Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,6930
%-0.11
Altın 2.525,960
%1.67
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özel’den Soylu’ya: Tükenmiş bakan

Özel’den Soylu’ya: Tükenmiş bakan

Meclis'te çıkan kavganın ardından açıklama yapan CHP'li Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki göstererek, "Sorulara verecek cevabı olmayan, 10 bin dolar alan siyasetçi hakkında konuşamayan, SBK uçağındaki faturayı, seyahati, SBK’nın kaçmasını izah edemeyen birisi. AK Parti grubu da rahatsız. Tükenmiş bir iktidarın, tükenmiş bakanının daha ne kadar çirkinleşebileceği konusunda haddi merak ediyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 08.12.2021 - 22:35

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretine  ve Meclis'teki yumruklu kavgaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“BAKANLARIN BİRİ OTURDU, BİRİ KALKTI, ANLAŞMALAR İMZALANDI”

*AKP ekonomide gemiyi kıyıya oturttukça, gemiyi kayalara vurdukça çareyi Körfez ülkelerine gitmekte ya da Körfez ülkelerinden birilerini burada ağırlamakta buluyor.

*Birleşik Arap Emirlikleri'nin emiri gelmişti ve burada alkışlar arasında bakanların biri oturdu, biri kalktı ve anlaşma imzalandı.

*Servis edilen bilgi şu: ‘Düştüğümüz ekonomik darboğazdan, Birleşik Arap Emirlikleri ile yaptığımız anlaşmaların sağlayacağı 10 milyar dolar bizi kurtaracak.

“BUNU AKP'Lİ VEKİLLER HER TOPLANTIDA TEKRARLADI”

*(Kupürleri elinde tutarak) AKP'ye oy veren seçmenlerin bu gazeteyi daha çok okuduğu düşünülürse, bu gazeteden şunu öğrendiler Birleşik Arap Emirlikleri için: '15 Temmuz kanlı darbe girişiminin finansörü.' ‘3 milyar dolar vermiş darbe girişimine.' ‘Şerefsiz bunlar', ‘Darbenin gizli planları ortaya saçıldı', ‘Her taşın altından o devlet çıkıyor' gibi Birleşik Arap Emirlikleri'ni eleştiren ve Türkiye'ye, ‘FETÖ darbesinin finansörü bunlardır' diyen bir gazete bu. Bunu AKP'li vekiller her toplantıda tekrarladılar.

“BU GERİ VİTESİ KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”

*Şimdi ekonomideki sıkışıklıktan sonra görünen o ki, Birleşik Arap Emirlikleri, AKP'yi ve onun genel başkanını, kendi deyimleriyle, dolarla terbiye etmiş. ‘Biz dolarla terbiye olmayız' diyenler, dolarla terbiye olmuşlar. Biz utanıyoruz.

*Sadece 10 milyar dolar, o da gelmiş bir para değil, geleceği vaat edilen bir para için bu geri vitesi kabul etmek mümkün değil. O zaman sorarlar; bu Emir, darbenin finansörü 10 milyar dolarla geliyorsa, bu işin tarifesi Emir için 10 milyar dolarsa; darbenin Amerika'daki planlayıcıları için kaçtır? Fetullah Gülen'in bizatihi kendisinin gelip de turkuaz halılarla karşılanması için tarife kaçtır?

“İLGİLİ BAKANLAR ÇIKSIN SÖYLESİN”

*Katar ziyareti de, Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinden bağımsız değil. Önce haberleri duyulmuştu; ‘ASELSAN ve HAVELSAN Birleşik Arap Emirlikleri'ne, bir kısmı ya da tamamı, verilebilir, satılabilir' diye. O imzalardan sonra Birleşik Arap Emirlikleri'nin personelinin Türkiye'de ASELSAN ve HAVELSAN'da temaslar, görüşmeler, incelemeler yaptığı söylendi. Ben şu ana kadar bir yalanlama, bir düzeltme duymadım. Varsa bütçe görüşmelerinde ilgili bakanlar çıksın bunu söylesin.

“BU HALE DÜŞMEKTEN UTANÇ DUYUYORUZ”

*Katar'ın da, Birleşik Arap Emirlikleri'nin de kullandığı ifadeler, Türkiye'nin kendileri için fırsatlar ülkesi olduğu yönünde. Düşünün ki Türkiye'de darbeye finansör olmuş birileri HAVELSAN ve ASELSAN gibi alabildiğine stratejik, alabildiğine önemli kritik kurumlarda parayı masaya basıyorlar ve gidip incelemeye başlıyorlar.

*Oralarda önümüzdeki dönemlerde öğreneceğimiz işbirlikleri, hisse devirleri ve el değiştirmeler… Bu hale düştüğümüze inanmıyoruz. Bu hale düşmekten utanç duyuyoruz.

“İŞİN SENARİSTİ VE BAŞROL OYUNCUSU AYNI”

*(Bütçe görüşmelerinde yaşanan yumruklu kavgaya ilişkin) Bugün uyanıkça yazılmış bir senaryonun genel kurul ayağını izliyoruz ve izlemeye de devam edeceğiz. İşin senaristi ve başrol oyuncusu aynı kişi.

*Tek kişilik dev kadro. Çünkü kendisini sahiplenecek bir ekip bulmak zor. Bu kadar ayıbı, bu kadar yanlışı, bu kadar suçu… Suçişleri bakanı komisyonda oturur oturmaz, ‘ne bakıyorsunuz', ‘bana kaş göz yaptın', ona laf, buna laf, kavga.

*Bütün gün komisyonda sürekli kavgayı provoke etmişti. Bugün geldi, CHP grubundan milletvekilimiz Erkan Aydın konuşurken tutanaklardan kendi (Soylu'nun) ifadelerini okuyor. (Soylu) O sırada kendisine ağza alınmayacak hakaret etti. Tutanakta var.

“NEREYE VARACAK BİLMİYORUM”

*(Soylu) Hakaret ediyor, o da (Aydın) dönüp, ‘size iade ediyorum' diyor. Sonra havada uçuşan laflardan ortamı geriyor, geriyor, kavga çıkarıyor. Kendisi de Meclis Başkanvekili tarafından uyarıldı. Nereye varacak bilmiyorum.

*Sorulan sorulara verecek cevabı olmayan, Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağındaki seyahatini bir de o uçağa kesilmiş faturayı, bunun yanında Sezgin Baran Korkmaz'ın çağırılıp, ‘Kardeşim sen kaç' demesini izah edemeyen birisi…

*Mesele şu; sorulara verecek cevabı olmayan, 10 bin dolar alan siyasetçi hakkında konuşamayan, SBK uçağındaki faturayı, seyahati, SBK'nın kaçmasını izah edemeyen birisi. AK Parti grubu da rahatsız. Tükenmiş bir iktidarın, tükenmiş bakanının daha ne kadar çirkinleşebileceği konusunda haddi merak ediyoruz.

“O, HELALLEŞECEKLERİMİZDEN DEĞİL HESAPLAŞACAKLARIMIZDAN”

Ardından basın mensuplarının sorularının yanıtlayan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ söylemleriyle ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine, “Cumhurbaşkanının helalleşmek üzerinden bir beklentisi varsa o helalleşeceklerimizden değil hesaplaşacaklarımızdan; kendisi, damadı, atadığı ve sonra yüce divandan kurtardığı 4 bakan başta olmak üzere ” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.