Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Neden suç duyurusunda bulunmuyorsunuz’ eleştirilerine Çıray’dan yanıt: Tek çare sandık!

‘Neden suç duyurusunda bulunmuyorsunuz’ eleştirilerine Çıray’dan yanıt: Tek çare sandık!

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker’in iddiaları sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. İYİ Partili Çıray, "Yolsuzluklar için milletvekili olarak ne yaptınız?" sorularına yanıt verdi. Çıray yanıtında, 12 Eylül referandumunu ve 16 Nisan Anayasa değişikliklerini hatırlatarak, "Milletvekillerinin denetim yetkisi ve hakim bağımsızlığı millet tarafından alınıp tek insana verildi. Ancak bir kanunla savcıların başsavcılardan izinsiz dava açmaları engellendi. Tek çare sandık’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 27.08.2022 - 15:40

EGEPOSTASI- Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker’in son zamanlarda sıklıkla bahsettiği 'yolsuzluk ve rüşvet ağı' iddiaları ülke kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Sosyal medya kullanıcıları muhalefet partilerinin milletvekillerine, "Neden bu konuların araştırılması için harekete geçip, suç duyurusunda bulunmuyorsunuz" serzenişinde bulunuyor.

Bunun son örneğini İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray yaptığı bir paylaşımda vurguladı.

Çıray, "Ne büyük bir milletmiş ki bu açgözlülere, trollere ve maaşlı seçmenlere yıllardır bakıyor! Bu dünyada hukuka.. Ahirette Allah'a teslim olacaklar. Kaçış yok" ifadelerini kullandı.

Her tweet bir suç duyurusu!

‘Yolsuzluklar için milletvekili olarak ne yaptınız?’ sorusuna yanıt veren Çıray, "Arkadaşlar, haklı olarak yolsuzluklar için siz mv olarak ne yaptınız, diyorsunuz. Yalnız... 12 Eylül 2010'da "Evet" dendi TSK dağıtıldı, 15 Temmuz oldu. 16 Nisan Anayasa'sına "Evet" dendi mv'lerinin denetim yetkisi ve hakim bağımsızlığı millet tarafından alınıp tek insana verildi. Suç duyursunda bulunun diyenlere.. Neler neler yapılıyor bilseniz..? Ayrıca Peker'in her twiti suç duyurusu. Kamu davası konusu. Ancak bir kanunla savcıların başsavcılardan izinsiz dava açmaları engellendi. Tek çare sandık. Bu olayların milyonda birine %5'i geçmemeleri gerekir" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.