Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nebati'den Kılıçdaroğlu'na tepki: İthal ekonomi komiserlerine...

Nebati'den Kılıçdaroğlu'na tepki: İthal ekonomi komiserlerine...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz gün ekonomi vizyonunu açıklayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir açıklama yaptı.

  • Ege Postası
  • 04.12.2022 - 17:07

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Ekonomi ve endüstriyel dönüşüm alanlarında Şampiyonlar Ligi’nin en iyi oyuncularıyla birlikte dünyayla rekabet edeceğiz. ‘Epistemolojik kopuşlar’ onların olsun, bizim Türkiye vizyonumuz budur” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi. Nebati, “Daha fazla yatırım, daha fazla istihdam ve daha fazla üretime yönelen tüm epistemolojik kopuşlar bizimdir” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, dün İstanbul’daki ‘İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşmasında’ yaptığı konuşmadan kesitler içeren bir videoyu sosyal medya hesabında paylaşmış ve Nureddin Nebati’nin “epistemolojik kopuş” sözüne atıfta bulunarak, “Ekonomi ve endüstriyel dönüşüm alanlarında Şampiyonlar Ligi'nin en iyi oyuncularıyla birlikte dünyayla rekabet edeceğiz. ‘Epistemolojik kopuşlar’ onların olsun, bizim Türkiye vizyonumuz budur. Türkiye’nin hak ettiği standartlar da budur” demişti.

Nureddin Nebati, Kemal Kılıçdaroğlu’na bugün sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Nebati, paylaşımında şunları kaydetti:

“İTHAL EKONOMİ KOMİSERLERİNE BEL BAĞLAMAYIZ: Sayın Kemal Kılıçdaroğlu; bizler, ilim neredeyse alırız ancak ithal ekonomi komiserlerine asla bel bağlamayız. İthal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar, makyajlı sunumların perde arkasında yüksek faiz politikaları vaat ediyor.

20 YILDA MEGA ALTYAPI YATIRIMLARINI BÜYÜK ORANDA TAMAMLADIK: Milletimizin, defalarca yaşadığı bu senaryoya artık karnı tok. Son 20 yılda mega altyapı yatırımlarını büyük oranda tamamlayan ülkemiz, yüksek faizle sıcak para peşinde koşarak değil üreterek, istihdam oluşturarak ve ihracat yaparak zenginleşecektir.

EPİSTEMOLOJİK KOPUŞLAR BİZİMDİR: Daha fazla yatırım, daha fazla istihdam ve daha fazla üretime yönelen tüm epistemolojik kopuşlar bizimdir. Öte yandan, sizin de mevcut epistemolojinizden bir kopuş yaşayarak milli menfaatlerimizle bir an evvel barışmanız gerektiği gün gibi ortadadır.

SANAYİNİN MİLLİ GELİR İÇİNDEKİ PAYI ARTIYOR: Sizler vizyon adı altında anlattığınız ithal masallarla insanları uyuklatırken Türkiye Yüzyılı’na doğru inançla ve kararlı adımlarla ilerleyen ülkemizde bakın neler oluyor:

12 çeyrekten bu yana makine ve teçhizat yatırımlarındaki kesintisiz artış sürüyor.

İstihdam, 31 milyon kişiyle tarihi yüksek seviyesine ulaştı.

Sanayinin mili gelir içerisindeki payı artıyor.

İhracat, ülke tarihimizde ilk kez 250 milyar doların üzerine çıktı.”

BAKAN NEBATİ NE DEMİŞTİ

Nureddin Nebati, 29 Eylül’de ‘Ekonomik Dönüşüm Zirvesi ve Yeni Paradigmalar Zirvesi’nde yaptığı açılış konuşmasında şunları söylemişti:

“Neoklasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöroekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır. Amerika, İngiltere, İtalya ve Almanya başta olmak üzere heterodoks literatürü olduğunu biliyoruz. Kitaplar yazılıyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.