkmazlarını konuşalım, ümitlerini yitirdiği için intihar eden insanlarımızı konuşalım. Türkiye’de ekonomiden hukuka, dış politikadan eğitime kadar her alanda bir tıkanıklık yaşanıyorsa, ülkesini ve milletini düşünen herkesin tek gündemi bu olmalıdır. Sorunların çözümü noktasında ihtiyaç duyulan zihniyet değişikliği olmalıdır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.