Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özaçıkgöz’den  erken seçim çıkış : Muhalefet erken seçime hazır değil

Özaçıkgöz’den erken seçim çıkış : Muhalefet erken seçime hazır değil

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz TR35 ekranlarına konuk oldu. Ana Haber bülteninde Türkiye gündemine değinen Özaçıkgöz, erken seçime dair açıklamalarda bulundu. Erken seçimi talep etmek ile erken seçime haır olmak konusunda muhalefet partilerini eleştiren Başkan Özaçıkgöz, “Muhalefet erken seçime hazır değil. Bir seçim olduğu zaman şu isimleri geçenler var ya, cumhurbaşkanlığını kazınacak denilen hiçbiri olmayacak. Devletin kimin elinde kalacağı belli değil. Bunların da en tabii haklarıdır 2023’ün sonuna kadar iktidarlarını muhafaza etmek bunun için eleştiremezsin" dedi.   

  • Ege Postası
  • 09.06.2021 - 20:17

EGEPOSTASI- Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, TR35 ekranlarında yayınlanan Ana Haber programında Mehmet Ali Deniz'in gündeme ve Türkiye siyasetine ilişkin sorularını yanıtladı.

Doğru yol Partisi'nin iktidar döneminde ülkeye kazandırdıklarının bugün hayata geçirilen projelerde etkili olduğunu ifade eden Başkan Özaçıkgöz, bir sonraki seçimlerde iktidar mesajı verdi.

Türkiye'nin yaklaşık 20 yıldır kötü yönetildiğini ifade eden Başkan Özaçıkgöz, iktidar olduklarında pembe bir senaryo çizmek yerine 500 gün sıkıntı vaat edeceklerini dile getirdi ve şunları söyledi; “Biz şunu söylüyoruz 2023 AK Parti’nin son kullanma tarihi. Bu gidecek. Onun yerine biz iktidar olacağız. Biz 500 gün sıkıntı vaat ediyoruz. Çünkü bu 21 yıllık tahribatı ancak 500 gün içinde planlayabiliriz.”   

Başkan Özaçıkgöz ayrıca muhalefetin sıkça dile getirdiği erken seçime ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  

  “BİZİM ZAMANIMIZDA YAPILANLARI 35 YILDA SATA SATA BİTİREMEDİLER” 

Türkiye’de pek sorun olduğunu belirten Özaçıkgöz, bu sorunların giderilmesi için ilk önce iktidarının gitmesi gerektiğini belirtti ve şöyle devam etti: “Bu iktidardan sonra hangi siyasi partinin iktidar olacağı da önemlidir. Herhangi bir partinin iktidar olmasıyla da sorun çözülmeyecek. Muhalefet partilerinin de Türkiye’nin bu sorunlarını nasıl çözeceklerine dair, bir ipuçları yok. Yuvarlak kelimler, soyut ifadeler. Onu yapacağız bunu yapacağız diyorlar bu yetmez. Finansmanı ve kaynağının nereden temin edeceklerini de söylemeleri gerekiyor. Biz bunu yaparız daha evvel yaptık. Rahmetli Menderes’in zamanında yaptık. Demirel'in zammında yaptık. Demirel’in sadece 1960-1970 zamanlarında yapmış olduğu ekonomik tesisleri bizden sonrakiler 35 yılda sata sata bitiremediler. Demirel ve Menderes Türkiye’nin kendi konsülde bütçesi üzerinden yatırımları yapmıştı. 12 Eylül 1980’de iktidarımızın darbeyle elimizden alındığı zaman Türkiye’nin 7 milyar dolar dış borcu bulunuyordu. Sadece 5 sende yaptıklarımızı 68 milyar dolara sattılar. Bunlar iktidara geldikleri zaman 129 milyar dolar dış borç vardı. Şu an 480 milyar dolar dış borç bulunuyor. ‘Biz yolları köprüleri, havaalanlarını yaptık’ diyorlar. Allah razı olsun. Biz bunlara karşı değiliz. Ancak bu yolları kime yaptırdın? Bunlar çok önemli. Bir de kaça mahal oldukları çok önemli. Kendi bütçesinden beş kuruş masraf etmeden bunlar yapıldı. Ama gelecekteki iktidarlar, milletle beraber ödeyecekler bunları.”  

Özaçıkgöz ayrıca iktidara geldikleri dönem yapacakları faaliyetlerden kısaca bahsetti ve şunları dile getirdi: “Biz erken yaşa takılanların sorunlarını da halledeceğiz, üniversitelerin sorunlarını da halledeceğiz. Bu KPSS olayını ortadan kaldıracağız. Ailelerin gelirlerine göre puanlamaya tutacağız.” 

“BİR ÇAĞ AÇIP BİR ÇAĞ KAPATTIK” 

14 Mayıs 1950 yılında DYP iktidara geldiğinde bir çağ açıp bir çağ kapattıklarını ifade eden Başkan  Özaçıkgöz, “Rahmetli Menderes’in zamanında kalkınma hızı yüzde 10’nu bulmuştu. O zamanlara Türkiye Orta Çağı yaşıyordu. Atatürk döneminde yapılanlar ayrı bir tartışma konusu. Bizim misyonumuz Orta Çağı yaşayan bir Türkiye'yi aldı. Yolu, suyu, elektriği olmayan; gaz lambasıyla yaşanılan, kara öküzle tarım yapılan bir ülkeydi. O zamanlarda, insanlar köylerde yaşarlardı. Kadınlar köylerden dışarıya çıkmaz; erkekler askerlik yapmak için sadece köyü terk ederlerdi.  Şu an bir uçtan öbür uca gidilebiliyorsa bizim yaptığımız eserler sayesinde gidiliyor. Biz o dönem ekonomideki o gelişmeyi yapmasaydık eğer, bu iktidar ne havaalanı ne de yol yapabilirdi” dedi.  

Geçtiğimiz haftalarda Ayasofya  imamının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik sarf ettiği söylemlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Özaçıkgöz,  

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE KURTARICILARI KÖTÜLENMEZ” 

Atatürk’e hakaret edilen, milli günlerimizin unutulmaya yüz tutan politikaların takip edilmesi, bu iktidarın bir grubunun eseridir. Dünya’nın hiçbir yerinde kurtarıcıları kötülenmez. Hitlerin, Almanya’da ortaya koyduğu olaylar vardır: İkinci Dünya Savaşı’nın açılmasına, 35 milyon insanın öldürülmesine  sebep olmuştur ama bir tane Alman Hitler’i kötülemez. Eğer camilerde ezan okunabiliyorsa Atatürk’e hakaret eden o sözde din adamları, Atatürk olmasaydı Müslümanlıkla ilgili sözleri söylemeyeceklerdi. Ben onlardan ziyade bunları sus pus bir şekilde dinleyen iktidarı eleştiriyorum” diye konuştu.  

“ERKEN SEÇİM OLMAYACAK” 

Erken seçim iddialarına yönelik konuşan Başkan Özaçıkgöz, “Tek başına iktidar olan partiler, koalisyonu istemezler. Zamanında, biz de koalisyonlar zordur demişizdir . Fakat koalisyonlardan bu kadar korkulduğunu da ilk defa görüyorum.  Bu milletin tercihidir. Millet tek başına iktidara getirmiyorsa, buna saygı gösterilmesi gerekiyor. Milli irada tartışılmaz. Bir koalisyon kurulduğu zaman ayrıca siyasi tansiyon düşer. Erken seçimi bu bir buçuk yıldan muhalefet partilerine söylüyorlar. Ben de teşkilatlarıma onu söylüyorum. Erken seçim beklemeyin. Bir de hak vermek lazım. 5 yıllığına gelmiş bir iktidara, siz erken seçim yap derseniz bu şeye benzer, karanlıkta korktuğunu belli etmeyen insanlar şarkı söyler bu buna benzer. Muhalefet de erken seçime hazır değil. Bir seçim olduğu zaman şu isimleri geçenler var ya, cumhurbaşkanlığını kazınacak denilen hiçbiri olmayacak. Devletin kimin elinde kalacağı belli değil. Bunların da en tabii haklarıdır2023’ün sonuna kadar iktidarlarını muhafaza etmek bunun için eleştiremezsin. Erken seçim olma şartlarının doğmuş olması başka bir şeydir erken seçime karar verilmesi başka bir şeydir. Karar verecek olan merci iki tanedir. Biri TBMM yer ve gök bir araya gelse böyle bir karar vermez. Cumhurbaşkanı da vermez.  2 yıl var kurtarmaya çalışacak, kurtaramazsa da daha da kötü olacak. DYP olarak biz iktidara geldiğimizde hemen cennet vaat etmeyeceğiz. Biz şunu söylüyoruz 2023 AK Parti’nin son kullanma tarihi. Bu gidecek. Onun yerine biz iktidar olacağız. Biz 500 gün sıkıntı vaat ediyoruz. Çünkü bu 21 yıllık tahribatı ancak 500 gün içinde planlayabiliriz” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.