Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öztrak’tan ‘Menderes’ açıklaması: Eski başkanın akrabaları da var

Öztrak’tan ‘Menderes’ açıklaması: Eski başkanın akrabaları da var

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Menderes operasyonuna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öztrak, gözaltına alınan kişiler arasında önceki dönem Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu’nun akrabalarının da yer aldığını ifade etti ve “Gözaltına alınanlar arasında önceki dönem başkan ve yardımcısının akrabaları var. Buradan altını çizerek bir kere daha ifade edeyim. Bizim belediyelerimiz düzgün çalışır, verilmeyecek hesabımız da yoktur.” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.07.2022 - 17:01

EGEPOSTASI- Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Menderes Belediyesi'ne yönelik bugğn ‘ihaleye fesat karıştırma’ iddiasıyla operasyon düzenlenmişti.

Soruşturma dosyasına atanan uzman bilirkişiler tarafından Menderes Belediyesi tarafından 2018-2021 yılları arasında düzenlenen toplam 10 adet ‘Çöp Toplama ve İş Makinası Kiralama’ ihalesi incelendiği ifade edilirken, incelenen 7 ihalede, ‘İhaleye Fesat Karıştırma’ suçunun oluştuğu, yapılan usulsüzlüklerle 9 milyon 934 bin 929 lira 47 kuruş kamu zararı tespit edildiği belirtilmişti.

27 kişinin gözaltına alındığı soruşturma devam ederken CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’tan Menderes operasyonuna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MYK sonrasında yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztrak, gözaltına alınan kişiler arasında önceki dönem Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu’nun akrabalarının da yer aldığını ifade etti.

Öztrak, açıklamasında şunları söyledi;

“Bahsedilen soruşturma ve iddialar, AK Partili önceki dönem belediye başkanı zamanında başlayan araç ve temizlik ihaleleri ile ilgili bir soruşturma. Gözaltına alınanlar arasında önceki dönem başkan ve yardımcısının akrabaları var. Bunun duyumunu aldık. Yargının kararını hep beraber bekleyeceğiz. Pek çok belediyemize İçişleri Bakanlığı tarafından operasyon düzenlendiğini ya da operasyon hazırlığı yapıldığını biliyoruz. Buradan altını çizerek bir kere daha ifade edeyim. Bizim belediyelerimiz düzgün çalışır, verilmeyecek hesabımız da yoktur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.