Dolar 32,6013
%0.39
Euro 34,8180
%0.25
Altın 2.492,410
%0.32
Bist-100 9.508,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Roman kadınlardan Kılıçdaroğlu'na ziyaret

Roman kadınlardan Kılıçdaroğlu'na ziyaret

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde buluşan, İzmir’in Konak ilçesine bağlı Ege Mahallesi ve Aydın’ın Söke ilçesinde bulunan Romanların yaşadığı çadır yerleşkesinden gelen Roman kadınlar, İzmir’deki Roman Dernek Temsilcileri; İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ziyarette bulundular.

  • Ege Postası
  • 13.01.2022 - 11:13

En son İstanbul’da yapılan “Roman Buluşması” ile İstanbul’daki Romanlarla bir araya gelerek, CHP iktidarında yapılacak olan Romanlara yönelik çalışmaları anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, Romanlar için büyük önem taşıyan vaatlerle dikkatleri üzerine çekmişti. İstanbul’daki Roman Buluşması’nda eğitim gören Roman çocukların ailelerine burs verileceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, Romanları eğitim temelindeki sorunlarının çözülmesi konusunda umutlandırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun makamına yapılan ziyarette, üzerinde durulan konular; Roman kadınların eğitime katılımının arttırılması ve desteklenmesinin önemi, Roman kadınların istihdamı, Romanların nitelikli işlerde çalışabilmesine olanak sağlanması, Romanlara karşı ayrımcılıkla mücadele, Romanların kayıtlı istihdamda daha çok görünür olmasının sağlanması idi.

CHP olarak, Romanların ve özellikle Roman kadınların yaşadığı sorunlara çare olunacağının sözü verildi. Roman kadınlar ise, kendi aralarındaki dayanışmayı güçlendirmek ve Roman kız çocuklarını eğitim konusunda teşvik etmek için çaba göstereceklerini belirtti. CHP’ye yeni üye olan Roman vatandaşlar tebrik edildi.

“TOPLUMUN GÜÇLENMESİ KIZ ÇOCUKLARINI OKUTMAKTAN GEÇİYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadıkları sorunları paylaşan Roman kadınlar, Roman toplumunda çocuk yaşta yapılan evliliklerin son bulmasını istediklerini anlattılar. Çocukları okutmadan toplumun kalkınamayacağının altının çizen Roman kadınlar, Roman çocuklarına özen gösterilmesi gerektiğini ve Kılıçdaroğllu’nun bu konudaki vaatlerinin hayati önem taşıdığını belirtti. Roman kadınların kendilerini anlatmaktan yorulduğunu dile getiren CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise, toplumun en temel haklarına doğal bir şekilde ulaşmasının şart olduğunu anlattı. İzmir’den ve Söke’den gelen Roman kadınların ev temizliği, çiçekçilik gibi gündelik ve güvencesiz işlerde çalıştığını belirtti. Kadınların güvenceli işlerde istihdam edilmesi gerektiğini aktardı.

CHP Milletvekili Purçu, toplumun tüm yükünün kadınların üstünde olduğunu ifade ederek kadınların haklarına erişebilmesi için politik mücadelenin şart olduğunu söyledi. Roman olarak üniversite okuyan az sayıda kadın olduğunu belirterek, Romanların eğitim hayatında ve tüm kamusal alanda var olması gerektiğinin, karar mekanizmalarında yer alabilecek eğitim düzeyine erişimlerinin doğru politikalarla mümkün olduğunun altını çizdi.

Roman kadınlar, CHP Genel Başkanı ile yıllar boyunca yaşadıkları ayrımcılıkla ilgili örnekleri paylaştı. Kılıçdaroğlu ise, toplumun güçlenmesinin kız çocuklarını okutmaktan geçtiğini belirtti.

“ARAMIZA KATILAN YENİ ÜYELERİMİZLE MUTLULUĞUMUZ VE GURURUMUZ ARTIYOR.”

Roman kadınları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşturan CHP’li Purçu; CHP’ye yeni üye olan Roman vatandaşları tebrik etti.

“Vatandaşımız artık kimin doğru kimin yanlış olduğunun farkında! CHP iktidarına çok az kaldı! Aramıza katılan yeni üyelerimizle mutluluğumuz ve gururumuz artıyor. Aramıza Hoş geldiniz!” açıklamasını yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.