Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öztrak'tan 'bayram ikramiyesi' tepkisi: Hiçbir şey yapamıyorsanız bari...

Öztrak'tan 'bayram ikramiyesi' tepkisi: Hiçbir şey yapamıyorsanız bari...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emeklilere bayram ikramiyesinde artışın gündemlerinde olmadığını açıklamasına tepki gösterdi. Öztrak, "Bu bayramda 'emeklinin bayram ikramiyesini 4253 lira yapın' dedik. Olmaz dediler. Hiçbir şey yapamıyorsanız bari TÜİK'in makyajlı rakamlarıyla bir artış yapsaydınız. O da beylerin gündeminde yokmuş" dedi.

  • Ege Postası
  • 19.04.2022 - 17:08

CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Mayıs 2018 ile Mart 2022 tarihleri arasında TÜİK verileri üzerinden emeklilerin bayram ikramiyesinin en az ne kadar olması gerektiğini, sosyal medya hesabında paylaştığı grafik ile açıkladı. 

Öztrak'ın paylaştığı grafiğe göre; Mart 2022 tarihinde emeklinin bayram ikramiyesi en az 2 bin 422 TL olması gerekiyor.

Paylaşımında, alım gücünü işaret eden Öztrak, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Çarşı, pazar yangın yeri. Bu bayramda 'emeklinin bayram ikramiyesini 4253 lira yapın' dedik. Olmaz dediler. Hiçbir şey yapamıyorsanız bari TÜİK'in makyajlı rakamlarıyla bir artış yapsaydınız. O da beylerin gündeminde yokmuş. Milleti gündemine almayanı, millet de gündemine almaz.”

CHP’Lİ KAYA’DAN İKTİDARA BAYRAM İKRAMİYESİ TEPKİSİ: "BEŞLİ ÇETEYE VERDİĞİNİN BİNDE BİRİNİ EMEKLİLERE VERSEN BU SORUNU ÇÖZECEKSİN"

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, emeklilerin bayram ikramiyelerinde artış yapılmamasına tepki göstererek “Emeklinin en az 4 bin 253 lira ikramiye alması gerekir. Yılda iki bayram var; beşli çeteye verdiğinin binde birini emeklilere versen bu sorunu çözeceksin” dedi. Kaya, emeklilere de “Siz de size bu zulmü yaptıranlara artık dur deyin” çağrısı yaptı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in emeklilerin bayram ikramiyesinde artış olmayacağı, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili de bir çalışma yapmayacaklarına ilişkin sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

“BAYRAM İKRAMİYESİ EN AZ 4 BİN 253 LİRA OLMALI”

Ülkedeki 16 milyon emeklinin her bayramda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talebi doğrultusunda bayram ikramiyesi almaya başladığını belirten Kaya, 1000 lira olarak verilmeye başlanan bayram ikramiyesinde yalnızca 100 liralık artış yapıldığına dikkat çekti. Kaya, “Şimdi diyoruz ki, bin yüz lirayla bayramda elini öpmeye gelen torununa harçlık veremeyen emeklinin en az 4 bin 253 lira ikramiye alması gerekir. Yılda iki bayram var; beşli çeteye verdiğinin binde birini emeklilere versen bu sorunu çözeceksin” diye tepki gösterdi.

“EMEKLİLER SİZ DE ARTIK DUR DEYİN”

CHP’li Kaya, şöyle dedi:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sana bir çağrı yapıyorum. Sen kimden yanasın? 16 milyon emekli var, diyorsun ki emekli ikramiyesine ilişkin hiçbir çalışmamız yok, EYT’lilere ilişkin bir çalışmamız yok diyorsun. Peki senin neye ilişkin bir çalışman var, sermayedarlara yönelik mi bir çalışman var?

Bu bayramda emekli maaşı yetmiyor siz de biliyorsunuz. Her emekliye bayram ikramiyesi en az asgari ücret kadar olmalıdır. Bu kanun teklifimize herkesin evet demesini bekliyoruz. Emekliler siz de size bu zulmü yaptıranlara artık dur deyin.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.