Dolar 32,4648
%-0.07
Euro 34,8205
%-0.43
Altın 2.451,850
%0.64
Bist-100 9.893,00
%1.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Saadet Partisi: Derdimiz faiz oranları değil, faizci düzenin ta kendisidir

Saadet Partisi: Derdimiz faiz oranları değil, faizci düzenin ta kendisidir

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman, “Biz faiz oranlarının yüksek ya da düşük olmasıyla ilgilenmiyoruz. Bizim sorunumuz faizci düzenin bizatihi kendisidir. Farkımız bu. Onlar faiz oranlarının düşürülmesi gündeme geldiğinde bunun bir nas olduğunu anlatıyorlar. Ama biz diyoruz ki, nas olan şey faizsiz bir düzen kurmaktır.” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.11.2021 - 09:46

İzmir teşkilatının Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen İl Divan Toplantısı’nda konuşan Karaduman, İzmir’deki çalışmaları genel merkezden büyük bir heyecanla takip ettiklerini belirterek, Milli Görüş bayrağını daha güçlü dalgalandırmak adına mücadele ortaya koyan partilileri kutladı. Ülkenin olağanüstü bir sürecin içerisinden geçtiğine dikkat çeken Saadet Partisi Milletvekili Karaduman, “Gelinen nokta itibariyle içinde bulunduğumuz bu şartlar Milli Görüş hareketinin iş başına gelmesinden başka bir çare bırakmamıştır. Bugün Saadet Partimizin iktidara gelmesi dışında bu zorluklardan kurtulmanın başka bir adresi kalmamıştır. Çünkü biz sıradan bir siyasi parti mücadelesi vermiyoruz. Çünkü Saadet Partisi bu ülkede oy oranı ile ölçülebilecek bir parti değildir. Saadet Partisi duruşuyla, inancıyla, yaklaşımlarıyla, bugün Türkiye’nin özgül ağırlığı itibariyle ve teşkilat gücü potansiyeliyle ülkemizin en güçlü partisidir. Saadet Partisi duruşunu asla şartlara göre belirlemez. Politikalarını konjonktüre göre, zamana göre, imkâna göre belirlemez. Saadet Partisi duruşunu ancak ve ancak inancına göre belirler.” ifadelerini kullandı. 

Milli Görüş aşısı

Herkesin iktidarın politikalarının faturasını acı bir şekilde ödediğini dile getiren Abdülkadir Karaduman, “Bugün Türkiye’deki ekonomik kokuşmuşluğu, ekonomik sefaleti pandemi ile açıklamak hamasetten başka bir şey değildir. Çünkü ekonomi 20 yıldır bir pandemi dönemini yaşıyor. Türkiye’de yedi tane bakanın değiştiği, onlarca kez sınav sisteminin değiştiği bu eğitim sisteminde iki yıldır değil, 20 yıldır bir pandemi dönemi yaşanıyor. Ülkemizi bu durumdan kurtaracak tek aşı Milli Görüş aşısıdır.” diye konuştu. Hükümetin ekonomide iktidara geldiğinden beri faize dayalı bir ekonomi modeli izlediğini vurgulayan Saadet Partisi Milletvekili Karaduman, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl 180 milyar lira para bütçeden faize verdiler. 2022 yılı bütçesinde 240 milyar lira devletin kasasından faizci tefecilere aktarılacak. Şimdi gelmişler faizi yüzde 15’ten yüzde 10’a düşürüyorlar ve diyorlar ki, siz faizin düşürülmesine karşı mı geliyorsunuz. Biz bu ülkede faiz oranlarının düşürülmesini değil, faizin kökünün kazınmasını istiyoruz. Bizim sorunumuz faizci düzenin bizatihi kendisidir.  Farkımız bu. Onlar faiz oranlarının düşürülmesi gündeme geldiğinde bunun bir nas olduğunu anlatıyorlar. Ama biz diyoruz ki nas olan şey faizsiz bir düzen kurmaktır.”

İl Divan Toplantısına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, İl Başkanı Mustafa Erduran, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve yönetimleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı. Çalışma ve üretim kapasitesi yönünden dereceye giren ilçelere ödül verilen toplantıda,  Saadet Partisi’ne katılan yeni üyeler için rozet merasimi de yapıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.